Anyóssal nagyon megromlott a viszony. Nagyon messze lakik,300 km-re. Én nem mehetek hozzá, viszont azt elvárja, hogy a férjem elvigye hozzá. Én ezt nem akarom engedni. Megtehetem?
Sok ostoba anyós... attól, hogy a kérdező nő, és ezért anyós is lesz egyszer nem kell pont olyan setétnek lenni, mint akiről szó van, meg akik azt támogatják.
VANNAK értelmes anyósok is, tudom.
A férjed a kulcsszereplő nyilván, neki a családja mellett a helye, ha az anyja ebbe nem tud beletörődni, akkor majd felemeli a nagy seggít, aztán megy hozzátok.
Nem írtad, hogy mozgássérült, azért neki lehetetlen másképp látni az unokáját.
Perelni meg perelhet, amennyit akar, egyrészt ki nem sz_ja le, másrészt csak fel fog vetődni, hogy mi gátolja abban, hogy meglátogassa az unokáját?
Ha én annyira szeretném látni a 3 éves unokámat, akkor fognám magam és elmennék hozzá, mert egy ilyen kicsi gyereket nem fogok a saját kényelmem miatt rángatni.
Másrészt pedig a férjnek kellene a feleség mellé állni és megmondani a kedves mamának, hogy nyugodtan jöhet, nincs eltiltva a gyerektől, de ugyanakkor teljes mellszélességben kiállni a feleség mellett.
Tennék egy utolsó próbát: mehetnek 1 éjszakára. Aztán jöhet anyós. Amíg ő nem jön, nem megy többet a gyerek sem. Ha ez működik, akkor így tovább: egyszer nála, egyszer nálatok.
A gyerek egyre nagyobb lesz, ki fog derülni hogy tényleg nem szereti a mamát vagy csak nem ismeri.
Ezt sem anyósom vagy a férjem kedvéért tenném, hanem csak a gyerekemnek adnám meg az esélyt egy normális kapcsolatra a nagyszülővel.
"Mert anyósom kijelentette, hogy be nem teszem a lábam a házába."
Ezt nem értem. Ha családilag fölpakoltok, elautóztok, megálltok anyósod házánál, akkor ő beengedi a férjedet, beengedi a gyerekedet, neked meg az utadba áll? És a férjed bentről integet, hogy viszlát, szívem?
Ugye ez nem túl életszerű?
Anyósod haragjában mondott egy csúnyát (hogy be nem teszed a lábad a házába), te meg dacból azóta is ehhez tartod magad.
Ebben a sztoriban két embert sajnálok: férjedet és a fiadat. A feszültség rajtuk csapódik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!