Anyóssal nagyon megromlott a viszony. Nagyon messze lakik,300 km-re. Én nem mehetek hozzá, viszont azt elvárja, hogy a férjem elvigye hozzá. Én ezt nem akarom engedni. Megtehetem?
Nem kell hozzá pereskedni. A nagyszülői kapcsolattartást a gyámhivatal rendeli el. Egyszerű közigazgatási eljárás.
Általában havi 1-2 ALKALOM! (Igen, jól olvasod, nem órát írtam, hanem alkalmat!) Ha ennyire messze lakik a nagyszülő, ez havi 1-2 napot jelent.
Az így elrendelt kapcsolattartásra a nagyszülő otthonában kerül sor Manapság igen divatos, vagy hogyan fogalmazzak, sokan igénylik.
Vannak emberek akikkel nem lehet birni.
Mi összevesztünk anyóssal,éljük az életünket de multkor párom unokahuga és öccse még köszönni se köszönt. Nemrég sikerült velük beszélni és a kislány elárulta h a mama (anyósom) mondott nekik valamit amiért semmibe vettek minket. Azt elnézem h a felnőtteknek elhord minket de egy gyereknek mondani aki fel se fogja a felnőttek dolgait,ezek után ne csodálkozzon ha a leendő unokáját nem engedjükmajd a közelébe,ezek után kinézem belőle h az ő fejét is telebeszélné majd olyan dolgokkal.azt már meg se mertem kérdezni a lánytól h mit mondott a kedves mama neki rólunk.
Anélkül, hogy az anyós-meny konfliktushoz hozzá akarnék szólni, (mindkét fél meghallgatása nélkül!) elmondanám, hogy ez a gyakorlatban hogy is zajlik.
Mivel evidens, hogy a nagyszülő azért kéri a gyámhatóságtól a láthatást, mert megromlott a viszony, ezért nem kötelezhető arra, hogy odamenjen.
Viszont a fia hajlandó elvinni a gyereket, ezért ha a nagyszülő otthona megfelelő, a találkozás helyszínéül azt fogják kijelölni.
Ha esetleg ez valamiért nem megoldható (de miért is ne lenne az?) akkor a gyámhatóság helységét jelölik ki a találkozás helyszínéül.
Teljesen felesleges azonban azt boncolgatni, hogy a pici gyereket merre rángathatják.
Azzal kellene foglalkoznia az anyának és a nagymamának is, hogy ne kerüljön sor erre.
A megbékélés egyszerűen intelligencia kérdése!!!
Felelős szülő nem teszi ki ilyesminek a gyerekét és igyekszik a láthatást biztosítani. Különösen akkor, ha a másik szülő is ezt akarja.
Mert mint tudjuk : a konfliktusokhoz mindig KETTŐ ember kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!