Helyesen döntöttünk? Nagy cirkusz volt belőle.
30 és 31 éves pár vagyunk,együttélünk 1 éve. Párom azelőtt a szülei árnyéka volt,minden lépéséről tudni akartak,de ez neki akkor,30 évesen és férfiként már nagyon terhére volt. Csak nem volt komoly kapcsolata,akiért léphetett volna. Jöttem neki én,nagy szerelem,jól működünk együtt,összeköltöztünk. Viszont a vita még mindig megy azon,hogy páromnak már egyre terhesebb telefonon beszámolni arról,hogy merre járunk,mit csinálunk,mikor hívogatják. Mert ők annyira AGGÓDNAK,és majd megtudjuk mi is,hogy milyen ez,majd ha gyerekünk lesz,stb.
A konkrét eset: elmentünk nemrég egy hétre nyaralni,ők is így tudták,meg mi is. Aztán kettő lett belőle,mert úgy alakult,hogy közben meg tudtuk hosszabbítani. És úgy döntöttünk,erről már nem szólunk nekik,hogy az egy hét letelte után merre járunk,mit csinálunk,szokják meg egy picit,hogy ennyire ne másszanak már ránk. Hívtak,nem vettük föl. Miután letelt a két hét,hazajöttünk,s elmentünk hozzájuk. Rettenetes cirkusz lett belőle,hogy ezt hogy mertük megtenni,az anyukája sírt,hogy párom nem gondol a családjára,illetve nekemállt,hogy mit műveltem a fiával,átmostam az agyát,mert ezt régebben nem tette volna meg velük. Az apukája is ránk mordult,idézem: 'MELYIK volt az értelmi szerző?' (mármint hogy ne hívjuk fel őket két hétig,hogy hol vagyunk). Ez a MELYIK teljesen úgy hangzott,mint mikor óvodában csínyen kapjuk a gyerekeket,hogy na,melyik volt? A 'melyikőtök' helyett 'melyik'... mint két rosszat tett gyerek...
Aztán jött,hogy nem ettől leszünk felnőttek,meg ez az ő családjukban nem volt divat,én hoztam rájuk a bajt. Párom megvédett,de maga alá került,hogyan tovább? Azt sem tudom,hogy bírni fogja-e majd a nyomást,mert be fognak keményíteni,viszont ha engedünk nekik,az szinte már elviselhetetlen,ezt nem értik meg. Mert szerintük mibe telik megmondani két mondatban,hogy itt meg ott vagyunk,ezt meg azt csinálunk,de ha valamit utólag tudnak meg,sírós hiszti következik,hogy ők nem tudnak a fiukról semmit,pedig ANNYIRA AGGÓDNAK,s majd megtudjuk mi is,ha gyerekünk lesz,most még nem tudhatjuk...
Sajnos nagy árat fizettem a fene nagy "bölcsességemért" :)
Ha az elején "okos" vagyok, és nem vakít el az exanyós iránti gyűlölet megkíméltem volna magam 14 év idegeskedéstől, egy idegösszeroppanástól, attól, hogy anyagilag teljesen padlóra küldjenek stb.
Utólag már tudom, hogy a volt férjem hibázott. De amíg ott volt az a rózsaszín köd könnyebb volt mást okolni.
Én megtanultam a leckét: tutyimutyi embert messzire elkerülni, hiába rendesek, tudnak nagyon szeretni, tönkreteszik egy nő életét. Sokáig elhittem, hogy nekem tök jó, hogy domináns vagyok, hogy én hordom a nadrágot, hogy erős vagyok és mindennel megküzdök stb. Már tudom milyen az amikor egy FÉRFI van mellettem, aki mellett egyenlő fél vagyok, de végre NŐ is lehetek.
Tudom, hogy nem könnyű, de próbáld logikusan nézni a dolgokat, tedd félre az érzelmeket.
Maradjunk az eredeti problémánál, a nyaralásnál. És, hogy mégis milyen ember a párod.
Nem veszi fel a telefont, ha hívják. Ezért Te felnézel rá, mert mekkora áldozatot hoz érted, hisz még a szüleivel is szembeszáll. Valójában mi van? Tutyimutyi, könnyebb kihátrálni, mint felvállalni, a problémát.
Hazamentek, szülei neked "esnek", hisz tudják, hogy Te vagy az értelmiszerző. Ő persze "kiáll" melletted, amiért Te megint csodálod.
Szülők utálnak Téged, hisz ellenük uszítod a kisfiúkat, vagyis Ő megint nem hibás semmiért.
Szülők szeretnék letisztázni, de Ő ragaszkodik hozzá, hogy Te is ott legyél. Miért? Mert elhiheted, nem azért mert Te vagy a családja, és úgy érzi Téged is érint ez az egész. Megint a könnyebb utat választaná, neki lehet lapítani, majd Ti leboxoljátok a szülőkkel az egészet. Ő meg tetszeleghet az áldozat szerepben, akinek milyen nehéz. Hisz Ő mindkét oldalt szereti. Ami igaz is, de csak magának köszönheti, hogy eddig fajultak a dolgok.
Szerinted milyen élet vár egy ilyen ember mellett rád?
Ó,ezt a visszakapást hányszor kívánták már ők nekünk! A jókívánságaik szülői áldásként szinte kötőszó módjára szállnak,ha nem leshetnek bele a kisfiuk életébe aggódásnak álcázva. Mert olyan nincs a világon,hogy valaki azért aggódik,mert mi átmegyünk egy közeli városba! Nappal! Egyikünk se világ csavargója,még soha nem szolgáltunk rá,hogy ne bízzanak meg bennünk,azt hiszem!
Anyósom él-hal azért,hogyha megtudja,hogy miért megyünk,megadhassa az engedélyt,jól van,menjetek,vagy belebeszéljen,hogy minek mennénk. Fölösleges körök ezek. A nagy dolgokról úgyis beszámolnánk,amikor azok realizálódnak. De addig minden egyes lépést részletezni,hogy megkaphassuk,hogy minek,meg az úgy sz@r,azaz házhoz menni a pofonért fölösleges.
Ha ennyire nem tudod elfogadni a parod csaladjat, legjobb, ha bucsut intrsz nekik es elvalnak utjaitok.
tobbiek leirtak. Gyerekes viselkedes volt ez. Szerintem fel srm fogod, mennyire gaz es egy szulo mit erezhet, ha nem tud a gyerekerol egy hetig, mindegy hany eves a gyerek.
Oké,nem jól döntöttünk. De ez már annak is következménye volt,amit most mesélek:
Nyaralás előtt hetekig csesztették a páromat pénz miatt,hogy nekik fizessen,ne nyaralni menjen. Mikor kiderült,hogy mégis megy nyaralni,ráadásul velem,s nem velük (anyósék egész addig,míg nem voltam,menetrendszerűen hármasban jártak,minden évben két hétre,s ez most megszakadt),elhordták mindennek,a hálátlan volt a legenyhébb szó. Szó szerint így engedték el nyaralni,hogy ne érezze jól magát egy percig sem,hogy mit tett a szüleivel. Szerintetek mi lett volna,ha erre még a kapcsolatot is tartjuk? Így is jöttek a sírós smsek az anyukájától,még az általuk tudott hét alatt is. Akkor mondtuk,hogy milyen átok is tud lenni néha a mobiltelefon,eljött vele az otthoni cirkusz is általa. Mielőtt a telefont a falhoz kentük volna,kikapcsoltuk a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!