Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Helyesen döntöttünk? Nagy...

Helyesen döntöttünk? Nagy cirkusz volt belőle.

Figyelt kérdés

30 és 31 éves pár vagyunk,együttélünk 1 éve. Párom azelőtt a szülei árnyéka volt,minden lépéséről tudni akartak,de ez neki akkor,30 évesen és férfiként már nagyon terhére volt. Csak nem volt komoly kapcsolata,akiért léphetett volna. Jöttem neki én,nagy szerelem,jól működünk együtt,összeköltöztünk. Viszont a vita még mindig megy azon,hogy páromnak már egyre terhesebb telefonon beszámolni arról,hogy merre járunk,mit csinálunk,mikor hívogatják. Mert ők annyira AGGÓDNAK,és majd megtudjuk mi is,hogy milyen ez,majd ha gyerekünk lesz,stb.

A konkrét eset: elmentünk nemrég egy hétre nyaralni,ők is így tudták,meg mi is. Aztán kettő lett belőle,mert úgy alakult,hogy közben meg tudtuk hosszabbítani. És úgy döntöttünk,erről már nem szólunk nekik,hogy az egy hét letelte után merre járunk,mit csinálunk,szokják meg egy picit,hogy ennyire ne másszanak már ránk. Hívtak,nem vettük föl. Miután letelt a két hét,hazajöttünk,s elmentünk hozzájuk. Rettenetes cirkusz lett belőle,hogy ezt hogy mertük megtenni,az anyukája sírt,hogy párom nem gondol a családjára,illetve nekemállt,hogy mit műveltem a fiával,átmostam az agyát,mert ezt régebben nem tette volna meg velük. Az apukája is ránk mordult,idézem: 'MELYIK volt az értelmi szerző?' (mármint hogy ne hívjuk fel őket két hétig,hogy hol vagyunk). Ez a MELYIK teljesen úgy hangzott,mint mikor óvodában csínyen kapjuk a gyerekeket,hogy na,melyik volt? A 'melyikőtök' helyett 'melyik'... mint két rosszat tett gyerek...

Aztán jött,hogy nem ettől leszünk felnőttek,meg ez az ő családjukban nem volt divat,én hoztam rájuk a bajt. Párom megvédett,de maga alá került,hogyan tovább? Azt sem tudom,hogy bírni fogja-e majd a nyomást,mert be fognak keményíteni,viszont ha engedünk nekik,az szinte már elviselhetetlen,ezt nem értik meg. Mert szerintük mibe telik megmondani két mondatban,hogy itt meg ott vagyunk,ezt meg azt csinálunk,de ha valamit utólag tudnak meg,sírós hiszti következik,hogy ők nem tudnak a fiukról semmit,pedig ANNYIRA AGGÓDNAK,s majd megtudjuk mi is,ha gyerekünk lesz,most még nem tudhatjuk...

2015. júl. 28. 13:48
 61/100 anonim ***** válasza:
98%
Ezt igen is a párodnak kell rendezni, mert ha beleszólsz, csak olaj a tűzre, mivel a te véleményed nekik egy 0, csak te leszel a sárkány! Már így is az van, hogy mer szólni, akkor biztos te uszítod. Mondjuk ez így is van ahogy nézem. Azt meg felejtsd el hogy egyenrangú családtag leszel náluk. Szerintem túlzás az ő hozzáállásuk, és a ti akciótok is.
2015. júl. 28. 15:59
 62/100 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem meg hatalmas gyökerek a férjed szülei :D

26F

2015. júl. 28. 16:12
 63/100 A kérdező kommentje:
Túlzás itt minden,jól már nem jövünk ki ebből. Eszünkben sem lett volna nem szólni,ha előtte nem kellett volna MINDENÉRT szólni. Még azért is ELBESZÉLGETÉST kaptunk,hogy miért másik városba költözünk,miért nem az ő városukba,sőt hozzájuk. Próbálkoztunk ezzel,és a rezsi fizetése mellett 'kikaptunk',hogy miért ekkor fürdünk,miért nem akkor,meg x időre érjünk haza,mert ő 'aggódik'. A kisfiáért,akinek engem is meg kéne védenie,ha kell,nemhogy magát. Stb. Nem a nyaralással kezdődött a problémasorozat.
2015. júl. 28. 16:14
 64/100 anonim ***** válasza:
39%
nyugi kérdező neked van igazad ez nem normális amit anyós/após művel, KLINIKAI eset...
2015. júl. 28. 16:16
 65/100 anonim ***** válasza:
23%
unatkozó, elmebajos anyósapós páros....
2015. júl. 28. 16:21
 66/100 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván nálunk sem a nyaralás volt a kezdeti, és fő probléma, csak leírtam, hogyan lehetett volna megoldani értelmesen.

Azt is leírtam, az én férjem hogyan küzdött meg ezzel a magatartással, pontosan ugyanez volt nálunk is.

Az én asszisztenciám max. ahhoz kellett, hogy tartsam benne a lelket.

Ha a párod képtelen a talpára állni, akkor nem az anyósékkal van a fő baj, és neked sem velük lesz a legnagyobb gondod.

Ha képtelen vagy kihúzni magad ebből a konfliktusból, jobb, ha elgondolkodsz a kapcsolatotokon, mert lesz ennél nagyobb gond is. Nem anyósékkal.

2015. júl. 28. 16:22
 67/100 A kérdező kommentje:
Ettől én is tartok a lelkem mélyén.
2015. júl. 28. 16:24
 68/100 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg, miből állna felhívni őket pár mondatra?? Ennél százszor rosszabb szülők is vannak.Ők csak igényelnék a szorosabb kapcsolattartást.Ez még nem "rámászás".Lányom is már felnőtt, nagyon önálló lány, mégis ha messzebb megy, napi szinten beszélünk valahogy.Párja szülei is ilyenek, mégsem terhes ez egyikünknek sem.Egyszerűen csak tartjuk a normális kapcsolatot, akár hol is vagyunk.
2015. júl. 28. 16:31
 69/100 anonim ***** válasza:
93%

Hidd el, hogy mindenki megérti a problémát, de a megoldás akkor sem ez. Ezt FELNŐTT emberek módjára kell rendezni, és nem neked, hanem a párodnak. Neki nem azért kell leállítani a szüleit, mert téged zavarnak, hanem azért mert ő azt akarja, hogy hagyják élni.

Utálhatod anyósékat, de ha mélyen a problémák mögé nézel, Te is láthatod, hogy ezért a kialakult helyzetért egyetlen egy ember a felelős, a párod.

Ő az, aki nem tudja kezelni a szüleit, nem tudja megoldani a problémákat.

Te is tudod, hogy ha a párodat tényleg zavarta volna a szülei "zaklatása" már rég lépett volna. Akkor nem kellene, hogy te uszítsd a háttérből.

Ezzel a telefonnal is a "könnyebb" megoldást választotta: nem merte megmondani, hogy ne zavarják, inkább kikerülte a konfliktust és lapított.

Mint ahogy tudod azt is, hogy amelyik oldallal beszélget éppen, annak bólogat. Ezért félsz, ha nélküled beszél a szülőkkel. Ő meg azért akarja, hogy ott legyél, hogy Te old meg a problémát, vidd el Te a balhét.

Ha egy kicsit is tökös lenne, nem mérgesedett volna ennyire el a helyzet közted és a szülők között. Hiába szereted, majd rájössz, hogy tutyimutyi emberre nem lehet alapozni. Puhap.cs férfi mellett a legnormálisabb nő is hisztérika lesz, vagy menekül.

2015. júl. 28. 16:32
 70/100 anonim ***** válasza:
88%
Elozo nagy bolcsessegeket ir, pacsi!
2015. júl. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!