Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A párommal úgy döntöttünk,...

A párommal úgy döntöttünk, hogy idén a szüleimmel karácsonyozunk. Szerintetek ez nem fura?

Figyelt kérdés
Ez lesz az első közös karácsonyunk a párommal. De ő azt szeretné, ha anyáméknál ünnepelnénk, közösen díszítenénk a fát, együtt főznénk stb. Otthon nem is fogunk fát állítani. Ti csináltatok már ilyet?
2013. dec. 15. 08:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ezt csináljuk. Mi lassan 3 éve vagyunk együtt szeptemberbe költöztünk össze, de mi úgy vagyunk vele hogy ameddig nem lesz gyerekünk addig a szülőknél karácsonyozunk szentestén is.

Mi úgy csináljuk hogy 23-án lemegyünk a szüleimhez, sütünk, segítünk anyámnak a főzésbe, fát díszítünk, házat feldíszítjük. Mivel nekem nem akkora a családom csak 1 testvérem van így megérdemlik a szüleim hogy mi is ott legyünk, hogy ne legyenek annyira egyedül.

A barátnőm szülei is belementek ebbe mert egyrészt náluk 25-e a komolyabb akkor érkeznek a nagyszülők, közeli rokonok, stb... Náluk a szent este csak a szűk családi körben telik a barátnőm testvérei is már elköltöztek onnan és eddig ők sem mentek haza szent estére.

Tavaly meg én mentem át szenteste hozzájuk mert nálunk délután 2-3 óra körül van az ünnepi ebéd, ajándékozás, este 6-7 óra körül meg már nem is csinálunk semmit akkor átmentem a barátnőmékhez hogy ne legyen annyira egyedül.

Mi is karácsonyozhatnánk külön, de abból idehaza csak a sértődés lenne, apám mindenképp szeretné ha ott szent estéznénk náluk cserébe 25-26 án a barátnőm szüleinél leszünk :)

Mi annyira nem vagyunk kiéhezve hogy kettesbe ünnepeljünk, így is lesz rá alkalmunk mert az ottani szobám még mindig megvan, ágy van, meg estefelé egy kis romantikázás simán belefér.

2013. dec. 15. 09:11
 2/18 anonim ***** válasza:
Én ezt nem látom akkora gondnak, amíg nem volt gyerekünk mi is hazamentünk karácsonyozni, volt, hogy állítottunk egy pici fát, de ha pl. 24-től jan. 2.-ig otthon sem voltunk, akkor minek vesződtünk volna vele.
2013. dec. 15. 09:13
 3/18 anonim ***** válasza:
mi is hazamegyünk a férjemmel, az egész karácsonyi időszakot a szüleinknél töltjük (mindkettőnk szülei egy városban laknak) Mivel elég messze lakunk tőlük, és sajnos egyre ritkábban tudunk találkozni, örülünk neki hogy legalább most van időnk együtt lenni. még nincs gyerekünk.
2013. dec. 15. 09:15
 4/18 A kérdező kommentje:
De nálunk már van gyerek is, igaz nem közös. Anyámék pár háznyira laknak tőlünk, ő a családjával pedig nem tartja a kapcsolatot pedig ők sem laknak messze tőlünk.
2013. dec. 15. 09:23
 5/18 anonim ***** válasza:

M 24-en kettesben vagyunk,fat diszitunk,ajandek,stb

25-26 rokonok,valtva eloszor melyik,igy igazsagos.Ott nem alszunk,100 km,este hazajovunk mindket helyrol.

Nekem a kulon lakas azt is jelenti,hogy kulonkiscsalad,kulon dec 24.

Es igy nem lesz veszekedes,hogy ha gyerekunk lesz,akkortol miert karacsonyozunk kulon.

2013. dec. 15. 09:26
 6/18 A kérdező kommentje:
Mi nem látjuk értelmét annak, hogy külön Különkarácsonyozzunk.
2013. dec. 15. 09:32
 7/18 anonim ***** válasza:

Mi díszítünk itthon fát...de mi is a szüleimnél szentestézünk, anyősoméknál karácsonyozunk...4. Éve van így...majd ha már lesz gyerek, akkor tervezzük 3-asban...

Szerintem nem fura

2013. dec. 15. 09:39
 8/18 anonim ***** válasza:
45%
Nem. Ízlések és pofonok. Mi egyáltalán nem ünnepeljük a Karácsonyt. Olyan nap, mint bármelyik, a Szilvesztert is belevéve, csak több a kellemetlenség körülötte.
2013. dec. 15. 09:53
 9/18 A kérdező kommentje:
A páromnak 16 év után most lesz az első igazi karácsonya, de ajándékozni nem fogunk.
2013. dec. 15. 09:58
 10/18 anonim ***** válasza:
A párom 26, én 24 éves vagyunk 6 éve vagyunk együtt, és 3 éve élünk együtt. Nálunk úgy alakult ez ki, hogy 24-én a mi lakásunkban van a karácsony, magunkhoz hívjuk az én szüleimet, illetve a párom szüleit és nővérét. A vacsoráról én gondoskodok, ők hozzák a jó hangulatot. Egy kis ajándékozás van, de inkább csak jelképes. 25-én megyünk a kedvesem szüleihez is, meg az én családomhoz is, 26-án keresztszülők. Kicsit zsúfolt a program én mégis szeretem. :)
2013. dec. 15. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!