A párommal úgy döntöttünk, hogy idén a szüleimmel karácsonyozunk. Szerintetek ez nem fura?
Mi egészen mostanáig minden évben hazamentünk a két szülőhöz, de attól még fát ugyanúgy állítottunk. Amikor hazaértünk, kibontottunk egy pezsgőt, beszélgettünk!
Nekem pl. furcsa,hogy tesómék a feleségével nem állítanak fát, mert úgy sincsenek otthon. Nem tudom, azért mert az ünnepek alatt nem vagyunk otthon egész nap, nekem még kell a fa.
Nalunk is most furcsa lesz. Mi eddig minden evben 3-4 napokat rohantunk, hogy a csaladot(szulok, tesok, keresztszulok) korbejarjuk. Pihenesre meg alig maradt idonk.
Iden kiprobaljuk, hogy a parom szulei az en szuleim, es a tesok is jonnek szent estere. Sot az ejfeli mise elott meg a Keresztszulok is atjonnek. Igy remelem tobb ido marad a gyermekeimre es el tudok veluk menni moziba, uszodaba vagy korizni.
Aztan ha nem sikerul, akkor jovore majd kitalalunk mast...
Nem furcsa szerintem. Mi máshogy szoktuk, de ha ő a te szüleidnél jobban érzi magát, mint a saját szüleinél, hát annak csak örülnöd kell:-)
Amúgy mi meg rugalmasak vagyunk, minden évben máshogy van, pedig van gyerek is már, de alkalmazkodnunk is kell a család többi részéhez, így bár mi szívesen lennénk itthon 24-én, mivel a sógornőm csak aznap szabad, így csak aznap tudunk velük együtt anyósoméknál ünnepelni, hát természetesen ebből nem csinálunk ügyet, de amúgy a karácsonyfát így 23-án fogjuk felállítani, és a gyerekek is megkapják az ajándékot tőlünk aznap, mert férjem aznap már úgyis szabin lesz:-) Boldog karácsonyt! Csak lazán, és szeretetben!
Nálunk is minden évben máshogy van, de még nincs gyerekünk és fánk sem lesz, nem kell. Jó kettesben is lenni, de számunkra a karácsony a szeretet ünnepe, a szeretteinkről is szól, nem csak rólunk. A szüleinknek is boldogabban telik, ha összejön a család és nekünk is. Ilyenkor egy picit végre hazamehetünk "pihenni". Messze laknak a szülők, ritkán adatik meg, hogy akár egy hétre is hazautazzunk, így ez nagyon jól jön mindig.
Karácsonyfát nem szoktunk állítani, mert általában 21-2-én elutazunk és vagy közvetlenül szilveszter előtt jövünk haza, vagy utána. Nincs itthon is szükség rá, úgysem igen látjuk. Van egy pici műfenyőm (kb 40 centis), van adventi koszorúnk és mindenféle karácsonyi díszünk a lakásban, ennyi számunkra ilyenkor elég. A fa díszítés élménye megvan otthon, a szüleinknél. :)
Mi úgy nőttünk fel, hogy hagyomány volt 24-én közösen díszíteni a fát reggel, ez a mai napig él. Én is ebben szeretném felnevelni a gyerekeimet, az együtt töltött idő szépségeire rávilágítani és nem arra, hogy drágábbnál drágább ajándékok teremnek alatta. Tehát, ha lesz már gyerek a háznál, akkor valószínű a jelenlegi szokásaink kicsit módosulnak, de addig jó így. :)
Szerintem ahány ház annyi szokás, semmit nem kell furcsállni, ha az úgy nektek megfelel.
Biztos hiányzik neki a családi ünnep. Ha a szüleid nem ellenzik, nagyon jó gondolat, elvégre családi ünnep.
Mi 30 évig szenteste a szüleimnél voltunk, 1 nap apósoméknál.
Most lesz az első, hogy itthon , együtt.
Nem furcsa. Mi állítunk fát, de teljesen fölösleges.
Mi nem szoktunk közösen főzni, mert anyuval nem lehet, fát díszíteni meg apuval, így azt szépen végignézzük addig pedig beszélgetünk. A gyerek élvezi, mivel sokan vagyunk. Immár 7 éve így megy.
Anyósék ha jönnek lesznek, ha nem az sem baj. Sajnos nem tudnak semmi meghittséget, szeretet adni az ünnephez. A férjemnek igazi karácsonya azóta van amióta bekerült az én családomba. Reméljük majd észhez térnek egyszer. Amúgy egyszer haza mentünk, hogy mégis. Kár volt, letojták a fejünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!