Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Helyesen döntöttünk? Nagy...

Helyesen döntöttünk? Nagy cirkusz volt belőle.

Figyelt kérdés

30 és 31 éves pár vagyunk,együttélünk 1 éve. Párom azelőtt a szülei árnyéka volt,minden lépéséről tudni akartak,de ez neki akkor,30 évesen és férfiként már nagyon terhére volt. Csak nem volt komoly kapcsolata,akiért léphetett volna. Jöttem neki én,nagy szerelem,jól működünk együtt,összeköltöztünk. Viszont a vita még mindig megy azon,hogy páromnak már egyre terhesebb telefonon beszámolni arról,hogy merre járunk,mit csinálunk,mikor hívogatják. Mert ők annyira AGGÓDNAK,és majd megtudjuk mi is,hogy milyen ez,majd ha gyerekünk lesz,stb.

A konkrét eset: elmentünk nemrég egy hétre nyaralni,ők is így tudták,meg mi is. Aztán kettő lett belőle,mert úgy alakult,hogy közben meg tudtuk hosszabbítani. És úgy döntöttünk,erről már nem szólunk nekik,hogy az egy hét letelte után merre járunk,mit csinálunk,szokják meg egy picit,hogy ennyire ne másszanak már ránk. Hívtak,nem vettük föl. Miután letelt a két hét,hazajöttünk,s elmentünk hozzájuk. Rettenetes cirkusz lett belőle,hogy ezt hogy mertük megtenni,az anyukája sírt,hogy párom nem gondol a családjára,illetve nekemállt,hogy mit műveltem a fiával,átmostam az agyát,mert ezt régebben nem tette volna meg velük. Az apukája is ránk mordult,idézem: 'MELYIK volt az értelmi szerző?' (mármint hogy ne hívjuk fel őket két hétig,hogy hol vagyunk). Ez a MELYIK teljesen úgy hangzott,mint mikor óvodában csínyen kapjuk a gyerekeket,hogy na,melyik volt? A 'melyikőtök' helyett 'melyik'... mint két rosszat tett gyerek...

Aztán jött,hogy nem ettől leszünk felnőttek,meg ez az ő családjukban nem volt divat,én hoztam rájuk a bajt. Párom megvédett,de maga alá került,hogyan tovább? Azt sem tudom,hogy bírni fogja-e majd a nyomást,mert be fognak keményíteni,viszont ha engedünk nekik,az szinte már elviselhetetlen,ezt nem értik meg. Mert szerintük mibe telik megmondani két mondatban,hogy itt meg ott vagyunk,ezt meg azt csinálunk,de ha valamit utólag tudnak meg,sírós hiszti következik,hogy ők nem tudnak a fiukról semmit,pedig ANNYIRA AGGÓDNAK,s majd megtudjuk mi is,ha gyerekünk lesz,most még nem tudhatjuk...

2015. júl. 28. 13:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
67%
Ha meg átmennek hisztizni, nem beengedni őket, a járókelőknek adjanak ingyenműsort.
2015. júl. 28. 19:23
 92/100 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg magasról tenni kell a hisztire! Megunják, nem érnek el vele semmit. Nem kell sajnálni, itt a baj! Sír? Adjatok neki zsepit! Ha látják, hogy ez nem hat rátok, mégis mit tudnak csinálni? Belenyugodni. Ezt a mártírkodást/érzelmi zsarolást én sem bírom.
2015. júl. 28. 19:35
 93/100 anonim ***** válasza:
88%
Ja, és fejezzétek be a beszámolókat, a magyarázkodásokat. Csak olyanokat mondjatok el, amik tényleg fontosak. Ha kérdeznek, szűkszavúan, ködösen, beszéljetek el a kérdés mellett. A kitérő válaszok sokszor segítettek nekem. És a majd mi elintézzük, ne idegeskedjen anyuka, megoldjuk stb. A telefonokat is próbáljátok meg lecsökkenteni mondjuk heti egyre.
2015. júl. 28. 19:39
 94/100 anonim ***** válasza:
97%

"Párom azelőtt a szülei árnyéka volt,minden lépéséről tudni akartak,de ez neki akkor,30 évesen és férfiként már nagyon terhére volt. Csak nem volt komoly kapcsolata,akiért léphetett volna."

Bakker, hát aki tényleg önállósodni akar, az megteszi a saját kedvéért, nem várja, hogy egy párkapcsolat rángassa ki az állóvízből.

2015. júl. 28. 23:10
 95/100 anonim ***** válasza:
94%
Nekem is ez jutott eszembe, utolsó!:-))
2015. júl. 29. 09:08
 96/100 anonim ***** válasza:
96%

a párod szokott szólni valamit vagy te intézkedsz helyette?

te lettél az új anyja, vedd már észre. most se áll ki magáért, csak olyan párja van mint te, aki kiáll kettőtökért!

2015. júl. 29. 09:17
 97/100 anonim ***** válasza:
86%
Nem olvastam végig a válaszokat, de nekem két meglátásom van. Az egyik az hogy az hogy nem szóltok hogy maradtok még, az valóban rossz ötlet volt, bármi történhetett volna, ráadásul az ilyen szülő aki egy hétig még csak el sem éri a gyerekét, tuti a legrosszabbra gondol. Azt csodálom hogy nem kezdtek el kerestetni titeket. A másik meglátásom, szerintem jót tenne nektek, ha másik városba költöznétek. Mondjuk minimum 100km-vel odébb. Lehet hogy elölről kellene felépíteni mindent magatoknak (munka, albérlet, barátok stb) de ha ez számotokra valóban az álom kapcsolat, az IGAZIval az oldalatokon, akkor megéri. Rá kell szépen szoktatni a szülőket, hogy napközben a párod felhívja őket, elmondja hogy jól van és reméli hogy ők is. És pont. Neki kell a sarkára állni a szülőkkel szemben. A mi baráti társaságunkban most ment szét egy házasság másfél év után. A szülők mellé költöztek, ami aztán végleg betette a kaput. Sőt mikor megszületett a kicsi, a szülők, meg a nagyi egymásnak adták át szinte a kilincset. A lány hiába kérte a férjét hogy állítsa le őket, miután azt sem hallották meg, akkor kérte, hogy költözzenek el. Erre a férje nem volt hajlandó. Már a távoltartásnál járnak. Szóval ha nálatok ilyen a helyzet, akkor javaslom hogy költözzetek messzire!
2015. júl. 29. 13:35
 98/100 anonim ***** válasza:
84%
Hát ezzel őket igazoltátok. Csak annyit kellet volna hogy minden rendben maradunk még egy hetet.
2015. júl. 31. 23:46
 99/100 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem pont hogy jól döntöttetek, én se bírom az akaszkodó szülőket. Apám rászokott arra, hogy napi rendszerességgel felhív, legtöbbször melóban. Egyszerűen nem veszem föl, ha meg számon kéri rajtam, megmondom neki, hogy hagyjon egy kis levegőt. Az utazásról absz nem vagytok kötelesek beszámolni. Én se közlöm a szüleimmel, hogy hé, elmentem nyaralni, ne hívjatok. Kit érdekel, nem az ő dolguk.
2015. aug. 2. 14:21
 100/100 anonim ***** válasza:

Szia kerdezo!

Nagyon kivancsi vagyok, hogy azota mi tortent, majdnem fel ev eltelt. Mi a helyzet? Megoldodott a problema? Esetleg szetmentetek?

2015. dec. 1. 12:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!