Kezdek besokalni anyósomra, mit kezdhetnék?
Két hete született meg az első babánk.
Anyósom részéről nem első unoka.
Mióta haza jöttünk a kórházból, kétszer volt itt.
Alapvető probléma, hogy náluk az egész lakásban dohányoznak.
Anyósom a sógoromrnőmmel jött át, mind a ketten bűzlöttek a cigi szagtól, kezet mosni is csak rá szólás után mentek el, a baba kezét puszilgatta.
Második látogatásra csak úgy beestek, itt ismét egy órán át szellőztettem a szobát, da baba aludt de meg kérdezték, hogy miért nem keltem fel.
Ma meg este akartak át jönni mikor a baba fürdik.
Mit tegyek, hogy mondjam el ezeket a dolgokat?
Nem akarok senkit megbántani, de nagyon zavar.
Nagyon megdöbbent, hogy emberek szerint természetes dolog és semmi kivetni való nincs abba, hogy egy két hetes babát cigi szagtól bűzlő ruhában megyünk latogatni.
Ezen kívül a kéz mosás sem fontos dolog.
Még szerencse ha nem jön latogatni az unokát nem fogunk össze törni.
Nézd, aki cigire költi a családi pótlékot és fújja a babakocsiba a füstöt, attól ne várj itt megértést.
Ilyenek is vannak, nekik nyilván természetes.
Nekem van 2 dohányzó ismerősöm is, de ők valahogy mindig meg tudják oldani, hogy tiszta ruhában jöjjenek és egyből mennek kezet mosni, ahogy levették a cipőjüket. Pedig nem is rokonok, egyik kollégaként jött babát látogatni. Szólni se kellett, alap volt nekik is, ez intelligencia kérdése.
Ha nagyi ennyire se képes, nem hiszem, hogy a későbbiekben bármiben is tekintettel lenne rátok, szóval nem vesztettetek semmit.
Köszönöm mindenkinek.
Természetesen én fogok szólni.
A babának szerencsére van másik nagymamája aki nagyon szereti és az ő egészsége a legfontosabb.
Nem meg fosztom a gyereket de ilyen emberekre nincs szükségünk.
Teszem hozzá jönne ide okoskodni, és megharagszik ezekre a dolgokra de a babának egy 200ftos popsitorlot nem vett.
Nem kötelező nem is vagyunk rá szorulva.
De az én lakásomba ne jöjjenek büdösen.
XD istenem milyen anyukák vannak...
Most mit csináljon a ruháival? egy dohányosnak mindene cigi szagú mindegy mit csinál(mivel már a lakása is átvette a szagot), az oké hogy mosson kezet, az is, hogy ne a kezét puszilja, hanem pl. az arcát,meg ne akkor jöjjön amikor gondolja hanem előtte szóljon, de ez a cigi kész röhej.
Azt hiszed mivel gyereket szültél, te meg a porontyod lett a numero uno(a világ 8.csodája),és manapság nagyon sok anyuka ilyen(tisztelet a kivételnek), csakhogy nagyon el vagy tévedve. Majd ha téged utasítgatnak, hogy ne csináld ezt mert az én kis gyerekem.. na akkor meg te fogsz anyósként puffogni.
Én mindig textil pelust tettem a lanyom fejecskeje alá, bárki jott illetve ha nálam volt akkor is. Kézmosás nalunk alap, de ha szólnék is erte. A többi problémáddal nem tudok azonosulni mert nalunk a ferjem lánc dohányos de amugy meg csodás apa, férj, mégsem tilthatom el a lanyunktol.
Illetve van egy mopszunk is aki lakás kutya volt, es a lanyom ugy tanult meg járni hogy belekapaszkodott. 3 eves es szerencsere csak 2 volt beteg, egyszer háromnapos láz miatt egyszer meg a bölcsiben lett náthás.
Szerintem a te problémád sokkal inkabb az hogy anyósom nem kell mert van masik mama aki nyilván a te anyukad. En is gondoltam. Utáljuk egymast, de a gyerekem szereti ot is(fogalmam sincs mit szeret rajta) csomo nekem nem tetsző dolgot tesz direkt de en mar ezt elengedtem, amig a gyerek boldog vele addig nekem is jo. Hidd el nem azzal teszel jót ha kizárás az életéből, szuksegetek van rajuk is.
Én nagyon együtt érzek veled, hasonló problémáim voltak már a legelején. Most egy éves a gyerek de csak nőtt a feszültség, annyi, hogy már nem jöhetnek hozzánk mi visszük pár hetente látogatóba.
A cigis kezével igenis ne fogdossa gyereket és mosson kezet, ez alap! Sajnos én nem tudtam kezelni a helyzetet, odadobtam egy tiszta pelust és mondtam, hogy legalább ezt tegye a gyerek feje alá, ha már muszáj a bagós ruhájához dörgölnie...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!