Mit kezdhetnék az életemmel? Szerencsétlennek érzem magam.
Lassan fél éve elveszítettem a munkahelyem, folyamatosan keresgéltem, önéletrajzokat küldözgettem nem kellek sehova. Sajnos a mai világ arról szól, hogy a munkáltatók 90%-a azt veszi fel akire támogatást kap (25 év alatti, pályakezdő, tartós munkanélküli).
Az anyámmal élek itthon, 26 évesen. Tudom ő szívesen segít ezzel nincs is probléma, de már kezdek depressziós lenni az itthonléttől.
És minderre most pár hete kiderült hogy valami tüdőproblémám van. Elmentem egy rutin tüdőszűrőre, hogy ha munkát találnék gyorsabban meglegyen az eü.kiskönyv.
Mivel minden végzettségem és eddigi tapasztalatom olyan ahová ez szükséges. Erre közlik velem hogy baj van, nem súlyos szerencsére, de míg nem nézik meg CT-vel és nem ér véget a kezelés nem kaphatok negatív tüdőszűrő papírt, így az elhelyezkedésem még nehezebb. A dokim szerint 6-12 hónap is lehet a gyógyszeres kezelés. Mégis mit kezdhetnék most magammal? Egy koloncnak érzem magam, egy senkinek aki még arra sem képes hogy elhelyezkedjen. Már szégyellek itthon bármire pénzt kérni, a Tb elmaradásom befizetésében is a párom segít, mert nem szeretném az anyámat tovább terhelni. Nem járok el itthonról csak ha a barátok kiszakítanak, szinte netfüggő lettem, próbálom legalább ezzel lekötni magam, persze a háimunka mellett.
Szerintetek mit tehetnék? Mivel tegyem magam helyre? Folyton befordult vagyok, türelmetlen és szomorú.
Ahogy írtam az anyám támogat, de tőle sem várhatom ezt el. A párom aki mellettem áll, de tőle is csak lelki támogatást szeretnék elfogadni.
Be fogok dilizni ha sürgősen nem találok valami munkát...........
Bocsi, ha hosszú voltam, esetleg zavaros, de most kijött belőlem.
Mennék én tanulni, tovább is képezném magam de miből? Az anyám is minimálbérből él, most hogy még engem is eltart, azt már képtelen lenne finanszírozni. Míg dolgoztam még én támogattam őt is hogy időben be legyen minden fizetve, most meg sakkozunk.
Próbálok most már az irodai munkákra koncentrálni, azokat megpályázni, de még annyit sem kapok hogy bocs nem feleltél meg.
Végzettségeim lényegében: vendéglátás, gyógymasszőr, gyermekvédelem.
Ehhez német nyelvvizsga, ECDL vizsga, tudom utóbbi már fűnek fának megvan :(
Hasznos tanácsot sajnos nem tudok adni, de offolnék kicsit. Nem mindenkinek van érzéke a netes nyelvtanuláshoz. Pl nekem az angolt tanár sem tudta megtanítani, ha neten rákerestem totál kínai volt, nem jutottam soha csak az igeragozásig szinte. A kiejtést soha nem értettem mi alapján kell.
A németet is hosszú évek alatt sikerült megtanulnom tanárral. Pedig arra már könnyebben ráált az agyam(Persze nem vagyok tisztában a kérdező képességeivel)
A kiejtéssel szerintem pont nincs gond, már van van hangszóró a laptophoz, hangfal a géphez. A legtöbb nyelvi site-on meg is hallgathatod a savakat, illetve okostelefonokon is vannak ilyen alkalmazások. 1-2ezer Ft-ért már vannak kiskönyvek cd-vel, hogy hallgathatsz a szövegeket, nekem ilyenek angolul vannak (pl. Dracula, Sherlock Holmes). Vannak video-oktató anyagok is fent.
Persze kifogásokat mindig lehet keresni. Aztán keseregni, ha nem jut előrébb az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!