Mit mondjak az apumnak? Mit kezdhetnék magammal?
Főiskola/egyetem választás előtt állok. Jól tanulok, viszont apum azt szeretné ha továbbtanulnák közgazdásznak. De én ezt nem szeretném,egyáltalán nem érdekel ez a fajta munka. Anyummal már régebben megbeszéltem h továbbtanulás helyett dolgozni fogok. Ő nem is szeretné ha fősulira vagy egyetemre mennék... Félek attól h ha apumnak megmondom h dolgozni akarok azt fogja hinni h a barátom miatt nem tanulok tovább. Tesómnál is ugyanez volt-ráerőltette a közgazdaságtant(marketinges szakmát akart volna),de meggondolta magát és inkább elment dolgozni. De apum a mai napig bizton azt állítja h a pasija miatt ment dolgozni... Én ugyanezt nem akarom.
Viszont az utóbbi napokban elkezdtem gondolkodni h nem volna rossz elmenni grafikusnak,mivel érdekel a dolog és viszonylag jártas vagyok már benne. Széchényi egyetemen gondolkodtam(mérnök info szakra),viszont oda meg szükségesem lenne egy matek és infóérettségire. De a mi sulinkban nem érettségizünk ezekből és nem is igen volt tantárgy h ezeket tudjam gyakorolni.
Mit tegyek? Menjek el dolgozni és haragudjon rám az apum? Vagy tanuljak tovább közgazdásznak? Vagy próbáljak meg bejutni a Széchényire?
Ne érdekeljen senki véleménye! Nem lennél boldog, ha az apukád álma szerint végig szenvednéd a közgazdász szakot!
Próbáld megcsinálni az említett érettségiket.
Nem feltétlenül kell közgazdásznak menned, viszont érettségivel munkát kapni?
Manapság végzett szakembereknek is nehéz, nemhogy olyannak, akinek semmiféle szakképesítése nincs.
Egyébként milyen suli az, ahol nincs matek érettségi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!