Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kezdek besokalni anyósomra,...

Kezdek besokalni anyósomra, mit kezdhetnék?

Figyelt kérdés

Két hete született meg az első babánk.

Anyósom részéről nem első unoka.

Mióta haza jöttünk a kórházból, kétszer volt itt.

Alapvető probléma, hogy náluk az egész lakásban dohányoznak.

Anyósom a sógoromrnőmmel jött át, mind a ketten bűzlöttek a cigi szagtól, kezet mosni is csak rá szólás után mentek el, a baba kezét puszilgatta.

Második látogatásra csak úgy beestek, itt ismét egy órán át szellőztettem a szobát, da baba aludt de meg kérdezték, hogy miért nem keltem fel.

Ma meg este akartak át jönni mikor a baba fürdik.

Mit tegyek, hogy mondjam el ezeket a dolgokat?

Nem akarok senkit megbántani, de nagyon zavar.

2015. máj. 24. 16:36
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
30%

"Semmi baja nem lesz a babádnak, ha cigis kézzel, ruhában nyúlnak hozzá. Sőt, még attól sem, ha nem mosnak kezet.

A babának nincs szüksége sterilitásra.

Felfújod a problémát."

Alapvetően ennek a válaszolónak van igaza, és igenis ANYA létedre tudnod kéne hogy túlzottan nem kell óvd az újszülött gyermeked, mert most van alakulóban az imunrendszere. Ilyenkor mondják azt, hogy koszt "kell" vele etetni, ahhoz hogy ne legyen a későbbiekben beteges.

2015. máj. 24. 17:42
 12/53 A kérdező kommentje:

Hát rajta etessetek koszt, cigizzetek, hasznaljátok szemetesnek a kicsi ágyát.

Sajnálom, hogy szegény gyerekeknek ilyen szüleik vannak.

2015. máj. 24. 18:08
 13/53 anonim ***** válasza:
41%
kicsit tul kenyes vagy ,oke mossanak kezet ,de hogy cigiszagu a szajuk attol aztan rohadtul semmi baja nem lesz a kicsinek.Ne dohanyozzanak mellette meg egy legterben de ennyi.En se szeretem ha fogdossak ugy ,hogy a buszon a kapaszkodot ,penzt ,kilincseket fogdostak bar arra is keves az esely ,hogy attol baja lesz.Ha ennyire burokban neveled ,amint kozossegbe kerul mindent el fog kapni.Marpedig idovel mindent a szajaba vesz,osszefogdos stb ugyhogy csak nyugi...
2015. máj. 24. 18:11
 14/53 anonim ***** válasza:
80%
En nem gondolom, hogy tul kenyes lenne a kerdezo. Neki most a baba erdekeit kell kepviselni, o nem tud szolni, hogy mami kib... budos a pofad, az anyjanak kell helyette. Vagy ti szeretnetek, ha egy lancdohanyos az arcotokba gugyogne? Az meg a masik, hogy igenis mossanak kezet, mielott a babahoz nyulnak, nem az elso 2 heten kell vele megetetni azt a bizonyos mennyisegu koszt, eleg amit kesobb boven megesz magatol. Am ha jol ertettem, miota megjottek a korhazbol, azaz egy het alatt voltak ott ketszer, masodszor csak ugy beallitottak. Ez szerintem is sok egy frissen szult anyanak. A furdetes nalunk is sarkalatos pont volt, nem ertem mi ez a mania. Szoval kedves kerdezo szolj nyugodtan az anyosodnak, de tenyleg nyugodtan, nem kell balhezni. Ha a ferjed szol, az meg az egyszerubb, bar nalunk ugyanezek voltak a konfliktusok, es az en anyosom ugy beragott, hogy azota felenk se nez, az unoka is le van sz... , de az enyem kulonosen buszke, vagy mi.
2015. máj. 24. 18:39
 15/53 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell at esni a ló túlsó oldalára, kérdező. A gyereket lehet steril körülmények között is nevelni - akkor jo gyakran lesz beteg. Vagy lehet lazítani és erősíteni az immunrendszeret. Nézd meg, hogy mennyi beteg gyerek van a tulfeltettek között, és milyen egészségesek akiknél nincs folyamatos sikamika
2015. máj. 24. 18:55
 16/53 anonim ***** válasza:
85%

Most komolyan mondjátok hogy cigizés utáni kézmosás hiánya nem gond, ha felvesznek egy újszülöttet?!

Meg most komolyan 1-2 hetes gyerekkel titeket nem zavart volna, ha váratlanul esnek be vendégek?

Legjobb barátnőm is dohányzik és sokat jött mikor megszületett a kicsi, de alap volt, hogy csak a teraszon cigizik és utána egyből kezet mos.

Meg nem tudom nálatok mi a szokás, de felénk mielőtt felvesszük az újszülöttet, szoktunk a vállunkra teríteni egy textil lepedőt, mert ugye bármikor összenyálazhatja/lebukhatja a ruhát a baba és a vendégeknél nyilván nincs váltóruha, nem akarnak büfifoltosak lenni. Én ezt a megoldást ajánlanám arra, ha anyós felveszi a babát.

2015. máj. 24. 20:11
 17/53 anonim ***** válasza:
20%
Nem értek a babákhoz annyira.. Az teljesen természetes szerintem hogy véded a picibabát:) de egy idö után tényleg nem szabad ennyire félteni mert az immunrendszere nem lesz strapabiro. Egyik rokonomnak még a vizet is melegitették ahhoz hogy igyon mondanom sem kell hogy elég beteges volt.
2015. máj. 24. 20:19
 18/53 anonim ***** válasza:
59%

Van igazság abban is amit te mondasz, meg abban is amit a többiek. Nem két hetesen kell megedződnie, ez tény. Mossanak kezet, nem kell oda vinni minden bacit. De azt aki kézmosás után még steril fertőtlenítővel is kezet mosat szívem szerint seggbe rúgnám :D

az, h cigiznek, de nem a baba közelében, nem a te lakásodban, annak a felfújását én sem értem. Cigizni fog ezután is, mondom ezt úgy, h utálom a szagát is, de nem fogom kitiltani a lakásból azt aki cigizik, gondolkodj kicsit józan ésszel!

Hívatlan beállításról gyorsan le kell szoktatni őket! Megmondod, hogy mindig szóljanak előre, h alkalmas-e nektek, ha igen, akkor lehet jönni!

2015. máj. 24. 20:34
 19/53 anonim ***** válasza:
59%

Engem is zavarna, és szólnék érte. A kézmosás a minimum, bakker még eves előtt is mosok kezet, nemhogyha egy újszlötthöz nyúlok.

A cigiszaggal nem tudsz mit csinálni, de kérd meg őket, hogy ne puszilgassanak egy újszülöttet, mert még az immunrendszere nem fejlődött ki.

Az anyja dolga, hogy mennyire félti a gyereket, ettől nem lesz depressziós.

Amúgy én nem puszizkodok olyannal akinek hamutartó szagú a szája, simán megmondom neki, hogy zavar. Ezen nem kell megsértődni, ez van.

2015. máj. 24. 20:38
 20/53 anonim ***** válasza:
59%

Egészen megdöbbentő az emberi primitívség azt kell mondanom.

Anyaként én is szóvá tenném,amit a kérdező.Nálunk is dohányzik a család rajtam kívül.Ennek ellenére fel sem merül,hogy mindezt a lakásban tegyék.Pláne ahol pár hetes baba van.

Én tuti elzavarnám őket a fenébe.Pont nem érdekelne ki mit gondol.

Kézmosás: alapvető dolog szintén,hogy haza érve daz ember kezet mos.Nem viszi be a lakásba az utcai flórát.Pl hontalanok alszanak a metróban,villamoson....tbc,hepatitisz,stb.

Anno az első 6 hétben még látogatni sem volt ildomos az újszülöttet.Pont azért,mert felesleges kockázatnak volt kitéve ezáltal.

Emberek térjetek már észre!!!!!

2015. máj. 24. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!