Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátnőm szülei lenéznek,...

A barátnőm szülei lenéznek, mert nem fizikai munkát végzek, és szerintük egy férfinak azt kellene. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, a barátnőm pedig 26. Fél éve vagyunk együtt, és a múlt héten találkoztam először a szüleivel. Budapesttől kb 150 km-re laknak egy kis faluban.

Vártam már, hogy megismerjem őket, de nem ment túl jól. Elmeséltem nekik, hogy 18 éves korom óta tanulok felsőoktatásban és mellette heti 15 órát dolgozom.

Láttam az arcukon, hogy valami nem tetszik nekik, udvariasan megkérdeztem, hogy mi a probléma. Furcsálták, hogy még 28 évesen tanulok. Elmesélték, hogy ők már 14-15 éves korukban dolgoztak, és én egy semmirekellő vagyok, mert csak az iskolában ülök a seggemen. Persze nem pont így mondták, de ez volt a mondandójuk lényege. Pedig előtte mondtam, hogy mellette dolgozom heti 15 órában.. de sebaj, elmondtam nekik mégegyszer.

Após: -És mit dolgozol 15 órában? Más reggeltől estig dolgozik és úgy is éhenhal!

Én: -Programozóként dolgozom.

Anyós: -Programozó?? Az meg mit csinál?

Én: -Őőő... ülök a számítógép előtt és programokat fejlesztek.

Após: -Ó te szerencsétlen, tanultál volna asztalosnak. Az egy szép férfiszakma.

És itt jött el az a pillanat, amikor felálltunk az asztaltól és hazamentünk. Aznap a barátnőm kb 100-szőr elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy így viselkedtek velem a szülei.

Voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Vagy mit tennétek a helyemben? Egyik fülemben be, másikon ki? Megbántani senkit nem akarok, azt meg főleg nem, hogy haragban legyek velük.

2015. máj. 6. 14:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
20# miért nem mondtad nekik, hogy örüljenek legalább nem nyomod agyon a lányukat szex közben?
2015. máj. 8. 01:18
 22/25 anonim ***** válasza:
55%

#21, ez zseniális, nekem is ezt kellett volna mondanom apámnak :DD

Amúgy meg szerintem is a fapofa a megoldás, aztán, mikor néhány év múlva asszonynak a kisujját se kell megmozdítania, mert a 8 órás melódból az összes gyerekkel együtt vígan elvagytok, nyaralgatva meg mittudomén, American Dream szinten, akkor majd rájönnek, hogy annyira nem rossz, ha programozó a vejük.

2015. máj. 8. 07:52
 23/25 anonim ***** válasza:
48%
22# feltéve, ha american dream lesz belőle. Egyelőre 10 éve nem sikerült elvégezni... Az én jó programozó ismerőseim 3 év után végezték a rész munkát, majd két év mesterszak melleti részmunkaidő után már zsíros helyekre mentek, van amelyik pl. Londonban van meg ilyenek. Nem 10 év tanulás után még mindig egyetemre járnak és részmunkaidőben dolgoznak. Azért szerintem ez már a gáz szintet veri és azon se csodálkoznék, ha ő is egy lenne (majd) a gyakorikérdéses programozókból, akik mindig megragadják az alkalmat, és leírják, hogy a programozók nem is keresnek olyan hű de jól, mert ők is programozók és valahogy mégse, de nem az ő hibájuk, hanem az országé.
2015. máj. 9. 01:26
 24/25 anonim ***** válasza:
Mond meg nekik,hogy a magánügyed,hogy te mit dolgozol ha neked ez tetszett meg akkor ezt csinálod és nem hiszem,hogy ezen fen kéne akadni a világ a számítógépek között forog és ez a világ nem ugyan az amibe ők éltek (persze udvariasan közöld)
2015. júl. 15. 02:54
 25/25 anonim ***** válasza:
28 évesen mit ülsz még mindig az egyetemen? Már öt éve végezned kellett volna a mester képzéssel is! De még mindig nem végeztél és még bunkó is voltál, mert mikor rájöttél, hogy azt se tudják miről van szó, direkt foghegyről válaszoltál nekik, véletlen sem akartad, hogy megértsék a dolgot. Vagy lehet, hogy 10 év felsőoktatásban eltöltött idő után még te se tudod mit csinál egy programozó? Meg se lepődnék, mivel még mindig nem bírtad elvégezni az egyetemet ugyebár...
2015. szept. 16. 02:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!