Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátnőm szülei lenéznek,...

A barátnőm szülei lenéznek, mert nem fizikai munkát végzek, és szerintük egy férfinak azt kellene. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, a barátnőm pedig 26. Fél éve vagyunk együtt, és a múlt héten találkoztam először a szüleivel. Budapesttől kb 150 km-re laknak egy kis faluban.

Vártam már, hogy megismerjem őket, de nem ment túl jól. Elmeséltem nekik, hogy 18 éves korom óta tanulok felsőoktatásban és mellette heti 15 órát dolgozom.

Láttam az arcukon, hogy valami nem tetszik nekik, udvariasan megkérdeztem, hogy mi a probléma. Furcsálták, hogy még 28 évesen tanulok. Elmesélték, hogy ők már 14-15 éves korukban dolgoztak, és én egy semmirekellő vagyok, mert csak az iskolában ülök a seggemen. Persze nem pont így mondták, de ez volt a mondandójuk lényege. Pedig előtte mondtam, hogy mellette dolgozom heti 15 órában.. de sebaj, elmondtam nekik mégegyszer.

Após: -És mit dolgozol 15 órában? Más reggeltől estig dolgozik és úgy is éhenhal!

Én: -Programozóként dolgozom.

Anyós: -Programozó?? Az meg mit csinál?

Én: -Őőő... ülök a számítógép előtt és programokat fejlesztek.

Após: -Ó te szerencsétlen, tanultál volna asztalosnak. Az egy szép férfiszakma.

És itt jött el az a pillanat, amikor felálltunk az asztaltól és hazamentünk. Aznap a barátnőm kb 100-szőr elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy így viselkedtek velem a szülei.

Voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Vagy mit tennétek a helyemben? Egyik fülemben be, másikon ki? Megbántani senkit nem akarok, azt meg főleg nem, hogy haragban legyek velük.

2015. máj. 6. 14:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
És az, hogy a programozásból el lehet tartani egy családot szépen, az nem is érdekli őket?
2015. máj. 6. 15:24
 12/25 anonim ***** válasza:
63%
Ilyen komolyan létezik még 2015-ben?
2015. máj. 6. 15:38
 13/25 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudják, hogy mi fán terem az egész. Lehet, hogy a fizetéseddel kibékultek volna :)
2015. máj. 6. 15:45
 14/25 Bence_ ***** válasza:
31%

Neked ebben a szakmában vannak sikereid, nő ettől az önbizalmad?

Ezt a csajt a tenyereden tudod hordani, ő ezt éri, boldog?

2015. máj. 6. 17:08
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Ó te szerencsétlen! Hihihihi. Tudd meg a haverom szerencsés, mert asztalos, és milyen szép szakma. Ja, bebútorozott egy házat, azt elfelejtették kifizetni 2milla mínusz.
2015. máj. 6. 17:50
 16/25 anonim ***** válasza:
64%

Fapofa, minimális kapcsolat. Ha a barátnőd kiáll melletted, akkor az, hogy a szülei mit gondolnak rólad, az nem fogja tónkretenni a kapcsolatotokat.

A baratnőd nem felelős a szülei cselekedeteiért, ő csak azért felelős, hogy kiálljon a párja mellett, amennyiben annak igaza van, akár a szüleivel szemben is.

Ő van nehezebb helyzetben, reméljük meg tudja oldani.

2015. máj. 7. 07:06
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

Nem azzal van a bajuk, hogy nem fizikai munkát végzel.

Nem mindenkinek természetes dolog, hogy mi az a programozás és nem mindenki tartja normálisnak, hogy 28 évesen még mindig tanulsz és csak részmunkaidős állásod van. Ha nincs képben a dolgoggal kapcsolatban, hogy miről is szól az, akkor ő annyit lát, hogy a szerencsétlen lánya összeszedett egy hapsit, aki lassan 30 évesen, még mindig "iskolás" és annyi munkát végez, mint a diákmunkások. Micsoda perspektíva!

És akkor te felálltál az asztaltól és hazamentél, meg flegmán odavetetted, hogy te ülsz és programokat fejlesztesz. Lehet, ha részletezed, hogy ez részmunkaidőben is felér egy teljes állással, fizetésben mindeképp (ha így van, és nem az a fajta programozó vagy, aki ezen az oldalon is mindig írogat, hogy hiába az, nem is igaz, hogy jól keresnek és mindjárt éhen hal, ráadásul te ezt is csak részmunkaidőben műveled) és kifejted, hogy mondjuk jövőre vagy azután végzel és akkor teljes munkaidőben elhelyezkedve még mennyivel jobb lesz és milyen helyeken lehet dolgozni, akkor nem úgy fog rádnézni, hogy egy nagyra nőtt kamasz, akit a végén még a lányom fog eltartani az élethosszig tartó vizsgaidőszakok és minimál melók között.

2015. máj. 7. 13:59
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Velem szemben meg az volt a kifogás, hogy csak 67 kg vagyok.... pedig azok "felsőfokú" végzettséggel bírtak.

Na para!

2015. máj. 7. 14:00
 19/25 anonim ***** válasza:
90%
18# mikor tizenéves voltam engem is szívesebben engedett el apám, a nagyobb udvarlókkal szórakozni, mert a 60-70 kilósaknál neki mindig olyan látomásai voltak, hogy megvédeni sem bír semmitől, mert egy nagyobb szél is elviszi.
2015. máj. 7. 15:13
 20/25 anonim ***** válasza:
54%

#19, kajakoztam 5 évig... óvatosan azzal a széllel :D

Meg nem szórakozni indultunk valami dzsumbujba, hanem már volt egy gyerekünk.

2015. máj. 7. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!