Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Látom a mai nap megint eljutottak egyesek odáig, hogy ha egy nő hozzá akar menni egy férfihoz, akkor a férfinak kötelessége őt elvenni. De miért?
Szerintem nem kötelessége. Sem a nőnek hozzámenni a férfihoz, ha az el akarja venni.
Vagy ha valakinek annyira fontos a házasság, még csak élni sem köteles olyannal, akinek nem az. Vagy aki nagyon ódzkodik a házasságtól, nem köteles olyat választani, akinek fontos a házasság.
Az égegyadta világon semmi nem kötelező!
#2: Azért a házasságot nem tekintem annyira hagyományos dolognak, úgy értem, vannak konkrét előnyei, nem hagyománytisztelet, ha valaki akarja, továbbá a mai házasság már egyáltalán nem olyan, mint a régi, "hagyományos". Sok dolog megváltozott az idők folyamán. Így nem hiszem, hogy bármihez ragaszkodni kéne, amit nem akarunk s aki nem akar kék fecnit kötni a habos fehér ruha alá, az ne házasodjon, mert neki nem szabad. Tudom, itt a lánykérésről volt szó, de a "hagyományos dolgokat csak hagyományosan" indoklást nem tartom jónak.
De mindegy is, kinek van "igaza". Ha valaki hagyományos dolgot akar nemhagyományosan, az is az ő dolga, miért kellene mások véleményéhez igazodnia benne?
Semmi nem kötelező.
Már a kapcsolat elején kiderülhet, hogy kinek mi az értékrendje, mi az amit akar, mi az amit nem. Ha nem egyezik az életcél, akkor nem kötelező együtt maradni és egymást gyötörni.
A másik meg, hogy aki nem hisz a házasságban, azért még bele mehet, mert mondjuk szereti a másikat, és boldognak akarja látni. Nem olyan nagy áldozat.
Viszont akit rá lehet kényszeríteni, hogy elvegyen/ hozzámenjen olyan emberhez, akivel nem akar hosszú távon együttélni, tehát nem szereti, az nem csak a saját életét teszi tönkre, hanem a másik felet is csak becsapja, egyszóval nagyon gyáva vagy kényelmes megoldásnak tartom.
Nem kötelező. Én csak azt nem értem, mikor a hapsi nem akarja elvenni, akkor miért nem mondja meg kerek perec, hogy nem akarlak elvenni, mert még lehet jön nálad jobb is és csak addig vagyok veled. Mert ha nem így gondolja, akkor meg miért nem akarja elvenni?
Legalábbis nekem az összes barátom hótt részegen a miért nem vetted még el a barátnődet kérdésre(nem egy esetben már tíz éve együtt voltak) ezt válaszolta, hogy "mer' az az igazság barátom, hogy várok, mert még lehet jön jobb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!