Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt? Ti mit...

Miért csinálja ezt? Ti mit tennétek a helyemben? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Barátommal több mint 3 éve vagyunk együtt. Eddig mindig azt hittem, hogy szeretnek anyósomék, mert így mutatták, főleg anyósom, de egyre inkább azt érzem hogy nem akarja hogy a fiával legyek. Egyetemisták vagyunk, 4 hónapja költöztünk össze, az ő házában lakunk. Féltünk a korai együttéléstől, de szerencsére nagyon jól kijövünk, és már leküzdöttük a kezdeti nehézségeket. Anyósom ellenezte hogy odaköltözzek, sőt, még azt is hogy összetoljuk az ágyakat, és együtt aludjunk. A szemembe- és anyukámék szemébe is- dicsér engem, de a barátomnak telebeszéli a fejét.(Pl. anyukámnak mondta, hogy jól áll nekem ez a kis súlyfelesleg, barátomnak pedig hangoztatja, hogy mennyire megcsúnyultam, hogy híztam.) Mindenbe beleköt, és semmi nem jó neki. Ha már nincs teljesen kitakarítva a lakás, ki van akadva,és főként engem szid. Persze csak a hátam mögött. Értem én, hogy én vagyok a lány, de én tanulni költöztem fel, és szerintem még nem vagyok háziasszony, a házimunkának közösnek kell lennie. Vizsgaidőszakban nem volt úgy időm fullra kinyalni az egész lakást, de azért rend van, és ezen is fennakad. Gondolkodom azon, hogy elköltözzek onnan, ami fáj, mert a barátommal nagyon jól megvagyunk, imádjuk egymást, de én ezt nem bírom. Mit tegyek?
2015. jan. 10. 21:03
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
A fiától természetesen nem. Minden hétvégén hazajárunk. Tőlem kér csak, de ehhez a szüleim ragaszkodtak, hogy fizetnek, mert nem akrtak szívességet, meg hogy ingyen ott lakjak, és ők fizessenek mindent, ami szerintem tök korrekt.
2015. jan. 10. 21:28
 12/41 anonim ***** válasza:
62%

Figyelj, ne haragudj, de marha félreérthetően fogalmazol. Többesszámban írod, hogy kéthavi lakbért kellett fizetNÜNK, pedig nem vagyUNK eleresztve anyagilag... mivel a pároddal élsz, evidensnek tűnik, hogy a többesszám rád és rá vonatkozik, ezért hittem, hogy tőle is lakbért kér.

Amúgy marha egyszerű, ha fizettél neki, írass vele alá mindig papírt, hogy átvette a lóvét, és akkor kétszer nem tudja kifizettetni, mint ahogy egyszer meg is tette. Egyébként valóban a kisfiának kellene helyretenni az anyját. Azzal meg ne foglalkozz, hogy mit dumál a hátad mögött, ha nem tetszel neki, sajnos ha fejen állva pörögsz sem fogsz neki tetszeni.

2015. jan. 10. 21:34
 13/41 A kérdező kommentje:
Bocsi, ne haragudjatok, csak mivel nem én fizetem, hanem szüleim, ezért fogalmaztam így..meg igazából ma is kibuktam miatta, az egyik vizsgám sem sikerült, úgyhogy teljesen kivagyok..még egyszer bocsi és köszönöm mindenkinek a válaszokat! Lehet jobb lenne koliba mennem, vagy egy barátnőmmel albérletbe. Csak szerintem a barátom emiatt szakítana..nem tudom, mit tegyek.
2015. jan. 10. 21:37
 14/41 anonim ***** válasza:
66%
Miért fizetsz lakbért a párod anyjának, ha a lakás a párodé? Semmi köze hozzá anyukának, és ahhoz sem, hogy mi történik az ajtón belül. Egyedül a pároddal kell rendezned a dolgaidat. Ha ő nem véd meg, akkor nem is érdemes rá, hogy vesztegesd rá az időd.
2015. jan. 10. 21:37
 15/41 A kérdező kommentje:
Mivel egyetemista a barátom, és önálló keresete nincs,még ha néha diákmunkát vállal is, az nem elég a rezsire. Egyébként meg ők pénzelik (zsebpénz, kaja). A barátom nevén van a lakás, viszont a szülők rendelkezhetnek vele (csak az ő engedélyükkel adhatja el pl..nem jut eszembe mi ennek a neve).
2015. jan. 10. 21:42
 16/41 A kérdező kommentje:
Övék haszonélvezeti jog, eszembe jutott.:D
2015. jan. 10. 21:44
 17/41 anonim ***** válasza:
42%

Az első gondolatom ez volt: A kérdező vajon beszélt erről a barátjával?

Aztán: Mit mondott a pasi? Milyen a viszonya az anyjával? Befolyásolja őt a kedves mama, vagy kiáll melletted?

Egyébként meg hülye vagy, ha elköltözöl. Igazolnád, hogy nem vagy a fiához való. Új kérdés: hagyná a párod?

Ha igen, na akkor tényleg költözz.

2015. jan. 10. 21:48
 18/41 A kérdező kommentje:
Beszélni fogok vele erről, de szerintem mint mindenki, elfogult az anyukájával szemben. Nem tudom, hogy közelítsem meg a témát, hogy őt ezzel ne bántsam meg. És az a "baj", hogy tényleg nagyon jól megvagyunk, attól függetlenül, hogy fiatalon költöztünk össze.Ez csak megerősített minket, és elvileg a barátom megvédett, azt mondja, meg egyébként ő meséli el ezeket a sztorikat, hogy miket mond neki az anyukája rólam.
2015. jan. 10. 21:50
 19/41 anonim ***** válasza:
49%
nem értem miért kell már az első problémánál az elköltözést meg a szakítást fontolgatni...akkor csak nem szeretheted annyira a barátodat ha az első nehézségeknél képes lennél faképnél hagyni...a másik meg az hogy tényleg minek kell ennyire az anyóstól függeni hogy ő szabja meg hogy te mikor takaríts,meg hogy hová told az ágyadat...ha a te szüleid nagyjából tudják fizetni a lakbért akkor vesd fel a barátodnak hogy szeretnéd ha önállósodnátok egy kicsit,és közösen átmennétek egy másik(kisebb,olcsóbb) házba,és ő a diákmunkával fedezi az ő részét,neked meg a szüleid továbbra is támogatnak majd...nem kell minden hétvégén hazajárnia a szüleihez ha viszonylag messze laknak,foglalkozzatok egymással,próbáljatok együtt megélni és megoldani a problémákat,ne engedjetek ekkora beleszólást az anyósnak,mert csak teljesen rátok fog telepedni és megmérgezi a kapcsolatotokat...próbálj beszélni a barátoddal hogy te is el tudtál szakadni nagyjából a szüleidtől,a közös érdeketekben próbálja meg ezt ő is megtenni ha igazán fontos vagy neki,ha meg nem,akkor elgondolkozhatsz a szakításon...
2015. jan. 10. 22:03
 20/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ment a zöld kéz mindenkinek! Én nem szakítanék, attól hogy nem laknánk együtt..el vagyok keseredve nagyon, nem ez az első nehézség..4 hónapja rettegésben élek abban a házban, hogy mikor lep meg, hogy hahó itt vagyok..többször feljön így szétnézni és ellenőrizgetni. Beszélek a barátommal, aztán meglátom, mi lesz. Köszönöm még egyszer mindenkinek!
2015. jan. 10. 22:09
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!