Hogy viseljem el?
A párom családjánál élek, jelenleg muszájból. Voltak eddig is problémák,de igyekszem tisztelettudó lenni,és tűrni, nem akarok konfliktust köztünk,ha valami volt is,azt a barátommal megbeszéltem. De most történt egy olyan,hogy az anyámmal beszéltem telefonon (másik országban élünk)
és neki panaszkodtam, tőle vártam volna tanácsokat, és az apósom kihallgatta a beszélgetésünket,most pedig ebből van nagy probléma,mert hogy miket hallott. Eddig is úgy éreztem, hogy semmi privát terem nincs ezek után meg inkább nem is mondok semmit.
Jogos,hogy nem érzem magam hibásnak? Nem akartam vitát, ki szerettem volna adni magamból ami bánt, nem akartam hogy ők hallják, hogy mi a gondom.
Mit tudnék tenni,még legalább fél évet itt kell lennünk,de egyre jobban nem tudok meglenni mellettük.

Egy rakás kérdésem lenne!
Írd le ide, miket mondtál, amiken apósod megsértődött.
És apósod hogyan hallgatta ki? Egy csukott szobaajtón kihallatszott úgy, hogy érthető volt a szöveged?
És mik okoznak problémát közted és párod szülei között?
Párod hogyan viszonyul ezekhez? Beszélgettetek róla kettesben?
A történet minden szereplője magyar? Nincsenek túl nagy kulturális különbségek?
Mit jelent az, hogy muszáj a párod családjánál élned? Ott dolgozol, abban a városban? Nem tudsz egy albérletet fenntartani magadnak? És a pároddal kettesben sem? Vagy a párod nem akar elköltözni a szüleitől?
Mi fog történni fél év múlva, amikor el tudtok menni?

Nincs olyan, hogy muszáj ott lenned. Költözz haza a saját szüleidhez.
Szerinted nekik olyan egyszerű befogadni egy félidegent az otthonukba, alkalmazkodni hozzád, elviselni a rigolyáidat, hülyeségeidet, pofahúzásodat?
Ha tehetném már a szüleimmel lennék,de jobban szeretem a párom annál, hogy emiatt itt hagyjam.
Persze,hogy nekik sem egyszerű és valamilyen szinten el sem várom,hogy ők családtagként kezeljenek, de ha már ez a helyzet csak alkalmazkodni kellene a másikhoz, én tisztelettel viselkedek és igyekszem megfelelni, mint ahogy írtam konfliktust sem szeretnék,ezért is nem mondok nekik semmit,ha gondom van, próbálom addig elviselni amíg muszáj és nem is várom el hogy ők miattam változtassanak bármin, de azért a privát életembe belehallgatni pofátlanság.

Ilyenkor van az, hogy az ingyen lakhatás sincs ingyen, ez az ára.
Vagy kibírod vagy elköltözöl onnan. Fél év múlva már nem kell szóbaállni velük.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!