Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek? Hogy viseljem el?

Mit tegyek? Hogy viseljem el?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk házasok a férjemmel. A problémám nem más mint az anyósom. Vannak napok,amikor nagyon kedves, normális, szinte kenyérre lehetne kenni. Viszont vannak olyan időszakai,amikor elviselhetetlenné válik. Az a szokása, hogy bárki bármit mond, ő mindenkit mindenben felül akar múlni. Legyen az iskolázottság vagy akár egy étel. Pl most jelentkeztem egy egyetemre, ahová újra kellett vizsgáznom egy tantárgyból emelt szinten a pontjaim miatt és folyamatosan azzal jön, hogy ő tanítóképzőre járt anno és hogy ő ezt a tantárgyat tanulta és hogy 5ösre vizsgázott,mert hogy a tanítóképző a legnehezebb iskola kb.... stb. Totál úgy adja elő, hogy én kb bármit is csinálok ő és a fiai a legjobbak mindenben. A másik meg pl eddig mindig azzal piszkált, hogy miért nem teszem rendbe meg adok a kertünkre, ültettem most szép virágokat, kigazoltam, füvesítettem egy részét, erre most meg erre irigy, meg direkt teszi a megjegyzéseket, hogy ez minek kellett,meg az minek kellett.Ha véletlen nem veszem fel a telefont,amikor hív, elméleteket gyárt, hogy én miért nem vagyok képes neki felvenni a telefont. Annyira elegem van, ja és még ezeket a dolgokat mindig akkor mondja,mikor a férjem nem hallja.
2015. máj. 27. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért is akarsz te megfelelni neki? Minek beszélsz vele egyáltalán ilyenekről? Miért nem elég havi 1x a férjeddel meglátogatni, vinni egy kis sütikét és egy óra múlva lelépni onnan? Mi a jó élet köze van a kertetekhez egyáltalán??? Egyáltalán nem venném fel a telefont, nem érek rá hülyeségeket hallgatni. Nem elmélet lenne, gyakorlat, mert egyenesen megmondanám neki, hogy akkor akarok vele bezélgetni, amikor én hívom őt, aztán várhatja! Túl sokat engedsz meg neki! Elképesztően sokat! Nőjj fel, húzd meg a határokat és tartasd is be! N31
2015. máj. 27. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne találkozz vele, amikor a férjed nincs ott.

Ha felhív, férjed vegye fel a telefont, h bocs Kati épp zuhanyzik, kint van a kertben stb...

Én redukálnám a vele való beszélgetést az időjárásra, és akkor nincs mit felülmúlnia. Felesleges ilyennek bármit is elújságolni, mert úgyse fog veletek örülni.

2015. máj. 27. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor beszélj vele telefonon, amikor a férjed is otthon van, kihangosítva.A férjed előtt normális, szóval ez a megoldás. Ha nem bírja ki és így is próbál majd csipkelődni/lenézni, akkor majd a férjed leosztja.

Ezt a csatát nem neked kell megvívni, nem fogod tudni megváltoztatni. Majd a fia hat rá.Addig meg redukáld le a kétszemélyes beszélgetéseket. Akkor is tényleg elég általános dolgokról beszélgetni.

2015. máj. 27. 17:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Vele éltek? Ha nem, akkor sima ügy, nem találkozol vele, csak havonta egyszer, ennyi.
2015. máj. 27. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
na én nem szoktam anyósommal telefonálgatni, de hogy még eljöjjön és megnézze hogy mekkora a fű vagy milyen virág van a kertben?? ááá építsd le ezt a kapcsolatot. Neki semmi köze az életetekhez!
2015. máj. 28. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!