Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25 éves vagyok és apám folyama...

25 éves vagyok és apám folyamatosan ellenőrizget, mit tegyek vagy hogyan viseljem el?

Figyelt kérdés

Mindig mondja, hogy miért nem mész misére? Nincsen ma suli? (mert mondjuk elmarad az órám? azt hittem 25 évesen nem kell minden lépésemről számot adnom. elegem van! folyamatos indok nélküli gyanúsítgatás, azt hiszi lógok!) Ha nem itthon laknék, akkor nem szólna bele senki semmibe, nem kérne számon. (Két évet nem itthon laktam és a továbbiakban sem tervezek itthon lakni, de amíg nincsen munkám, addig nem tudok mit csinálni).

Folyamatosan munkát keresek + elkezdtem egy tanfolyamot is, csinálom a házimunkát. Mindig le kell állítani, mert azt hiszi, hogy nem csinálok semmit. Persze, mert mire este hazajön, addigra már elvégeztem a dolgokat, nem látja, hogy éppen egész nap önéletrajzokat írtam vagy én főztem és nem anyu, nyáron a szobámat segítség nélkül kifestettem stb, tehát nem egész nap lógatom a lábam, csak éppen nem látja, mert nincs itthon.

Úgy kezel, mint egy kisiskolást, sokszor azt érzem.

Most összejött egy lehetőség külföldön. Még nem mertem elmondani, félek, hogy ebbe is beleköt, hogy ne menjek ki. Lehet, hogy akkor abba kellene hagyni a sulit. (diplomám van, ez egy okj) Csak azért kezdtem el a sulit, hogy hasznosan töltsem az időt meg hátha több végzettséggel jobban találok munkát, de már nagyon a saját a lábamra akarok állni. Igazából a tavasszal-nyáron akartam kimenni, de előbb összejött. Ha hazajövök lesz pénzem, amiből tudom fizetni a tanfolyamot.

Folyamatosan ellenőriz és beleszól, hogy mit csináljak és mit ne. Elég felnőtt vagyok ahhoz, hogy az életemről magam döntsek és nem kellene kiakadni azon, ha egyszer nem megyek be órára (mert elmaradt, nem is lógtam).

Tehát mit lehet vele kezdeni, ha folyamatosan ellenőriz 25 éves létemre, hogy mit csinálok? Megőrülök tőle!

2015. febr. 10. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Talán őt is zavarja, hogy még nem találtál munkát. Talán van valami problémája, amit rád vetít ki? Édesanyáddal is így viselkedik? Ezt nem tudhatom, de ha úgy érzed ennyire elnyom az édesapád, akkor a legjobb, ha függetleníted magad tőle elsősorban anyagilag, és a saját lábadra állsz. Egyedüli gyerek vagy ugye?

25 évesen azért arról nem hiszem, hogy dönthet, hogy te hol dolgozol, vagy hová mész. Mennyi időre tudnál kimenni? Olyan munka, amibe beleköthet? Gondolom nem igényel diplomát. De ennyi idősen ideje dolgozni és önállósodni, különben örökké azt fogja hinni, hogy kisiskolás vagy. Valósítsd meg az álmaidat, merj élni, élj a lehetőségekkel és büszkék lesznek rád, és remélhetőleg elfogadja, hogy nem vagy már gyerek.

Azt nem gondolom, hogy tűrnöd kell, vagy elviselned, ha ennyire nyomaszt a helyzet. 25 éves vagy kezdj el élni okosan :)

2015. febr. 10. 21:06
 2/2 anonim ***** válasza:

- nincs munkád, a nyakán élsz > jó, értelmes ember ezért nem szól, inkább segíteni próbál, de sajnos vannak emberek, akik igen. Hát, te kifogtad Amerikát.

Mondd csak el, hogy kimennél külföldre. Most mit tehet, bezár?! Ugyan már!

2015. febr. 11. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!