Hogy viseljem el?
A párom családjánál élek, jelenleg muszájból. Voltak eddig is problémák,de igyekszem tisztelettudó lenni,és tűrni, nem akarok konfliktust köztünk,ha valami volt is,azt a barátommal megbeszéltem. De most történt egy olyan,hogy az anyámmal beszéltem telefonon (másik országban élünk)
és neki panaszkodtam, tőle vártam volna tanácsokat, és az apósom kihallgatta a beszélgetésünket,most pedig ebből van nagy probléma,mert hogy miket hallott. Eddig is úgy éreztem, hogy semmi privát terem nincs ezek után meg inkább nem is mondok semmit.
Jogos,hogy nem érzem magam hibásnak? Nem akartam vitát, ki szerettem volna adni magamból ami bánt, nem akartam hogy ők hallják, hogy mi a gondom.
Mit tudnék tenni,még legalább fél évet itt kell lennünk,de egyre jobban nem tudok meglenni mellettük.

Bocs, de magadtól nem veszed észre, hogy amúgy a hátuk közepére nem kívánnak? Mondjuk eleve odacuccolni más nyakára, az is szép.
Kérdező, felnőtt vagy, nem a párod szüleinél kell lakni, meg ott felnőttesdit játszani.
Lehet szépen külön költözni, mint az emberek zöme teszi ;)

Csak a párod nem szeret annyira.
Nincs olyan, hogy muszáj. De ez pszichés gond, ugyebár. Nem fogsz itt sem tanácsokat kapni, mert nem látsz rá magadra.

Azért a sok rosszindulatú válaszhoz egy megjegyzést tennék.
Aki a "háta közepébe se kívánja" a gyereke barátnőjét, az legyen szíves, nyissa ki a száját és mondja ki ezt, mielőtt a lány odaköltözik. Ostoba kérdés volt valamelyik válaszolótól, hogy kért-e engedélyt a szülőktől, hogy odaköltözzön. Hát, b+, biztos pisztollyal a kezében fenyegette meg a kérdező a szülőket, hogy ne merjenek szólni, mikor beköltözött.
Aki ott lakik, az a szülők jóváhagyásával lakik ott, ebből kéne kiindulni. A szülőknek - pont azért mert idősebbek és több élettapasztalatuk van - a kérdezőnél is sokkal jobban kellett volna gondolniuk az együttélés konfliktusaira, a kölcsönös alkalmazkodásból adódó problémákra. Nyilván elsősorban az odaköltözőnek kell a család szokásait elfogadnia, de egy szintig igenis a háztulajdonosoknak, a szülőknek is alkalmazkodniuk kell, ill. ésszerű határokon belül törekedniük kell arra, hogy a fiuk barátnője jól érezze magát náluk.
Én úgy látom, hogy a kérdező próbált alkalmazkodni, nem szólt sok dolog miatt, ami zavarta. Tény, hogy ügyetlenül telefonált, én is azt javasoltam volna, hogy menjen sétálni, és nyílt helyről, ahol pontosan belátja, hogy hallótávolságon belül senki sincs (pl. kotnyeles szomszéd, egyéb rokon, ismerős, aki visszamondaná nekik) ott, és csakis ott lehet őszintén beszélni.
Énszerintem csak annyit kell tenni, hogy előbbre kell hozni a tervezett albérletbe költözést a barátjával kettesben. Ha a barátja nem akar menni, akkor viszont kalap-kabát, ennek a kapcsolatnak vége.

Konkrétan mit kell elviselned? Ha ezek csak simán együttélésből fakadó problémák, kellemetlenségek akkor ez van, legyél hálás hogy befogadtak és alkalmazkodj te, hiszen te mentél hozzájuk lakni.
Ha direktbe szemétkednek az már más, akkor én nem maradnék ott. Ellaknék valahol máshol félévet.

Semmilyen szinten nem kötelessége a szülőknek a gyerek aktuális lukát sem befogadni, de pláne nem bármiben is alkalmazkodni hozzá a saját házukban. Hát a pofám leszakad, mit megengednek maguknak egyesek.
Nem, nincs olyan, hogy “muszáj” belerondítanod egy másik család életébe, pláne hogy a saját anyád is él, lenne kihez költözni. Na meg a pasid előtt is kellett laknod valahol, szépen visszamész oda és majd játszotok felnőtt párkapcsolatosdit a saját kontótokra.
Ha pedig én hallanám meg, hogy valaki a saját otthonomban tiszteletlenül beszél rólam/más családtagról, szidalmaz, ráadásul a hátam mögött, a szemembe meg előadja a mártírt, ott helyben csomagolhatna.

15-ös, el kell keserítselek, de tényleg vannak olyan értetlen bunkók, akik simán odacuccolnak más nyakára, mert "a párom ott él" - mintha ez feljogosítaná rá őt, hogy ott egye a fene - és mégis ott eszi.
Igen, a szülők is balf.ok, amiért nem mondanak nemet, de ha anyámból indulok ki, neki pl mondhatsz nemet, jó magasról tesz rá.
Nem jössz be - megkerül és bejön-szinten.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!