Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek elvakultan...

Ti mit tennétek elvakultan vallásos anyósotokkal, hogy azért a jó viszony is valamennyire megmaradjon?

Figyelt kérdés
Most 2 éves a kislányunk. Az anyósom elég durván vallásos, minden nap jár a templomba, a délutánjait a Biblia felett tölti stb. Ezzel nem is lenne semmi problémám, mindenki élje úgy az életét ahogy jónak látja. De most mintha bekattant volna, folyamatosan azt mondogatja, hogy márpedig meg kell keresztelni a lányunkat, vinné magával a templomba délutánonként, és valamelyik nap mikor hazaértem, épp a Bibliából olvasott fel neki "esti mese" gyanánt. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, megkeresztelve sem vagyok, így is neveltek és így érzem jól magam. Férjem természetesen meg van keresztelve (mivel 1 évesen nyilván nem volt beleszólása), de ő sem gyakorolja a vallást egyáltalán. Megpróbáltam már beszélni vele szépen, nem is egyszer, hogy én nem vagyok vallásos, nem is szeretnék ráerőltetni semmit a gyerekre, majd később eldönti ő, hogy mit hogyan lát. De anyósom olyan mintha a falnak beszélnék. Nem tudom, ez túl nagy kérés tőle és én vagyok a hülye vagy fordítva? Nem tudom már, hogyan kérjem meg, hogy szálljunk le erről a dologról és hagyja, hogy abban a szellemben neveljem a kislányomat, ahogy én jónak látom?
2014. dec. 23. 22:13
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
92%
Mellesleg nem ugyanaz a hit és a vallás.
2014. dec. 28. 12:02
 52/60 anonim ***** válasza:
93%

Kedves 49-es! Az ilyen emberekről, mint mindig egy bólogató fabábú jut eszembe. A gyúlölet nem az, amit a kérdező érez az anyósa iránt.

Mellesleg ritka a szipmatikus vallásos ember, és te sem tartozol közéjük.

2014. dec. 28. 12:38
 53/60 Költőnő? ***** válasza:
87%
Amúgy nekem anyám van csak megkeresztelve, de sose gyakorolta a vallását, apám meg ateista. Elmondták anno mind a két oldalt mikor már fel tudtam fogni, aszt választhattam.
2014. dec. 28. 12:46
 54/60 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok vallasos

Ehez mit szolsz?

De nem szeretem a halatlan menyeket es a hit gyuloloit.

Tisztelet jar minden vallasnak hitnek es embernek.

2014. dec. 28. 12:46
 55/60 anonim ***** válasza:
90%

hálátlan menyeket... te is egy hülye anyós lehetsz aki szerint csak az a jó és a helyes amit ő mond, mert te már sokat megéltél...

na én meg az ilyeneket nem szeretem (mehet a lepontozás, nem fogok tőle megtérni)

2014. dec. 28. 12:48
 56/60 anonim ***** válasza:
89%
Tisztelet meg nem jár. Azt ki kell érdemelni.
2014. dec. 28. 12:49
 57/60 anonim ***** válasza:
0%
Megszulte felnevelte a ferjet nem eleg erdem ?
2014. dec. 28. 13:12
 58/60 anonim ***** válasza:
52%

Én vallásos vagyok és járok is rendszeresen misére és nagyon sok kisgyereket látok, párat még babakocsiban is. A papot nem zavarja, ha neszelnek, vannak kifejezetten mocorgós misék is:)

Na de ezzel nem az anyósodnak akartam igazat adni. Nincs igaza, egy gyereket nem szabad megijeszteni. A vallás épp az a mesgye, ami felnőtt fejjel is nehéz, egy 2 éves meg nem is érti. Kössetek kompromisszumot: a gyereket nyugodtan meg lehet keresztelni keresztség alatt egyek vagyunk választhat később bármilyen vallást (persze a kereszténységre levonatkoztatva), de mondjátok meg anyósnak, hogy ne ijesztgesse a gyereket. Vegyen gyermek Bibliát, imakönyvet, tanítsa meg a Miatyánkra, de ha tapasztaltok valami szélsőséges erőszakot, ráerőltetést, mondjátok meg, hogy soha nem fogjátok az unkát rábízni, csak ha ti is ott vagytok. Személy szerint ez egy eléggé fair megoldás lenne.

A másik megoldás, hogy együtt mentek el megvenni a könyveket és együtt olvastok fel a kicsinek. A gyerekkönyvek egészen jók, én is mikor készültem a katekumenátusomra azokat vettem elő, mert huszon éves fejjel is kemény volt néhány hittan óra.

Magával tehát a kereszteléssel semmi baj, amit meg az egyik előbbi hozzászóló írt a böjttel kapcsolatban, be ne vedd, 14 év alatt a Vatikán is tiltja és anyósodnak ezt tudnia kell.

2014. dec. 28. 17:47
 59/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normálisan, kérdésre válaszolóknak a válaszát, olvastam pár hasznos véleményt.

Egyébként senkit nem akarok megsérteni és akinek nem inge, ne vegye magára: érdekes, hogy pont azok támadnak egyből és keresik a másikban a rosszindulatot (hogy jól megmondhassák, hogy milyen szemét is a kérdező), akik a vallással jöttek, hogy csak az az igazi érték... szóval szerintem ez nagyon sok mindent elárul. (Nem akarok általánosítani, mert tudom, hogy nem minden vallásos ilyen.) Egyeseknek pedig elég súlyos szövegértési problémáik vannak, pl. kedves 53%-os...

2014. dec. 28. 21:04
 60/60 anonim ***** válasza:
0%
A gyereked neveleseert/testi es lelki egeszsegeert - a nagykorusagaig - te es a ferjed feleltek. Milyen jogon vonja ezt barki is ketsegbe? Nalunk nem viheti el a nagyszülö a gyereket a tudtunk nelkül. A templomba jaras "szüksegessege" miatt nalunk is voltak problemak. Az elejen elbagatellizaltam a dolgot, de miutan szemmel lathatoan rossz hatasra volt a gyerekre, azutan egyedül kellett az anyamnak a templomba jarnia. Volt persze sertödes, mint mindig, ha nem az ö akarata ervenyesült. Aztan jöttek mas elethelyzetek, ahol ujra a gyerekre akart eröltetni egy altala kizarolagosan helyesnek tartott viselkedesi format. Sajnos nem latta be, hogy mi maskepp akarjuk felnevelni a gyerekeinket, mint ahogy öt neveltek annak idejen. Javult a helyzet, amikor a gyerekek nagyobbak lettek. Ra sem lehet ismerni. A gyerekek "kenyerre tudjak kenni". Szerintem az az egeszseges, ha a nagyszülöknek nem szolnak bele a szülök eletebe, es forditva. A vallast is beleertve.
2015. nov. 8. 19:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!