Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek elvakultan...

Ti mit tennétek elvakultan vallásos anyósotokkal, hogy azért a jó viszony is valamennyire megmaradjon?

Figyelt kérdés
Most 2 éves a kislányunk. Az anyósom elég durván vallásos, minden nap jár a templomba, a délutánjait a Biblia felett tölti stb. Ezzel nem is lenne semmi problémám, mindenki élje úgy az életét ahogy jónak látja. De most mintha bekattant volna, folyamatosan azt mondogatja, hogy márpedig meg kell keresztelni a lányunkat, vinné magával a templomba délutánonként, és valamelyik nap mikor hazaértem, épp a Bibliából olvasott fel neki "esti mese" gyanánt. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, megkeresztelve sem vagyok, így is neveltek és így érzem jól magam. Férjem természetesen meg van keresztelve (mivel 1 évesen nyilván nem volt beleszólása), de ő sem gyakorolja a vallást egyáltalán. Megpróbáltam már beszélni vele szépen, nem is egyszer, hogy én nem vagyok vallásos, nem is szeretnék ráerőltetni semmit a gyerekre, majd később eldönti ő, hogy mit hogyan lát. De anyósom olyan mintha a falnak beszélnék. Nem tudom, ez túl nagy kérés tőle és én vagyok a hülye vagy fordítva? Nem tudom már, hogyan kérjem meg, hogy szálljunk le erről a dologról és hagyja, hogy abban a szellemben neveljem a kislányomat, ahogy én jónak látom?
2014. dec. 23. 22:13
1 2 3 4 5 6
 31/60 Költőnő? ***** válasza:
94%
sok bigott keresztény azt nem fogja fel, h a vallás rohadtul nem egyenlő az egyházzal...
2014. dec. 23. 23:47
 32/60 anonim ***** válasza:
12%

Végig magadról beszélsz. Nem a lányod érdekeit nézed, hanem a sajátodat! "Nem vagyok vallásos, nem vagyok megkeresztelve, így neveltek, nem szeretnék ráeröltetni a gyerekre, abban a szellemben, amelyet ÉN jónak látok"!

Oké hogy te vagy az anyja, de azért a többi családtag véleményét is igazán meghallgathatod.

Ez a rohadt nagy liberalista világ azt tükrözi, hogy ne higyj semmiben, ne gondolkozz, ne reménykedj, mert úgyse lesz jobb, és amjd a tudomány, majd a tolerancia és világbéke megold mindent.

Az, hogy eljár vele a kicsi a templomba én nm látom hogy ez neked miért fáj? A megkeresztelkedés igenis jó dolog és ha majd felnő és másik vallást választ avvy nem gyakroolja stb, az se baj. Ez egyfajta tudat csak, hogy meg van keresztelve, mostmár nem jut a pokolba.

A vallás, mint olyan arra nevel, hogy légy becsületes és értékes ember, élj teljes életet és légy méltó arra, hogy a világra jöhettél. Nem csak arról szól, hogy kívűlről fújja a Kompendium összes pontját. Ez annyira lerágott csont.

Ma már nem divat az, hogy éljünk értékes életet. Manapság az ide vele nekem mindent azonnal világot éljük. A tárgyaink uralnak minket, mindenki a szánalmas önző életét éli telibesz**rva és lesz**rva másokat. Miért jó az, ha tanítaná a jóra? Hogy a Karitassal együtt elesett, szegény embereken segítene?

Nem azt mondom, én is ismerek templomba járó gané embereket, akik hétköznapi életbe mocskosak és undorító férgek. De nem kell ilyennek lenni...

Egyébként van apja a gyereknek? Ő mit mondd? Ő milyen szellemben akarja nevelni? vagy csak te neveled, ahogy írtad az utolsó mondatodban?

2014. dec. 24. 04:41
 33/60 anonim ***** válasza:
79%

ő ilyen vallási fanatikus?

arra vigyázzatok, nehogy a nagyböjtöt is betartassa a kislánnyal!

2014. dec. 24. 06:33
 34/60 anonim ***** válasza:
70%

Mindenki úgy éli az életét, ahogy szereti. Ha anyós így érzi jól magát, hogy templomba jár, tegye.

Én egyet nem értek...együtt laktok?

Ha igen, éljetek külön, probléma megoldva. Mindenki éljen saját elképzelése szerint.

2014. dec. 24. 06:39
 35/60 anonim ***** válasza:
100%

Még a szülőnek sincs joga ráerőltetni a dolgait a gyerekére,nemhogy a nagymamának.

Szerintem te jól látod a dolgokat,és a gyerekedből egészséges ember lehet,mire felnő.

Hagyni kell neki szabadságot,majd ő eldönti mit akar.

Egyébként én is jártam hittanra és nekem a hittantanár azt mondta,hogy a szabad akarat a fontos.

Ha valaki szabad akaratából teszi,arra nincs szüksége Istennek.Legalábbis nekünk ezt mondta.

Amúgy egy 2 éves gyerek meg semmit nem fog fel ebből.

Szerintem a nagyi szimplán unatkozik és nem tudja mivel lefoglalni magát.

Ez szomorú,de akkor is a te gyereked,nem az övé...

2014. dec. 24. 07:24
 36/60 anonim ***** válasza:
90%
*nem szabad akaratából.
2014. dec. 24. 07:25
 37/60 A kérdező kommentje:
61%-os, nem igazán értelek! Kinek a véleményéről kellene írnom, a 2 éves kislányoméről, aki ebből semmit sem tud még felfogni? Szegénykém azt se fogja még fel, hogy mi az a vallás meg Isten! Gondolhatod mennyire élvezte mikor elrángatta a mama templomba, aztán jól lecseszte és sírva jött haza. Ezek után nem kérdeztem meg, hogy "Édesem, jó volt a templomban"?-volt egy tippem, hogy nem. Vagy amíg kicsi a gyereked (de mèg egy kicsit akkor is ha már nagyobb) nem te neveled, nem te döntöd el mi neki a legjobb? Arról nem beszélve, hogy szerinted csak a valással lehet jóságra és hasonló jókra nevelni? És mint fentebb már írtam, van férjem de rossz a kapcsolatuk, úgyhogy ő csak úgy tudná megmondani az anyósnak amit gondolunk, hogy abból veszekedés lesz.
2014. dec. 24. 07:47
 38/60 anonim ***** válasza:
84%
Az 5ös pontosan rávilágított miért ne,míg a kérdező szépen,mindkét fél érdekét figyelembe véve ír,addig ő választást sem hagyva,erőszakosan téríteni akar.Hány száz gyerek halt meg a keresztes háborúban,hány gyerekeket molesztálnak papok ? és még sorolhatnám azt a nagy képmutató erkölcsöt
2014. dec. 24. 08:50
 39/60 anonim ***** válasza:
96%

A 2 éves kislányért a szülők a felelősek, nem a nagymama.

A Biblia csak jóra tanít?! Na erről lehet vitatkozni, de nem fogok.

Engem gyerekként megijesztett a Biblia.

Ha a szülő nem akarja, hogy a gyereke templomba járjon, es meg legyen keresztelve, akkor a nagymamának ezt tiszteletben kell tartania.

Kedves kérdező! Egyszerűen tiltsd meg, hogy a nagymama elvigye templomba. Egy 2 éves gyereket?!

A gyerekeim nem lesznek megkeresztelve, a nagymama nem fogja őket templomba vinni, és nem szeretném, ha vallásos nevelésben részesülnének. A Bibliát majd megismerik az általános tanulmányaik során, és kész.

Vannak vallásos ismerőseim, akik templomba járnak, gyakorolják a vallást, és hogy stílusos legyek: vizet prédikálnak és bort isznak.

2014. dec. 24. 09:34
 40/60 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem értek egyet a nagymamával, én is a 2 éves kislányodhoz hasonló helyzetben voltam, szülők a vallást nem gyakorolták, nagymama, keresztszülők igen és ráadásul az Ő gyerekeik (az én unokatestvéreim) napi szinten rá voltak erre kényszerítve, minden ünnepen, vasárnapi misén fel kellett olvasniuk a szertartás alatt, illetve segíteni a papnak a szertartás alatt, pl.: ostyatartó kelyhet fogták, illetve otthon is kellet olvasniuk, imádkozniuk. Anyukám ebben nőtt fel, engem és a nővéremet meg akart kímélni ettől, de mindkettőnket megkereszteltek, nővéremnek 10 éves kora körül volt a bérmálása, ezért Nekem is akkor szerette volna a nagymama és a keresztanyukám, emiatt Hittanra is kellett járnom, mondanom sem kell, hogy minden lehetséges módon tiltakoztam ellene, ezért ez nem sikerült nekik. Valahol az is bánt egy kicsit, hogy a megkereszteléssemmel kapcsolatban nem lehetett beleszólásom a dologba, úgyhogy szerintem ne erőltesd, döntse majd el Ő, amikor nagyobb lesz és érteni fogja. A Biblia amúgy nekünk 9. osztályban kötelező (!) olvasmány volt, és néhány részén nagyon megbotránkoztam (pl: ami nagyon megragadt, hogy a menstruáló nőkkel kb. úgy bántak, mintha leprás lenne).
2014. dec. 24. 11:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!