Ti mit tennétek elvakultan vallásos anyósotokkal, hogy azért a jó viszony is valamennyire megmaradjon?
Kíváncsi vagyok, hogy akik szerint anyóssal semmi gond, azok hogyan reagálnának arra ha azt írta volna a kérdező, hogy após-anyós muszlim, a Koránból olvasnak fel a gyereknek és naponta Mekka felé leborulva kell imádkoznia. Akkor is az lenne a vélemény, hogy semmi baj, legfeljebb megismeri? Vagy csak a saját vallás a jó vallás, más vallása a csúnya vallás?
Meg kellene már érteni, hogy a szülők joga a gyerek nevelése, ha pedig nem kívánják vallásosan nevelni, az az ő dolguk. Ettől még a gyerek lehet művelt (én pl. minden vallást bemutattam az enyémeknek) és nem önző materialista.
Nem vagyok megkeresztelve, mert a szüleim 20 évvel ezelőtt ugyanezen az állásponton voltak, mint a kérdező.
És elhihetitek, hálásabb nem is lehetnék érte. Hányingerem van attól amit egyesek az istenük nevében megengedtek/megengednek maguknak.
Annak idején a legtöbb osztálytársam utálta a hittant, és irigyeltek engem, amiért nekem nem volt kötelező járnom rá. A pap egyszer megneszelte, hogy nem vagyok vallásos, és olyan erőszakos módon kezdett nagy erőkkel megtéríteni, hogy kevés kellett, hogy ne küldjem el melegebb éghajlatra.
Egyszerűen nincsenek jó tapasztalataim a vallással kapcsolatban. Nem hiszek istenben sem. Semmiféle istenben sem, és jelentem, tökéletesen megvagyok nélküle :) Ezért most lehet lepontoztok, sőt, de gondolkozzatok el rajta: ez egy VÉLEMÉNY, egy ÁLLÁSPONT. Nem kell egyetérteni, de kis kezek a válasz hasznosságát mérik, nem azt, hogy nektek tetszik-e, vagy sem amit ideírtam.
Kérdező, csak a mama kedvéért ne kereszteltesd meg a kislányodat. Nem baj, ha megismerkedik a kereszténységgel, ha tetszik neki, akár gyakorolhatja, is mikor elég idős lesz ahhoz, hogy eldöntse mit szeretne. Így meg csak megmented egy csomó felesleges körtől gyerekkorában, ami majd jól megutáltatja vele az egészet, ahogy velem és az osztálytársaimmal is tették. Nem okosabb döntés ezt az egész vallás mizériát később elkezdeni? A gyerek még csak felesleges hülyeségnek fogja felfogni...
20L/ateista és az is marad ;)
12-és vagyok, aki a kompromisszum kötést javasolta.
Itt nem a vallással van a probléma, vagy nem csak azzal. Ha azt írtad volna, hogy hangversenyre viszi a megkérdezésed nélkül vagy Bogyó és Babócát olvas fel neki, és ha a gyerek nem figyel leszidja, akkor is ugyanazon véleményen lennék mint így. Ne hagyd neki, hogy ezt tegye. Ezt én se hagynám. Ha normális lenne és úgy szeretné vele megismertetni a vallást az más dolog, de így nincs értelme. Nekem pl volt egy nagyon szép a karácsony történetét elmesélő könyvem, amiben lehetett mozgatni pár figurát és nagyon szerettem, ha abból olvastak fel nekem. Nem.ezért lettem vallásos, de ha nem tetszett volna és kényszer lett volna, hogy meghallgassam, biztos nem jó emlék.fűzne hozzá. Nah szóval egy szó mint száz, ne hagyd, hogy így nyomuljon, és a vallás mögé bújva piszkálja a lányotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!