Anyósotokkal milyen a viszony?
Nem is tudom melyik a jobb, az én anyósomat nem is érdekli a 2 hónapos unokája.
Próbálj meg nem foglalkozni ezekkel, hallgasd meg, ne vitatkozz vele, amit jónak gondolsz azt fogadd meg vagy majd próbáld ki, aztán majd úgy csinálod, ahogy jónak látod.
ÓÓÓÓÓ, az én anyósom is nagyon okos! :) jótanácsa az mindig van. A fiam lassan 4 éves, és van egy pocaklakónk.
Szóval már 4 éve hallgatom a tanácsait. Na meg a hasonlítgatást. A sógornőm nem egy konyhatündér, a lakás is folyton szaladt. Mindig azt hallgattam, hogy majd ha lesz nekem is gyerekem, majd akkor nálam sem lesz rend, meg tisztaság, háháhá! Aztán mégis lett. Ámult is nagyon az elején.
Nézd, amiket felsoroltál, az még nem olyan vészes. Ez a kecsketejes szappan még tetszik is nekem. :) Utána is fogok olvasni. Ezeket a tanácsokat engedd el a füled mellett, bólogass, hogy jó persze. Ha komolyabb dolgokba akar beleszólni, akkor mondd meg, hogy te nem úgy gondolod, nem úgy szeretnéd, más elképzelésed van és aszerint fogsz cselekedni.
Én legalábbis így szoktam tenni.
Pl amikor fél 12-kor megkérdezi, hogy a fiam mehet e fagyizni, mert a többi gyerek fagyit akar. Én meg közlöm, hogy nem, nem mehet, mert fél óra múlva ebéd van. És akkor csak néz rám, mint borjú az újkapura. Máskor meg azt hallgatom, hogy milyen káros az édesség, és különben is milyen válogatós a fiam. Hát érted te ezt? :) Ha ő veszi a fagyit ebéd előtt fél órával, akkor az nem káros.
Vagy mindenáron tejet és kakaót akar itatni a tejallergia-gyanús fiammal, holott a fiam még csak nem is szereti őket. Ilyenkor rászólok és kész.
Anyósom egyébként egy modern felfogású, fiatalos, intelliges nő. És minden okoskodása ellenére én szeretem. :) De tény, hogy kiborító.
Nekem bevált, hogy amikor találkozunk, kicsit több magnéziumot szedek. Sokkal lazábban veszik az idegeim a plussz terhelést, és könnyebben szelektálom az infókat! :) Amúgy egy tündér az anyós, csak túlpörög. :)
22 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!