Mit szólnátok ha anyósotok a szomszédban lakna, és a baba születése óta egyszer nem kérdezte volna meg hogy segithet e valamit (vagy vigyázhat e a babára egy kicsit?
Nekem is fontos a család, de soha nem panaszkodtam senkire, hogy nem segít a gyerekeim körül. A lehető legkevesebb segítséget kérem, és ha valaki nemet mond, akkor sem fikázom a gyk.- n. A második gyerekem extra rossz alvó a mai napig( lassan 2 éves lesz), mégsem sírok a nagyi után.
Miből gondolod, hogy a gyerekednek jó lenne egy olyan mentalítású nagymama, mint az anyósod?
Szóval fenntartom, hogy csinált a gondod, mert ezt a gyerekvállalás előtt is tudtad, hogy mi a helyzet a rokonsággal.
Hát, kérdező, kemény a stílusod. Panaszkodsz anyósra, a férjedre, aki (férj) esetleg segíthetne többet, mindenesetre nem tudom, mit vársz egy anyóstól, aki olyan, amilyen. Magad írtad, hogy a többi unokával sem törődött. Szóval ez a kérdéskiírás csak arra jó, hogy anyós ellen fröcsögj.
Vannak, akik szüleik segítsége nélkül nevelnek gyereket és nehéz, de tény, hogy magunknak és a társunknak szülünk.
A válaszolók pont abban a világban élnek, mint te, max. nem értjük, minek vívod ezt az értelmetlen csatát.
És látod: nem olyan tragikus a helyzet, itt is elég jól el tudsz beszélgetni.
Te félreértetted a válaszokat, kedves kérdező.
Részletezhetném, de ha eddig nem értetted meg, akkor.......
de miért sértegeted alpári stílusban a válaszolókat? én már az anyós pártjára álltam:D
de én sem merem elmagyarázni, mi a különbség a kihasználás és a család a legfontosabb között, mert úgysem értenéd. Egyébként meg senki se mond már olyat, hogy "te sötét éjszaka", mert már 2014-et írunk.
Ti most egy család vagytok a férjeddel meg a gyerekkel, nem kell mást terhelni a dolgaitokkal.:)
30as vagyok.
Nem nekem sem angyal a gyerekem, o sem játszik 5-10 percnél többet egyedül, ràadásul napközben keveset alszik. De nem csinálok belőle problémát ott kotorászik a lábamnál meg felkapaszkodik a székre és ott kiabál amíg pl végzek a mosogatással, ha hisztikézni nyavalyogni kezd akkor mosogatás közben mondom neki a mondókákat énekelek akkor mebint el vaan kicsit, ha eddig sem végzek akkor atolsó pár darabnál sírdogál, v talál vmit amivel épp leköti magát, és igen főzni is szoktam v h odaégett kicsit a rántotthús mert be kellett vinnem a kicsit v épp amíg kiveszem a húst sír még nem halt bele. Wc-re is úgy megyek h jón oda velem v addig beteszem a kiságyba. Ja ès képzeld igen átalussza az éjszakát de óránkét is van h felsír mert álmában hasra fordul viszont álmában nem tud a hátára visszafordulni és akkor egyszer a párom egyszer én kelek fel megfordítani.
Igen nehezebb mellette mindent csinálni de megoldom ott van velem, nem tartogatom egésznap a kezemben hanem lekötöm nehéz de egyszerre lehet 2 dolgot is csinálni.
Nagyon csúnya dolog h a anyósod közbe titeker ennyire kihasznál mikor ő semmit se ad de ez a ti hibátok is mert ugrotok.
Igen a családban oda vissza kéne lenni a segítségnek, de sztem nem úgy h azt kötelezően elvárnám. Mi is segítjük egymást de viszont egyik fél sem várja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!