A születendő baba neve a probléma, egyszerűen nem hajlandó elfogadni?
ez a második név amúgy is hülyeség, de tényleg! ha valakit a második nevén szólítanak, azt szereti használni kb mindenki hülyének nézi, de szerintem 10-ből 9 (ha nem 100-ból 99 ember) nem használja egyáltalán a második nevét, csak egy plusz macera a hivatalos papíroknál. Nekem is van 2. nevem és utálom, mert pl. az aláírásomban nincs benne, de a személyimben benne van, de a bankkártyámon nincs, és kb mindenhol máshogy van, teljesen felesleges, nem is értem minek van!
(az előttem levőnek pedig igaza van, hogy minek a 2. név, ha nem lehet úgy szólítani?)
anyós témában pedig én pont ezt csinálnám, hogy hanyagolnám a témát, majd végül csak 1 nevet adnék a gyereknek! (esetleg tedd félre a 2. nevet, hátha lesz majd egy kistestvér).
azt egyébként meg lehet tudni, hogy mi az 1. név, amit anyós úgy utál?
Nekem 2 nevem van, mivel félig vagyok magyar így 1 magyar 1 külföldi, mindkettőn szólítanak és mindkettőre hallgatok.
Szóval az is a neve lesz, ha anyós úgy akarja hívni akkor hívja, de én miatta biztos nem cserélném meg a 2. nevet az elsővel, csak mert neki jobban tetszik.
Az én anyósom is imád a babaneveken gondolkodni pedig még útban sincs, már most tudja(?) mi legyen a neve. Nem fogok kérni belőle, az biztos...
Véleményezheti amit választok, becézheti meg amit akar, de nem az ő gyereke, ne ő döntse el a nevét.
Miért ne hívhatná a második nevén ha egyszer mindkettő a neve lesz? Nekem az egyik exem olyan hogy a második nevét szereti, ezért mindenki úgy szólította.
A gyerek is fog választani szerintem idővel.
Mi pl azért akarunk 2 nevet mert elmondtam a férjemnek hogy én nagyon rühellem hogy csak 1 nevet kaptam amit utálok.... és még lehetőségem sincs máshogy hívatni magam....neki is két neve van, és a testvéreinek is.
Anyám nemes egyszerűséggel Lajosnak hív engem, de ezt azért mégse használom:)
27/N
Második nevet ma már azért adnak , mert nem tudják eldöntetni melyik legyen aztán egy idő után kiválasztja a gyerek. Ismerek olyat aki a "furább" nevét szerette így eleve úgy mutatkozott be.
Hál Istennek anyámat is sikerült meggyőzni, hogy az 5 hónapos öcsémnek a Koppány mellett adjon valami normális nevet is...
De ettől függetlenül amíg a gyerek nincs úgymond az eszénél addig az elsőn szokták nevezni.
Én , mivel nem vagyok egy tutyi mutyi senkivel főleg nem anyóssal addig nem látná a gyereket míg meg nem tanulja a gyerek nevét. Köze nincs hozzá, volt neki esélye a saját gyerekein kiélni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!