Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok ha anyósotok a...

Mit szólnátok ha anyósotok a szomszédban lakna, és a baba születése óta egyszer nem kérdezte volna meg hogy segithet e valamit (vagy vigyázhat e a babára egy kicsit?

Figyelt kérdés
,(külön ház és telek!)saját szüleim testvérem nagyon messze laknak,és anyósóm a babám születése után soha nem segitett semmit.Férje 2 éve meghalt teljesen egyedül él,nyugdjias unatkozik.Volt hogy levittem tudna e egy kicsit vigyázni rá,azt mondta most nem ér rá mosogat.Azóta nem kérdem, örül neki.De azért fodrászhoz mindig eljut.....Férjem se szól neki...hogy birnád ki hogy ne szólj ?férjemnek hiába mondom nem szól neki.Tudom az én gyerekem(6 hós)de egyszerüen idegesit a szituáció mert minden nap látom ahogy kint pletykál és unatkozik de az unokájára két percet nem szán....talán más lenne ha a gyerekemnek itt lennének az én szüleim és lenne nagymamája nagypapája...
2014. szept. 23. 09:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:
hát ez az!de a férjem mégis átviszi 5 percre minden nap!nem tilhatom meg neki hajbókol az anyjának!
2014. szept. 23. 10:54
 22/76 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj,nekem van kis unokám,mi nem a mama meg a papa akartunk lenni.Ha nem a MAMA és PAPA.Minden héten megyünk hozzá,és elszoktuk hozni is.Ha mennek a fiatalok valahová mi vigyázunk rá,és el is szoktuk őket zavarni menjenek már valahová had hozzuk el a kicsit.Imádjuk,mi ilyenek vagyunk.Nekünk kitölti az életünk,de vannak olyanok is mint anyósod.Ez ellen nincs mit tenni.Én értem a problémád,de nem erőltetheted rá ha ő nem akarja.Azt is értem elfáradsz,a mi picink is leszív minket de hát annyira imádom megtudnék érte halni.Hétfőtöl szerdáig nézek ki a fejemből,mint akin átment a villamos.gyűjtöm az energiát,hogy hétvégén frissen üdén újra kiszedje belőlem az összes szuflát:))
2014. szept. 23. 10:56
 23/76 A kérdező kommentje:
kedves utolsó!bár ilyen anyósóm lenne mint te!!akkor most gondolj bele én mindig teljesen egyedül vagyok vele hétvégén ls férjem se segit semmit!és anyosom ezt tudja mégse segit.számomra ez lelketle ember.szerencsére ugy néz ki lesz egy babysitterem most
2014. szept. 23. 11:02
 24/76 A kérdező kommentje:
ja és azt is tudja hogy szüleim milyen messze vannak és nem tudnak segiteni!pedig szeretnének!
2014. szept. 23. 11:04
 25/76 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne húzd fel magad! Én is ilyen családban nőttem fel nyugi! Én a maminál nőttem fel :D Ráadásul én a 3. unoka vagyok, az összes unoka ott volt maminál mindig!

Nekem van 14 hónapos kislányom és szüleim fával fűtenek, én meg besegítettem hasogatni meg hordani fát, addig a 71 éves dédi vigyázott a kislányomra! Paradicsomot főzünk vagy bármit mami mindig segít! A legidősebb unokatestvéremnek 9 hónapos a babája, rá is szokott a dédi vigyázni! Anyukámék simán elvállalják, de eddig kb. 2x vigyáztak rá, tehát nem sűrűn terheljük le őket! ne erőltesd rá a gyereket, ő nem család centrikus, ennyi.....

2014. szept. 23. 11:08
 26/76 A kérdező kommentje:
igazad van már rájöttem nekem kell magamon segiteni.nem várhatom el töle azért mert nálunk ez volt a természetes náluk ez nem igy van.ez egy másik család...........most lesz babysitterem:)
2014. szept. 23. 11:15
 27/76 anonim ***** válasza:
58%

Tudtad, hogy ilyen a mama, mit lepődsz meg?

Ha ennyire fontos a családod, akkor költözz közelebb hozzájuk.

Ne haragudj, de olyan dolgokon akadsz fenn, amikre számíthattál.

Az élet nem habos torta. A gyerekednek olyan élete lesz, amilyet biztosítasz neki, mamától függetlenül.

Ja, a segítség? Ezt is vállaltad.

Bocs, nagyon nem szimpi a hozzáállásod.

2014. szept. 23. 11:48
 28/76 A kérdező kommentje:
hú te utolsó de egy nyers stilusod van!minek szólsz hozzá ha csak ilyet tudsz?azért mert szeretném hogy legyen egy nagymamája a gyerekemnek??mi köze ennek ahhoz hogy én vállaltam???én nem minden héten akarom rátukmálni a gyerekemet csak furcsa hogy nem szereti egy nagymama az unokáját!!bocs hogy ez furcsa nekem!bár amilyen ember te vagy nem csodálkozok hogy neked az a természetes hogy egy család nem tart össze!!már bánom hogy kiirtam ezt a kérdést mert az ilyen emberek megdöbbentenek!honnan jöttél valami kaszárnyából ?nevelötiszt vagy vagy mi????
2014. szept. 23. 11:56
 29/76 anonim ***** válasza:
72%
kérdező, ne fossál már egy kis csecsemő ellátásától - elég sokan megtették már a világon (nagyi és bébiszitter nélkül, és még zuhanyozni is tudtak:) Ha majd nagyobb lesz, biztos többet lesz vele, most az ellátása a Tied. A mosolya is - örülj és figyelj, az első évek gyönyörűek !soha nem tér vissza ez az a szép időszak.
2014. szept. 23. 12:07
 30/76 anonim ***** válasza:
70%

Én nem éttem mi ez a nagy segítség elvárás a nagyszülők felé. Ti vállaltátok kettőtöknek kéne rá vigyázni. Nekem 7 hónapos a lányom és még sose kellett senkinek vigyázni rá mert itt vagyunk ketten megoldjuk, mindenhova jön velünk, én elkezdtem egy sulit is akkor vigyáz rá az apukája ennyi. Össze vissza mászik a kislányunk de akkor is tudok mellette mindent csinálni, de pl mikor jött a foga sokat volt kézbe és akkor hazajött a párom és akkor csináltam egy gyors vacsit és kibírta h megvárja. Na meg az én párom segít, ha dolgozik ha nem. Inkább a párodtól kéne elvárnod h segítsen nem a mamától.

Na az én anyósom meg nap mint nap itt ülne és beleszólna mindenbe ezt 4 hónap után megumtam ugyh 2 hetente leviszi a párom hozzájuk 1.5-2 órára ennyi. Én kislányom nem is nagyon szereti ha itt van mert nem engedi semmerre mert csak fogja a kezébe és nem engedi mászni stb...

Na lehet lepontozni.

2014. szept. 23. 12:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!