Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Másoknál is előfordult, hogy...

Másoknál is előfordult, hogy diploma megszerzése előtt, alatt, után jött a baba? Anyós hogy reagált? Én kicsit csalódott vagyok.

Figyelt kérdés
24 évesen babát várok! Borzasztóan örülök neki, már 20-21 évesen is neveket és babaszobát tervezgettem, de úgy éreztük a párommal mindketten, hogy a diploma, plusz 2 év munkaviszony azért még nem ártana a gyerekvállalás előtt. A papírom meg is lett, de a 365 nap munkaviszonyom nem lesz meg. Nem is ez a probléma, mert hát ugye jár a diplomás GYED, ha jól tudom, csakhogy párom anyukája eléggé kiakadt ezen, hogy suli alatt ösztöndíjakból és diákmelóból elvoltam, most meg majd jönnek a segélyek. Tehát konkrétan az zavarja, hogy nem dolgoztam a szakmámban. Mi sem így terveztük, egyelőre még vannak kisebb munkáim, de 2-3 hónap múlva ezeket is hanyagolnom kell, aztán a babával meg ha nem is 3 éves koráig, de 1-2 évig jó lenne otthon maradni. Igazából rosszulesik, hogy így áll hozzá, mert nem olyan rossz ám a helyzet. Van egy saját autónk, egy kis lakásunk, igaz, hogy panel, de tehermentes, és pont elférnénk benne hárman. A párom elég sokat dolgozik, nem keres 300 ezreket, de azért megfizetik szépen a túlóráit. Tudom, nem lesz sok majd, amit a baba után kapok, de az is nagy segítség. Volt már korábban is itthonról végezhető munkám, akár olyat is be tudok vállalni végszükség esetén. Szóval kicsit mérges vagyok rá, na. Szerintem nagyjából anyagilag, illetve korban is rendben vagyunk, a párom egyébként 28. Nem hiszem, hogy az aggodalom miatt tesz a hátam mögött rosszindulatú megjegyzéseket, hiszen ismeri a fiát, borzasztó odaadó ember, szerintem nagyon jó apa lesz, és inkább örülnie kéne velünk együtt, ha már így alakult. Talán az is zavarja, hogy nem volt esküvő (bár ez inkább párom apukáját, ő konzervatívabb), de a kevés félretett pénzünket inkább a közös életünkre szeretnénk fordítani, nem ilyen felhajtásokra. :)
2014. szept. 23. 06:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Most ez már így alakult. A legjobbat kell kihozni a jelenlegi helyzetből. Olyan boldogság a kisbaba érkezése, hogy az majd felülírja az ellenérzéseiket.

A baba melletti karrierépítés jó példái a Gazdagmamit végzett nők. Sok nő a kicsi mellett is képes csodákra. De ha csak a kicsinek szenteled az első három évet, az is tökéletes. Anyósodék frusztrációival nem érdemes foglalkozni. Tök jó helyzetben vagytok.

2014. szept. 23. 06:51
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Az esküvő ingyenes, egy fillért nem kell ra fordítani.

Amúgy meg ha ti ugy érzitek, higy fel tudjatok nevelni az gyereket, van hol lakni, van miből elni, nem kell foglalkozni az anyóssal.m

2014. szept. 23. 06:52
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Az esküvőhöz nem kell pénz és felhajtás sem.

Elég két tanu vagy csak a szülők, és egy ebéd.

2014. szept. 23. 07:00
 4/13 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek: Nem erre irányult a kérdés, nem is fogok magyarázkodni.
2014. szept. 23. 07:55
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Talán a fiát félti, mert így a babábal jóval több kiadásotok lesz és a párodnak valószínűleg elég sokat kell majd túlóráznia, hogy a kicsi megszületése előtti életszínvonalat meg tudjátok tartani.
2014. szept. 23. 08:03
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

A diplomás GYED-nek nézz utána, hogy diplomázás UTÁN mik a feltételei, a diplomás GYED arra vonatkozik, hogy valaki felsőoktatásban épp tanul. De lehet, hogy beleférsz az egy évbe, vagy bármi, de nézz utána.

Igazából annyiban igazat adok az "anyósodnak", hogy nyilván nem neked van autód, lakásod, meg állásod, hiszen azt írod, diákmunkából tartottad fenn magad. most pedig végülis a semmire szülsz, hiszen nem dolgoztál.

Nem lehet, hogy máshogy tervezte a fia életét? biztos reménykedett benne, hogy mégse téged vesz el, vagy hogy nem a segélyre fog szülni a barátnője, vagy hogy házasságba születik a pici, vagy ilyesmi.

Talán kérdezz rá nála, hogy mi a baja, lehet, hogy a vadházasság, az én szüleim bp-i értelmiség, mégis meg van a véleményük a vadházasságról, pedig nem is öregek.:)

30N

2014. szept. 23. 08:58
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem volt esküvő, akkor nem is az anyósod, csak a pasid anyukája....
2014. szept. 23. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
4%
Egyetem alatt tervezetten teherbe estem. Mikor elmontuk a szüleinknek, a férjem családja kiakadt.engem hibáztattak.hattyú gyereknek hivták az akkor még csak 6hetes pocaklakót.az én szüleim kérdezték hogy biztos menni fog mondtu igen,onnantól támogadtak minket. Férjem családja nagyon ellenséges volt velem és a családommal. Majd mikor 5hónapos terhes voltam, kitalálták h el kell hogy vegyen a fia. Az indok az volt h bulizni akar az anyospajtás... Undorito volt amiket akkor velem csinált. A végén a béke kedvéért megkértek a szüleim hogy mennyek hozzá a pasimhoz. Csak a baba miatt megtettem. Sajnos onnantól még rosszabb lett a kapcsolatunk.rosszul vagyok tőle. Állandóan kever msot is. Kérdező te légy erős és azt tegyétek amit Ti szeretnétek.ne engedd hogy befolyásoljanak. Bodog baba várást
2014. szept. 23. 11:45
 9/13 A kérdező kommentje:

6-os: Igen, igen, folyamatosan olvasgatok róla. :) A lakás az enyém. Az autó valóban az övé. De nekünk ez igazából marhára nem számít... együtt vagyunk, szeretjük egymást, ami az övé, az enyém, és fordítva. Nem értem, hogy ez az anyjának mi a francért fájna.

Nem tudom hanyas, de aki rohadt idegesítő: Nem írtam, hogy az anyósom, mert itt ebbe állandóan beleköt mindenki, ami nem mellesleg borzasztó irritáló. Tanulj meg olvasni, mielőtt kötekednél.

2014. szept. 23. 14:46
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, szeretném kicsit árnyalni a képet, azért a 8-asról ne higgyük el, hogy felsőoktatásban tanult valaha is (mármint egyetemen), mert

"hattyú", "mennyek hozzá". Egy diplomás sosem írna ilyesmiket, és használna központozást is.:)

2014. szept. 23. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!