Másoknál is előfordult, hogy diploma megszerzése előtt, alatt, után jött a baba? Anyós hogy reagált? Én kicsit csalódott vagyok.
Figyelt kérdés
24 évesen babát várok! Borzasztóan örülök neki, már 20-21 évesen is neveket és babaszobát tervezgettem, de úgy éreztük a párommal mindketten, hogy a diploma, plusz 2 év munkaviszony azért még nem ártana a gyerekvállalás előtt. A papírom meg is lett, de a 365 nap munkaviszonyom nem lesz meg. Nem is ez a probléma, mert hát ugye jár a diplomás GYED, ha jól tudom, csakhogy párom anyukája eléggé kiakadt ezen, hogy suli alatt ösztöndíjakból és diákmelóból elvoltam, most meg majd jönnek a segélyek. Tehát konkrétan az zavarja, hogy nem dolgoztam a szakmámban. Mi sem így terveztük, egyelőre még vannak kisebb munkáim, de 2-3 hónap múlva ezeket is hanyagolnom kell, aztán a babával meg ha nem is 3 éves koráig, de 1-2 évig jó lenne otthon maradni. Igazából rosszulesik, hogy így áll hozzá, mert nem olyan rossz ám a helyzet. Van egy saját autónk, egy kis lakásunk, igaz, hogy panel, de tehermentes, és pont elférnénk benne hárman. A párom elég sokat dolgozik, nem keres 300 ezreket, de azért megfizetik szépen a túlóráit. Tudom, nem lesz sok majd, amit a baba után kapok, de az is nagy segítség. Volt már korábban is itthonról végezhető munkám, akár olyat is be tudok vállalni végszükség esetén. Szóval kicsit mérges vagyok rá, na. Szerintem nagyjából anyagilag, illetve korban is rendben vagyunk, a párom egyébként 28. Nem hiszem, hogy az aggodalom miatt tesz a hátam mögött rosszindulatú megjegyzéseket, hiszen ismeri a fiát, borzasztó odaadó ember, szerintem nagyon jó apa lesz, és inkább örülnie kéne velünk együtt, ha már így alakult. Talán az is zavarja, hogy nem volt esküvő (bár ez inkább párom apukáját, ő konzervatívabb), de a kevés félretett pénzünket inkább a közös életünkre szeretnénk fordítani, nem ilyen felhajtásokra. :)2014. szept. 23. 06:18
11/13 anonim válasza:
Hülyeség, hogy diplomás sose írna ilyet... Ez a megkülönböztetés... :D
Ahakasmkaanakannansjansjamaksmslsowowiw
Tessék, diplomás vagyok és írok hülye szavakat... :D
Egyébként diplomás gyedet akkor kapsz, ha a szülés és az utolsó aktív féléves között nem telt el egy év! A szülést nézik, nem a teherbeesést!
12/13 anonim válasza:
Anyós azért aggódik hogy nem fogtok tudni megélni 1 fizetésből. Nem muszáj otthon maradni 3 évig, el lehet menni dolgozni ha kell a pénz. Bölcsödébe is be lehet adni a gyereket. A kényszer nagy úr.
13/13 anonim válasza:
Szerintem ne adj mások véleményére, az a lényeg, és a legfontosabb hogy ti szeretettel várjátok a babát.
azt meg hogy a semmire szülsz, a 21. századi rosszindulatú emberek mondják. 50 évvel ezelőtt mire szültek az emberek? az én nagyszüleim 18-20 évesen a semmire, még külön házuk sem volt, nemhogy autó, mégis mindenki szeretettel várta a babát, és gondoskodtak egymásról.
Tehát ne foglalkozz másokkal hanem élvezd az anyaságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!