Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért furcsa nekem anyósom...

Miért furcsa nekem anyósom főztje?

Figyelt kérdés
Jól kijövök anyósommal,de nem nagyon szeretem a kajáit. Nekem olyan iztelenűl főz. Mondtam már neki,mindig az a válasz hogy rakjak bele magamnak ezt-azt,de az mégse olyan. Pl: a palacsinta tésztába nem rak cukrot mert ugy neki leragad,a brassóit foghagyma nélkül csinálja mert nem szereti a szagát,borsot se használ semmibe. Én nem tudok főzni itthon,mert reggel 7től délután 5ig dolgozok és van 6 óra mire hazaérek. Jó persze h meleg étel van az asztalon hála neki,de finomat enni csak otthon anyukáméknál tudok. Velem van a baj?
2014. júl. 8. 11:25
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem miért esik nehezedre akkor beleszórni egy kis borsot, fokhagymát?

Neked hogy esne az anyósod helyében, ha mondjuk te a saját ízlésed szerint főznél rá minden nap, ő meg ott sopánkodna, hogy ez ehetetlenül fűszeres?

2014. júl. 8. 21:04
 42/53 A kérdező kommentje:
Nem esik nehezemre,nem erről van szó. És nem mondtam soha a kajáira h ehetetlen,mindig ettem belőle még akkoris ha nemis szerettem.
2014. júl. 8. 21:11
 43/53 anonim ***** válasza:

Nincs veled gond, de hát gondolom nem oda kell járnod enni. Ha nagy ritkán ott vagytok, akkor eszel annyit, hogy ne legyél éhes, gondolom azért nem ehetetlen a főztje, csak nem ízes. Én is így vagyok vele, én nagyon fűszeresen főzök, meg tényleg lehet nagyképűség, de úgy főzök, "ahogy kell" tudom milyen fűszert mihez szokás használni, minek mi hozza ki az ízét, milyen ételt mi tesz könnyebbé, a gyomor számára kellemesebbé stb.

Anyósom annyit ismer, hogy só, bors, pirospaprika. De valahogy pl. azt is megoldja, hogy ha valamit főz, akkor az nem olyan, mint kéne legyen. A gulyás levese pl. édes, a görög saláta ecetes lében áll stb.

Én nem mondok neki semmit, mert én sem szeretném, ha belemagyarázna bárki hogy főzök. Így aztán nem sokat eszek nála, vagy ha kérdi mit főzzön mikor néha megyünk, akkor nehezen elrontható kaját kérünk pl. rántott hús, krumplipürével és kész. Figyelj nekik úgy jó nyilván, csak miattad, ha néha mész miért főzne másként? Arról nem beszélve, hogy ha évtizedek óta nem használ fűszereket, ízeket, akkor lehet jobban jársz, ha már el se kezdi...

2014. júl. 8. 21:13
 44/53 anonim ***** válasza:

Ja, hogy együtt laktok. Hát akkor is ez van. Ha nem tetszik, főzz te. Téged is zavarna, ha ő okoskodna bele, nem?

Amúgy nekem pl. a férjem, akire mindennap főzök sósabban eszik mint én. De én nem főzök emiatt sósabban. Egyszerűen tegyen bele magának utólag. Én szeretem több sóval, és bele tenni még lehet, de kivenni már nem. Szerintem a fűszerezésnél az a főnök, akinek kevesebbel jó. Mert ahogy írtam utólag beletenni még lehet, de kivenni már nem.

2014. júl. 8. 21:16
 45/53 anonim ***** válasza:
Én NEM szeretem több sóval.
2014. júl. 8. 21:17
 46/53 anonim ***** válasza:
64%
37. Nem az a probléma, hogy nem ízlik anyós főztje, ha nem vetted volna észre (halkan mondom!). Itt az a probléma, hogy a kérdező olyan embert kritizál, aki megteszi neki, hogy főz, pedig nem kötelessége. A kérdező pedig nem főz, mert 6-kor ér haza és utána már nem akar nekiállni. A háziasszonyok iszonyat nagy része bizony ilyenkor áll neki főzni. De tudod mit! Ne főzzön, ha nem akar, de fennhangon kritizálni nem illik olyat, aki szívességet tesz!!!!
2014. júl. 8. 21:21
 47/53 A kérdező kommentje:
Mit beszélsz h kritizálni?leirtam mar mindent h miert nem allok neki főzni,nem tehetekk arrol h nem birod megérteni...
2014. júl. 8. 21:31
 48/53 A kérdező kommentje:
Téma részemről lezárva,senkivel nem szeretnék vitatkozni ezen. Ennyi...köszönöm a válaszokat.
2014. júl. 8. 21:32
 49/53 anonim ***** válasza:
51%
Szívesen, máskor is!
2014. júl. 8. 21:53
 50/53 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, gyakorlatilag te is a gyerekük vagy, mos rád, eszed, amit főz, csajos programokat csináltok.

Oda fogsz majd szülni is, ugye? Jól tippelek?

2014. júl. 8. 21:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!