Miért furcsa nekem anyósom főztje?
Mindenki másképp főz. Mások a szokások. Párommal Pesten ismerkedtünk meg, úgy hogy az ország két végéből származunk. Na itt szoktak lenni eltérések :) A két család halálosan ellentétesen készíti el ugyan azt az ételt.
Már kereső emberek vagyunk, de még az egyetemről megmaradt az a szokás, hogy csomagolnak, ha hazamegyünk, hogy ennyivel is kíméljenek/segítsenek minket.
Van amit anyós csinál jobban, van amit anyu. Nincs belőle vita, máshoz vagyunk szokva. Meg szoktam enni mindent, mert nem rossz, csak más. Anyós sem szokott cukrot tenni a palacsintába, ellenben minden levesébe kerül krumpli. A vadas mártás nálunk narancssárga, nekik barnás. Mi a rakott krumplit fűzzük tejjel (ezen mindenki jót szokott röhögni), ők sütik sütőben. De van olyan étel is, amit harmadlikféleképpen készítek el, mert egyik sem volt az igazi.
Nem hinném, ha abból sértődés lenne, ha megbeszélnéd anyóssal, hogy bizonyos napokat bevállalsz, hogy te főzöl,ő is tudjon pihenni egy kicsit. (Nem úgy kell felvezetni, hogy szar a kaja mama, majd én megmutatom, hogy kell)
ja hogy anyóshoz költöztél, főz rád...és fikázod
szólok: van aki később ér haza, mégis főz!
Erre én csak azt tudom mondani, hogy együtt élek anyósommal, akivel totál mások a főzési/étkezési szokásaink, megoldás: külön hűtő, ő főz magára, amikor akar, én meg főzök magamra és a férjemre.
Simán meg tudjuk oldani, és többnyire együtt is ebédelünk, tehát nincs harag vagy ilyesmi, csak épp hagyjuk kibontakozni a másikat (sokszor egyszerre is főzünk, az sem gond senkinek). Ha meg úgy jön ki a lépés, akkor vagy ő, vagy én főzünk mindenkire, vannak azért átfedések az ízlésünket tekintve, csak napi rendszerességgel nem működne az egymásra főzés.
Szóval ha neked nem tetszik valami, kulturáltan beszéljétek át, tuti lesz rá megoldás, csak akarni kell.
Figyi, én is 5-ig dolgozok, van, hogy 7-kor állok neki főzni. Ha az idővel van gond, mondok egy tutkó receptet:
lecsós csirke steak burival :)
Megfőzöd a lecsót, a csirkét szétvágod hosszában, mint egy zsömlét, szétteríted, só-bors, majd ha kész a lecsó, beteszed egy tepsibe, ráteríted a csirkét, be a sütőbe, negyed óra múlva reszelsz rá füstölt sajtot és kész.
Amíg a fentieket megcsinálod, kb. 3/4 óra, addig a sózott-borsozott krumplit is megsütöd a sütőben. Max egy óra. Ez nem sok. És rengeteg ilyen étel van, krémlevesek, tészták, tejszínes ételek, rakottak, rizottók. Zöldséges tészta, annyi finom kaja van rövid idő előtt. Akkor kérd meg anyóst, hogy te főznél, ő csak takarítson.
"brassóit foghagyma nélkül csinálja"
Mi az a foGhagyma?
tudod a pasid enné a főztöd, ha nem a nunidat vakarnád ha hazaérsz. miért nem főzöl? mi az, hogy ki eszi? te nem eszel ha hazaérsz? ja de, leülsz, eszel és elmész.
mosogatást is anyósra hagyod ugye?!
tenyleg ahany haz annyi szokas.. mi sem rakunk cukrot a palacsintaba
1. leragad
2. nem ehetem cukrosan ( cukorbeteg vagyok..)
a brassoi pedig fokhagymaval az igazi az is igaz de ha nem birja a szagat akkor nem birja.. :(
pl az ex anyosomnak furcsa volt a levese elsore ( tedd bele tolteleket is,stb) eloszor furcsa volt aztan pedig imadtam,azota se ettem olyan finom tolteleket mert nalunk nem szokas tenni bele. vagy maga a husleves.. valakinek csak repa,feherrepa,zeller,hus,hagyma,krumpli+ a fuszerek kerulnek bele.. valahol pedig karalabe es kelkaposzta is.
Mindenkinek ( altalaban) az edesanyja foztje a legfinomabb... megcsinalhatja 1000 ember de nem lesz olyan mint az anyukame. pl a husleves,galuska,bableves csak o tud olyat :-) szoval ha egyszer meghal tobbet sem eszek ilyen finom huslevest..... probald meg fuszerezni meg magadnak egy kicsit hatha jobb...
es amugy is :D en is sokszor 7-8-9-re erek haza de fozok mert kell a meleg etel a gyomornak ez nem kifogas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!