Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért furcsa nekem anyósom...

Miért furcsa nekem anyósom főztje?

Figyelt kérdés
Jól kijövök anyósommal,de nem nagyon szeretem a kajáit. Nekem olyan iztelenűl főz. Mondtam már neki,mindig az a válasz hogy rakjak bele magamnak ezt-azt,de az mégse olyan. Pl: a palacsinta tésztába nem rak cukrot mert ugy neki leragad,a brassóit foghagyma nélkül csinálja mert nem szereti a szagát,borsot se használ semmibe. Én nem tudok főzni itthon,mert reggel 7től délután 5ig dolgozok és van 6 óra mire hazaérek. Jó persze h meleg étel van az asztalon hála neki,de finomat enni csak otthon anyukáméknál tudok. Velem van a baj?
2014. júl. 8. 11:25
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
79%

Mindenki másképp főz. Mások a szokások. Párommal Pesten ismerkedtünk meg, úgy hogy az ország két végéből származunk. Na itt szoktak lenni eltérések :) A két család halálosan ellentétesen készíti el ugyan azt az ételt.

Már kereső emberek vagyunk, de még az egyetemről megmaradt az a szokás, hogy csomagolnak, ha hazamegyünk, hogy ennyivel is kíméljenek/segítsenek minket.

Van amit anyós csinál jobban, van amit anyu. Nincs belőle vita, máshoz vagyunk szokva. Meg szoktam enni mindent, mert nem rossz, csak más. Anyós sem szokott cukrot tenni a palacsintába, ellenben minden levesébe kerül krumpli. A vadas mártás nálunk narancssárga, nekik barnás. Mi a rakott krumplit fűzzük tejjel (ezen mindenki jót szokott röhögni), ők sütik sütőben. De van olyan étel is, amit harmadlikféleképpen készítek el, mert egyik sem volt az igazi.

Nem hinném, ha abból sértődés lenne, ha megbeszélnéd anyóssal, hogy bizonyos napokat bevállalsz, hogy te főzöl,ő is tudjon pihenni egy kicsit. (Nem úgy kell felvezetni, hogy szar a kaja mama, majd én megmutatom, hogy kell)

2014. júl. 8. 12:39
 22/53 anonim ***** válasza:
50%

ja hogy anyóshoz költöztél, főz rád...és fikázod

szólok: van aki később ér haza, mégis főz!

2014. júl. 8. 12:40
 23/53 anonim ***** válasza:
65%

Erre én csak azt tudom mondani, hogy együtt élek anyósommal, akivel totál mások a főzési/étkezési szokásaink, megoldás: külön hűtő, ő főz magára, amikor akar, én meg főzök magamra és a férjemre.

Simán meg tudjuk oldani, és többnyire együtt is ebédelünk, tehát nincs harag vagy ilyesmi, csak épp hagyjuk kibontakozni a másikat (sokszor egyszerre is főzünk, az sem gond senkinek). Ha meg úgy jön ki a lépés, akkor vagy ő, vagy én főzünk mindenkire, vannak azért átfedések az ízlésünket tekintve, csak napi rendszerességgel nem működne az egymásra főzés.

Szóval ha neked nem tetszik valami, kulturáltan beszéljétek át, tuti lesz rá megoldás, csak akarni kell.

2014. júl. 8. 12:49
 24/53 anonim ***** válasza:
63%

Figyi, én is 5-ig dolgozok, van, hogy 7-kor állok neki főzni. Ha az idővel van gond, mondok egy tutkó receptet:

lecsós csirke steak burival :)

Megfőzöd a lecsót, a csirkét szétvágod hosszában, mint egy zsömlét, szétteríted, só-bors, majd ha kész a lecsó, beteszed egy tepsibe, ráteríted a csirkét, be a sütőbe, negyed óra múlva reszelsz rá füstölt sajtot és kész.

Amíg a fentieket megcsinálod, kb. 3/4 óra, addig a sózott-borsozott krumplit is megsütöd a sütőben. Max egy óra. Ez nem sok. És rengeteg ilyen étel van, krémlevesek, tészták, tejszínes ételek, rakottak, rizottók. Zöldséges tészta, annyi finom kaja van rövid idő előtt. Akkor kérd meg anyóst, hogy te főznél, ő csak takarítson.

2014. júl. 8. 13:06
 25/53 anonim ***** válasza:
64%

"brassóit foghagyma nélkül csinálja"

Mi az a foGhagyma?

2014. júl. 8. 13:12
 26/53 anonim ***** válasza:
63%
ha valami nem tetszik menjél enni a saját anyukádhoz...vagy jaaa....őt nem akarod ilyennel terhelni??? nem elég,hogy lusta vagy,még szemtelen is..ott laksz az anyósod nyakán..jó hogy nem hajítod ki a lakásból hogy mi az hogy nem a te szájízed szerint főz...a párod meg egyértelműen azért eszi az anyja főztjét mert neked eszedbe sincs főzni.(csak mert írtad h a párod is úgyis az anyja kajáját eszi) bűntetik délután 6órakor a főzést? inkább neked is kényelmesebb csak odaülni az asztalhoz és betolni az arcba a kaját..nyugodtan haza lehet ballagni a te anyukádhoz..
2014. júl. 8. 13:21
 27/53 anonim ***** válasza:
72%

tudod a pasid enné a főztöd, ha nem a nunidat vakarnád ha hazaérsz. miért nem főzöl? mi az, hogy ki eszi? te nem eszel ha hazaérsz? ja de, leülsz, eszel és elmész.

mosogatást is anyósra hagyod ugye?!

2014. júl. 8. 13:58
 28/53 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező de legalább te takarítasz/mosol stb... amíg anyós főz? Vagy miért nincs időd 6 után összedobni valamit? Mert ha még kitakarított lakással és mosott ruhával is vár, akkor itt szerintem senki nem fogja tudni átérezni a "problémádat".
2014. júl. 8. 14:35
 29/53 anonim válasza:
18%
Egyszerűen mert lusta. De követelőzni tud. A mai fiatalokban egy szemernyi hála és tisztelet nincs az idősebbek felé! Szégyen...
2014. júl. 8. 14:41
 30/53 anonim ***** válasza:
66%

tenyleg ahany haz annyi szokas.. mi sem rakunk cukrot a palacsintaba

1. leragad

2. nem ehetem cukrosan ( cukorbeteg vagyok..)

a brassoi pedig fokhagymaval az igazi az is igaz de ha nem birja a szagat akkor nem birja.. :(

pl az ex anyosomnak furcsa volt a levese elsore ( tedd bele tolteleket is,stb) eloszor furcsa volt aztan pedig imadtam,azota se ettem olyan finom tolteleket mert nalunk nem szokas tenni bele. vagy maga a husleves.. valakinek csak repa,feherrepa,zeller,hus,hagyma,krumpli+ a fuszerek kerulnek bele.. valahol pedig karalabe es kelkaposzta is.

Mindenkinek ( altalaban) az edesanyja foztje a legfinomabb... megcsinalhatja 1000 ember de nem lesz olyan mint az anyukame. pl a husleves,galuska,bableves csak o tud olyat :-) szoval ha egyszer meghal tobbet sem eszek ilyen finom huslevest..... probald meg fuszerezni meg magadnak egy kicsit hatha jobb...

es amugy is :D en is sokszor 7-8-9-re erek haza de fozok mert kell a meleg etel a gyomornak ez nem kifogas!

2014. júl. 8. 15:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!