Anyósom szerint én csak azért lettem terhes mert a pénzükre fáj a fogam. Hagyjam el a páromat miatta?
Párom családja elég jó módban él. Az igaz, hogy nem terveztük a babát, de megtartottuk (páromnak már van két lánya). Reggel a boltban bevásároltam főznivaló stb (5000 forintot költöttem) erre anyósom nekem állt az utcán, hogy direkt felcsináltattam magam, hogy a páromat magamhoz láncoljam és a pénzüket költsem. Jelzem, párom amióta megtudta, hogy terhes vagyok nem enged dolgozni!
Teljesen le vagyok törve, már arra is gondoltam, hogy elköltözöm a páromtól, hogy ezzel is bizonyítsam, hogy nem kell a pénzük.
Ti mit tennétek a helyemben?
1. a férjedhez mentél hozzá, nem az anyósodhoz.
2. a gyerek nemzéséhez két ember kell (ezt anyós is felfoghatná)
3. 5000.-t ma már nem hívnak semminek. Egy átlagos bevásárlás simán elmegy eddig.
4. hogy ki dolgozik és ki nem a családotokban, az kettőtökre tartozik. Nem is értem, anyósnak ehhez mi köze van?
5. azzal, hogy elköltözöl terhesen a férjedtől csak megbántod. Nem tartozol bizonyítani senkinek semmit.
Mit tennék? Nem találkoznék az anyósommal, amíg bocsánatot nem kér, és ezt a férjemnek is megmondanám. Nem vagyok köteles sértegetéseket hallgatni. Akárkitől is származnak. N30
Tipikus anyos, beleköt mindenbe.
Meg kell tanulni lekezelni s a lehető leg ritkábbra korlátozzni a találkozást.
A párodnak el kell mondani hogyan viselkedik, ha segit a helyzet kezelésében akkor mellette maradni, ha nem segit akkor elköltözzni. Kérdés, ha e hová és miből?
De ha nem áll melléd akkor ugyis csak ez a választás marad jó választásnak.
Ha együtt kezelitek le az anyját az pedig az, amiről egy kapcsolatnak szolnia kellene.
egyébként a 8-as nem beszél butaságot! Az anyósodnak talán nem az a baja, hogy te létezel, hanem nézd meg, hogy az ő szempontjából hogyan vannak a dolgok:
Jön a lány, gyerekük lesz "véletlenül", majd a lány nem dolgozik többé. Esetleg csak gyest kap, mert előtte se dolgozott valami sokat. Vagy ha GYED-et kap, akkor sem dolgozik a terhessége alatt, mert nem engedi a párja.
Mi az amúgy, hogy nem engedi? Egy felnőtt hogyan mondja meg neked, hogy mit tehetsz és mit nem? Ez nagyon fura. Szóval a pénze miatt engeded meg ezt neki, ezért tud uralkodni rajtad.
Anyósod szemszögéből ez elég világos szitu...
Nem lennék együtt egy olyan férfival, aki meg akarja határozni nekem, hogy dolgozhatok-e vagy nem:
" Jelzem, párom amióta megtudta, hogy terhes vagyok nem enged dolgozni! "
Először majd csak ezt fogja megtiltani, aztán azt is hogy kimozdulj a házból.
Én nem anyósban látom a legnagyobb problémát, hanem a párodban. Jókis függőségi kapcsolat lesz, neked nincs egy filléred, majd ő megmondja mit csinálhatsz....
Anyósodnak igaza van, h nem ártana dolgoznod. Egy felelősségteljes ember úgy vállal gyereket, h maga is el tudja tartani, ha a párjával történne valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!