Apósom amióta megtudta, hogy terhes vagyok teljesen "megbolondult". Mindent meg akar venni a kicsinek. Mit tegyek?
Van, ahol ez szokás.
Dédnagymamám, mikor még ovisok voltunk megvette a "stafírungot", hogy amikor férjhez megyünk, akkor minden legyen a háztartásban. Akkor volt rá pénze és szépen lassan összevásárolt mindent a 12 dédunokának. (Most baromi jól jön, hogy 10 éve nem kellett konyharuhára és étkészletre költeni :D )
Nagymamám a ballagási ékszerekre volt így rápörögve. Szépen felcímkézve ült a szekrényben évekig. Mikor kisiskolások voltunk már mutogatta, hogy érettségire egyikőnk ezt a gyűrűt kapja, másikunk azt a fülbevalót, stb.
lehet úgy érzi valamit elrontott az előző unokáknál és most pótolni akarja, vagy épp ő nem kapta meg amire vágyott és nem akarja, hogy a kicsi is átélje ezt...sajnos sokszor átesnek a ló túl oldalára és tönkre teszik a gyereket vele...szóval egy végtelen körforgás:
nem kaptam semmit mindent megveszek -> mindent megkaptam gyereknek, de azt szeretném a gyerekem harcoljon meg mindenért -> nem kaptam semmit mindent megveszek -> mindent megkaptam gyereknek, de azt szeretném a gyerekem harcoljon meg mindenért -> ......
persze vannak olyanok akik megtudják szakítani ezt a láncot :) én ilyen téren szerencsés vagyok mert mind2-t megtapasztaltam, sok téren megélhettem fiatal korom ellenére a végleteket és átérzem a helyzetét az ilyen embereknek, de ezt elég nehéz elmondani nekik, de valahogy rá kell döbbentened...de talán más az ok, lehet nem a gyerekkori dolgai hanem bűntudat valami miatt, mondjuk egy korábbi unoka miatt, egy olyan mondat miatt amikor mindent megkapott az unoka csak éppen azt amit akart nem és ez lett a vége...például egy ilyen mondat sokaknak fel sem tűnik, valakiben viszont pokoli bűntudatot ébreszt: "én kék autót szerettem volna"...és beindul a gépezet, amit nehéz leállítani...
szóval rá kell gyere miért teszi pontosan, lehet teljesen más okból mint amiket felhoztam, de akkor arra a dologra kell hatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!