Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves lányom terhes, hallani...

16 éves lányom terhes, hallani sem akar abortuszról. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
önálló gyerekkomoly gondolkodású lány, de hát attól még gyerek... évek óta együtt van a barátjával, az is dolgozik, jól is keres, imádja a lányomat, de hát könyörgöm a lányom 16 éves, 17 lesz még csak mikor szülni fog...
2010. jan. 6. 21:08
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
28%
Akkor kellett volna tenned valamit,amikor évekkel ezelőtt megengedted,hogy barátja legyen.Ma már nem tehetsz semmi,legfeljebb neked kell majd nevelni a picit.
2010. jan. 6. 21:13
 2/57 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudsz semmit sem tenni. A lányod most örül, aztán egy év múlva elszáll az öröme, te meg nevelheted majd az unokádat. Miért kellett megengedni, hogy barátja legyen, és ne otthon aludjon? Te tehetsz róla egyes egyedül, büszke lehetsz magadra, jól leszerepeltél mint anya.
2010. jan. 6. 21:14
 3/57 anonim ***** válasza:
82%
Én a helyedben támogatnám a döntését. Ha olyan komoly, ahogy leírod, akkor ezzel jobban jár. Lehet, hogy ő olyan típusú lány, akinek egy abortusz sokkal nagyobb lelki traumát és lelkiismeretfurdalást jelentene. Nagyon felelősségteljes lány, hogy vállalja a tette következményeit, ahelyett, hogy abortuszra rohanna, mint sokan mások.
2010. jan. 6. 21:15
 4/57 anonim ***** válasza:
88%

Kérlek próbáld elfogadni egy lány"gyermeknek" annál nemigen lehet rosszabb, minthogy az édesanyja ne állna a döntése mellett egy ennyire komoly kérdésben! Én 19 voltam és édesanyám nagyon elbánt velem lelkileg egészségügyi okokból lett végül abortuszom és abszolút nem állt mellettem...sőt!

Szeretem, de sosem fogom elfelejteni-csalódtam benne. Kérlek próbálj meg bölcsebb lenni bármennyire igazad van!

2010. jan. 6. 21:15
 5/57 anonim ***** válasza:
89%

Komoly gondolkodású akkor talán tudja mit vállal. Nekem van egy barátnőm aki 15 évesen szült, ez 3 éve volt, a picit a barátjával együtt nevelik azóta is. A srác dolgozik suli mellett. Jobb szülők mint néhány felnőtt ember.

Ha már úgy sem tudsz mást tenni segíts nekik amiben tudsz.

2010. jan. 6. 21:17
 6/57 anonim ***** válasza:
81%

Szia.

Most estem át az abortuszon.. Kérlek támogasd a lányodat mindenben. Érthető , hogy hallani sem akar az abortuszról, de ha tényleg olyan mint amilyennek leírtad, és ezek mellett még a barátja is normális.. akkor támogasd. Fiatal, de hidd el óriási fájdalom. Ha két héttel korábban lenne akkor nem tettem volna ezt.

Állj mellette amíg csak tudsz..

És majd értesíts a fejleményekről, hogy mi , hogy lesz.

Köszönöm.

2010. jan. 6. 21:18
 7/57 anonim válasza:
83%

Nem könnyű 16-17 évesen édesanyának lenni,de a Te segítségeddel meg tudjátok oldani. Ha nem csak dacosságból és a szavaiddal való ellenkezés miatt nem akar hallani az abortuszról, akkor igazán büszke lehetsz rá, hogy érett és felnőtt gondolkodású gyermeked van...

Elképesztően mély sebeket okozhat az abortusz, és nem fogja elfelejten.

A gyermekét pedig fel kell nevelni.Vagy ti gondoskodtok róla vagy örökbeadjátok.

Én feltétlenül meghagynám azt az életet, még ha nehéz is.

Sok erőt nektek!

2010. jan. 6. 21:21
 8/57 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a szenteskedő dumát, hogy miért engedted neki. Ja végül is az a legjobb, ha a parkban egy padon csinálják fel titokban.
2010. jan. 6. 21:22
 9/57 anonim ***** válasza:
81%
Annak ellenére, hogy kiskorú, nemigazán ráncigálhatod el a kórházba, ha nem akar elmenni, de most mondom, hogy a lánynak még 9 hónapja van hátra az életéből, mert utána nem fog tudni normálisan élni, de majd rájön. Elb*szta az életét. Nekem is van ilyen oszttársam, aki érettségi előtt kilépett, mert terhes lett, palija otthagyta, jeleen pillanatban majdhogynem az utcán él...
2010. jan. 6. 21:24
 10/57 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem kellene minősíteni az anyukát, ha a "gyerek" szexet akar, megteszi. Nem a pasinál alvásból lesz a kisbaba...

Bár, abban segíthettél volna a lányodnak, ha évek óta ilyen komoly a kapcsolat, hogy elviszed egy nőgyógyászhoz és fogamzásgátlót íratsz vele. Ha pedig tényleg olyan komoly gondolkodású a kislány, magától is tudnia kellett volna, hogy a nemi élet bizony felelősséggel és nem csak örömmel jár.

No, eső után köpönyeg...

Szerintem üljetek le együtt, akár a két család, és beszéljétek meg. El tudják majd tartani a babát? Hogyan fogja folytatni a sulit? Akar-e majd főiskolára menni? Biztosan tudja, hogy mivel jár egy kisbaba? Nem csak szép, gügyögő csöppség. Éjszakázni kell vele, folyton hányni szokott, nincs buli, barátnők, pucolni a szarból a dedet nem a kamaszlányok kedvenc feladata.

Ha meg akarja szülni, akkor is támogasd, de ha vállalják a gyereket, akkor nevelni is nekik kell, ne neked szülje meg.

2010. jan. 6. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!