Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves lányom terhes, hallani...

16 éves lányom terhes, hallani sem akar abortuszról. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
önálló gyerekkomoly gondolkodású lány, de hát attól még gyerek... évek óta együtt van a barátjával, az is dolgozik, jól is keres, imádja a lányomat, de hát könyörgöm a lányom 16 éves, 17 lesz még csak mikor szülni fog...
2010. jan. 6. 21:08
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim válasza:
82%

Először is nagyon sajnálom, hogy sokan a torkodnak ugrottak. Olyan is teherbe eshet, akit apácának nevelnek. De a lényeg, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy hogyan neveled a gyermeked, főleg, hogy ennyi infóbol nem is lehet következtetéseket levonni.

Nagyon nehéz döntés előtt áll a lányod, és szerintem csak akkor tud józanul dönteni, ha a kamaszkori dacot leküzditek. Ehhez az is kell, hogy Ő azt érezze, Támogatod. Onnantól tényleg rendesen el tud gondolkodni azon, hogy mivel veszít többet. Azzal, hogy mellé állsz, még lehet, hogy az abortusz mellett fog végül dönteni, de ha ellene fordulsz, akkor még jobban fog ragaszkodni a döntéséhez. Azt szerintem meg nem lehet előre tudni, hogy elég érett e. De még mindig van több megoldás is. Szerintem az sem katasztrofális dolog, hogyha te fogod végül felnevelni, vagy netán örökbe adjátok. Sokan a suli miatt ellenzik, pedig egy baba nem kizáró ok. Biztosan nehezebb lesz, de mindig van megoldás. Főleg hogy ha jól veszem ki a dolgot, elég sokan állnak a Kislányod mellett. Sajnos ezt a döntést már nem Neked kell meghoznod. Te csak támogathatod Őt.

Valaki írta, hogy az abortusz nem a világ- vége. Hát... És ha e miatt meddő lesz. Azt soha nem fogja megbocsájtani se magának, se azoknak, akik belehajszolják. Támogatással teljes élete lehet, semmi fontosból nem kell kimaradnia. Még a fősuli is belefér. Embereknek az a félelme, hogy mi lesz, ha a pasija elhagyja Őket? Hát, ehhez nem kell 17 évesnek lenni! Persze tudom, hogy nem olyan egyszerű, hisz ott a munkabeosztás kérdése, mikor a picire vigyázni kellene, amikor a kislányod éppen suliban van, bár gyedre te is elmehetsz. No meg anyagilag is megerőltető lehet. de bárhogyan is döntötök, Én Kitartást és sok Boldogságot kívánok Nektek!

2010. jan. 6. 22:38
 32/57 anonim ***** válasza:
91%

Nem helyes egyből azt feltételezni, hogy nem védekeztek; sem pedig azt, hogy a szülő elmulasztotta volna felvilágosítani a lányát, csupán azért mert 16 éves. Pláne, hogy nem tudjuk a körülményeket. Idősebbekkel és fiatalabbakkal is megtörténhet, hogy elszakad az óvszer, vagy nem használ a gyógyszer.

Az abortusz témája valóban kényes kérdés, és a legrosszabb benne az, hogy nem lehet tudni a következményeit sem annak, ha megtörténik, sem annak, ha megszületik a baba. A legtöbb, amit a kérdező tehet, az az, hogy felvázolja a lányának az előnyeit és hátrányait annak, ha megszüli a babát; és biztosítja a támogatásáról és szeretetéről. Helyette nem dönthet, mert hogyan érezné magát, ha befolyásolná a lányát egyik vagy másik irányba és netán rosszul sülne el a végén az, amit a lányának tanácsolt? Másrészről, mivel még kiskorú, nincs önálló keresete (gondolom), sem tapasztalata, a szülei támogatása nélkül nem tudja felnevelni a picit.

Beszélj a lányoddal sokat, és a párjával, és az ő szüleivel, és nőgyógyásszal. Járj körül mindent. Legjobban így segíthetsz a lányodnak.

Sok sikert.

2010. jan. 6. 22:53
 33/57 anonim ***** válasza:
35%

Hibás de nem szakadt? az milyen,ird már körbe pontosabban kérlek ?:-D

Amugy igen,olyan is lehet hogy egy repülő a fejedre esik .

Mostmár könyörgöm a kérdezőnek irja meg,miért esett a lánya teherbe.

2010. jan. 6. 23:00
 34/57 anonim ***** válasza:
84%

21.43-as: Mondd már meg nekem légyszíves hol olvastad h a barátja 17 éves? És hogy a lányy 16 évesen fogja megszülni a gyereket, tehát 15 éves? Mert én azt olvastam, h a lány most 16, és 17 évesen fog szülni, barátjárül pedig semmi info...

21.36-os vagyok.

2010. jan. 6. 23:17
 35/57 anonim ***** válasza:
77%
Úgy veszem ki, hogy stabil körülmények közé jönne a gyerek, érzelmileg is felkészültek, csak egy szám jelenti a gondot.
2010. jan. 6. 23:52
 36/57 anonim ***** válasza:
77%
Jajj jééézusom!Nem olvastam végig a válaszokat,de az egyik válaszoló azt írta,hogy 9 hónap múlva rájön,hogy elb@szta az életét.Hát a saját példámból adódóan mondom,hogy ez NEM IGAZ!!! 17 évesen szültem és ennek már lassan 3 éve.A gyermekemet imádom ,és semmi pénzér nem forgatnám vissza az idő kerekét!!!!Apukám mikor megtudta nagyon kiakadt,de azt mondta,hogy én és a párom döntése,hogy meg e tartjuk a babát. A páromnak volt/van állása és ezért úgy éreztük,hogy vállalhatjuk a picit. Míg terhes voltam,a párom szüleinél laktunk,(adtunk haza rezsit)de aztán mindenféle szülői támogatás nélkül, lett egy házunk amibe azóta is élünk hárman, BOLDOGAN!!!:)Próbáld meg mindenben támogatni a lányodat(és itt legfőképpen arra gondolok,hogy lelkiekben,mert hidd el az nagyon sokat jelent).Egyébként az anyai ösztönök(legalább is nálam)hamar feléledtek ,és a világ legszebb pillanata volt az életemnek mikor megszületett a szerelmünk gyümölcse a kislányunk! ;)Minden egyes pillanatot vele töltök...egyszerűen imádom! :D
2010. jan. 7. 01:39
 37/57 anonim ***** válasza:
49%
A lányod nem gyereket akar, hanem kisbabát. Kisbabát, amivel lehet dicsekedni, játszadozni, amit lehet babusgatni...stb. Fel sem fogja, hogy az egyhamar fel fog nőni. A világ leges legnagyobb hibája meghagyni ezt a terhességet. Amúgy akárki akármit mond, nem kell ahhoz semmi ismeretség, hogy meg lehessen állapítani, hogy ez a te szülői mulasztásodnak a hibája. Egy 16 éves gyerek ne kef.éljen, mint a nyulak a szántóföldön.
2010. jan. 7. 06:02
 38/57 anonim ***** válasza:
82%

egy 16 éves lányról beszélünk emberek...még messze a felnőttéválástól...

Kedves kérdező...tényleg sokan a nyakadnak ugrottak, talán nem véletlenül, ezt nem akarom boncolgatni...

DE tudom, hogy sokat jelentene, ha bármilyen körülmény között mellette lennél.... ha történne vami hasonló velem nem lenne mellettem a családom, a párom az egyetlen akire számíthatnék, és ez elég elkeserítő...(pedig nem vagyok már kiskorú)választhatsz, hogy támogatod a lányodat s végig csináljátok, megszületik a pici ellátod tanácsokkal amíg lehet, vagy elveszed tőle a gyerekét, amiért lehet, hogy egész életen át utáni fog...

A legjobb ha mindkét változatnak elmondod az előnyeit és hátrányait, aztán dönt a lányod...

Lehet boncolgatni, hogy ki felelős ezért, és ki nem, de már eső után köpönyeg.

Kívánom, hogy a döntéseteket soha egy percig ne bánjátok meg.

2010. jan. 7. 08:58
 39/57 anonim ***** válasza:
83%

8:58 vagyok

az is előfordulhat, hogy egyszer majd hálás lesz azért mert most rábeszélted az abortuszra...ez kimaradt...

2010. jan. 7. 09:00
 40/57 anonim ***** válasza:
76%

Először is, valóban lehet védekezés mellett teherbe esni. Az egyik ismerős mind a két babájával gyógyszer mellett esett teherbe, pedig szedte rendesen. A másik: nem védeni akarom a lányod, DE! ha már semmiképpen nem lehet rábeszélni a megszakításra, akkor nem tudsz mást csinálni, mint támogatni, segíteni a pici nevelésében. Az egyik barátnőm 17 évesen szült. A szülei mindenben támogatták, de mindig tudatosították a lányban, hogy ő az anyja a picinek, ők "csak" nagyszülők. Tehát ő fürdette, ő kelt fel hozzá természetesen stb. Vége lett a gondalan tini éveknek. Suli után húzás haza, majd a gyerekért az bölcsibe, ovibe. Persze sokat jelentett, hogy folytathatta tovább a tanulást (még egy fősulit is elvégzett), mert a szülei tudták anyagilag támogatni. Felelőségteljes anya lett, aki imádja a gyermekét. Persze, rengeteg mindenről lemondott, buli, haverok, hosszúhétvégék, párkapcsolat (nem nagyon jött be a korban hozzáillő pasiknak, hogy gyereke van). Most már egyenesbe jött. Maga tartja el a gyereket, aki kitűnő tanuló, egy hónapban egyszer-kétszer eljár bulizni, mert addig a nagyi vigyáz a gyerekre, és kialakulóban van a párkapcsolat. Szóval ő sem feltétlenül rontotta el az életét, csak kellettek hozzá a nagyon toleráns szülők, és valamilyen szinten ő is, hiszen felfogta 17 évesen, hogy nincs mese, a gyerekkel neki kell törődni.

A lányod te ismered kedves kérdező. Reméljük, hogy ő is ilyen lesz. Mást nem tudsz csinálni, ha megszüli, csak mindenben támogatni.

2010. jan. 7. 09:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!