Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves lányom terhes, hallani...

16 éves lányom terhes, hallani sem akar abortuszról. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
önálló gyerekkomoly gondolkodású lány, de hát attól még gyerek... évek óta együtt van a barátjával, az is dolgozik, jól is keres, imádja a lányomat, de hát könyörgöm a lányom 16 éves, 17 lesz még csak mikor szülni fog...
2010. jan. 6. 21:08
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
19%

Az abortusz gyilkosság,úgy látszik ennyi esze tényleg van a lányodnak.

Viszont könyörgök 16 éves korában együtt van egy nála jóval idősebb pasival.Ez soha nem tünt fel neked?Azért mert te rossz anya vagy,nem a lányodat kellene büntetni(mennyivel kényelmesebb lenne,ha hajlandó lenne rá,hogy a csődöd bizonyítékát eltüntesse)

Ha eddig hagytad neki,most kutya kötelességed melléállni.Ha most már terhes kb nyár végén,ősz elején szül,tehát a sulit tudja utánna csinálni.Te otthonmaradhatsz gyesen a babával,a lányod meg négyóránként a suliban is megszoptathatja majd a babát,illetve előre le lehet fejni a tejet.

Annak a gyereknek lesz még egy nagymamaája,meg egy apja is,be kell vonni őket is a nevelésébe,így senkinek nem kell megszakadni,meg életetrontani.Ilyen egyszerű,nem tudom ezen mit kell annyit gondolkozni.

2010. jan. 7. 10:55
 42/57 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező! Derüljön már ki hány éves az apa jelölt?!Mert ha a huszas éveit tapossa akkor kb.20% az esélye annak hogy a szülés után is vele marad és ápolja gondozza a kicsit,stb...!Sőt szerintem a szex hiánya miatt (ami várandós nőknél gyakran előfordul) már a terhesség alatt el fognak távolodni egymástól!

Valamint egyet értek az egyik korábbi hozzászólóval hogy a lányod nem gyereket akar hanem babát! Világosítd fel milyen nehéz kemény munka egy gyermek nevelése/gondozása!Nincs bulizás, lazulás, barátnők csak pelenka csere, mosás, etetés, hányás,ordító/síró csecsemő, éjszakázás és rengeteg lemondás...stb...!

A gyermek nevelés szépségeit csak egy gondoskodó felnőtt látja/láthatja.Aki tudja hogy minden áldozat és lemondás azért van hogy az ember elösször láthassa azt a mosolyt, hallja azt a szót, lássa azokat a lépteket, érezze azt az ölelést...stb.

Egy kamasz lány pont addigra fogja megunni a fárasztó csecsemőgondozást, mire valami eredménye lenne a sok befektetett "munkának".

Ha megtartja a gyermeket, készülj fel hogy te fogod felnevelni!!Sajnos elég sok ilyen példát láttam már a környezetemben.

20 évesen volt egy abortuszom.Eléggé megviselt!

24 évesen szültem az elsőt,pedig kamasz korom óta csak arra vágytam hogy gyerekem legyen! Most vagyok 30 és a 3. gyermekemet várom.Sokszor voltam úgy hogy elég volt és nem bírom tovább,de aztán veszek egy mély levegőt és tovább lépek.A gyerekeim jóléte és boldogsága mindennél és mindenkinél elöbbre valóak!

Ilyen kondolkodásra csak a felnöttek képesek!És itt nem arra célzok aki betöltötte a 18. életévét,hisz az csak nagykorú lett.Felnötté vállni más.Minden embernek más életkorban jön el a pillanat amikor felnötté vállik.

Azoknak is igazuk van kicsit, akik téged tesznek felelőssé a dolgok miatt.Szerintem 2 oka van a kialakult helyzetnek:

1. A lányod érzelmileg el van/volt hanyagolva általad.Szeretet hiánya van és úgy érzi senki nem szeretheti őt,olyannak amilyen és mindennél jobban a világon, csak a kisbabája.

2. Ebből adódóan a kapcsolatával sincs minden rendben!Talán már a szakítás is felmerült köztük és így akarja bebiztosítani magának a fiut!

A felelős gondolkodás ott kezdődik hogy az ember végig gondolja milyen lehet a jövő ha minden rendben megy és azt is számításba veszi ha magára marad!

Bárhogy is lesz kérlek kedves kérdező, írd meg hogyan döntött/döntöttetek és a döntésnek mi volt a fő oka.

2010. jan. 7. 11:06
 43/57 anonim ***** válasza:
54%
Érdekes dolognak tartom,hogy kamaszlányoknak abortuszra illene menni a nagy többség szerint,viszont abban nincs semmi kivetnivaló,ha a saját kistestvérét neveli,mert "besegít" a szüleinek.
2010. jan. 7. 11:12
 44/57 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kérdező!!

Kérlek,ne kényszerítsd a lányod abortuszra,mert tönkre teheted az életét,és a kapcsolatotokat is!!!Én tudom milyen.Egyébként 16voltam,amikor a fiam született,a sulit magántanulóként folytatom,anyuék sokat segítenek,a párom dolgozik.És EGYÁLTALÁN NEM BÁNTAM MEG!!!Örülök,hogy ő van nekem,és mindent ugyan így csinálnék ha újra kéne élnem az életem...ha úgy látod,hogy a lányod párja komoly,és a lányod is komolyan gondolja,hagyd,hogy ők eldöntsék mit szeretnének.Ha akarsz segíted,ha nem,akkor majd a párja szülei,de ne rúgj beléjük!!Hidd el,a lányod nagyon büszke lenne rád,ha hagynád dönteni...sok szerencsét,és kérlek,ird majd meg a végét...egyébként ha tiltja,hogy nemi életet éljenek,akkor kimennek a padra vagy lépcsőházba vagy akárhova,és ott csinálják...ennyi

2010. jan. 7. 15:54
 45/57 anonim ***** válasza:
72%

Tök nevetségesek vagytok. Hogy egy felnőtt ember tudja mit kell tennie, ha kimarad egy szem, vagy elszakad a gumi.

Aha, aztán vagy bejön vagy nem.

A lyukas gumi utáni esemény utáni tabletta az egyébként létrejövő terhességek kb. 80%-át előzi meg.

Ha meg kimarad egy szem a gyógyszermentes utáni első levélből és előtte való héten szexeltél, akkor a mi fszt csináljon? Ha észreveszed máskor, hogy kimarad, akkor használsz valami más védekezési módszert, de visszamenőleg nem tud mit csinálni.

2010. jan. 7. 23:41
 46/57 anonim ***** válasza:
57%
Vitatkoztok itt ezen én meg 95%ra mondom hogy nem védekeztek..majd kirántja ha elélvez..
2010. jan. 8. 00:11
 47/57 anonim válasza:
69%
Mért mindig az anyát kell hibáztatni ! Áttol még,hogy valakinek 14,15,16éves korában van pasija attól még nem jelenti ,hogy rossz anyja van ! Manapság már kinek nincs pasija 14-15éves korában nagyon keveset lehet találni!És aki azt írta ,hogy 20%esély van arra hogy egy 20éves pasi megmaradjon a lány mellett szerintem meg ők azok akik már kezdenek félélőseget érezni az iránt,hogy apák lesznek !Fölég még ha szereti a másikat ! Én nem ajánlom az abortuszt mert el ronthatja vele az életét , lehet ,hogy soha nem lesz gyereke többet ! NEM KELL LE SZAVAZNI ÉN CSAK EL MONDTAM A VÉLEMÉNYEM ! KÖSZÖNÖM!
2010. jan. 8. 00:48
 48/57 anonim ***** válasza:
91%
a kérdező miért nem ír?
2010. jan. 8. 17:36
 49/57 anonim ***** válasza:
44%
Provokatív kamukérdés, jó szórakozást!
2010. jan. 8. 19:48
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanád, hogy hogyan döntött a lányod?
2010. júl. 24. 13:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!