Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom szerint én csak azért...

Anyósom szerint én csak azért lettem terhes mert a pénzükre fáj a fogam. Hagyjam el a páromat miatta?

Figyelt kérdés

Párom családja elég jó módban él. Az igaz, hogy nem terveztük a babát, de megtartottuk (páromnak már van két lánya). Reggel a boltban bevásároltam főznivaló stb (5000 forintot költöttem) erre anyósom nekem állt az utcán, hogy direkt felcsináltattam magam, hogy a páromat magamhoz láncoljam és a pénzüket költsem. Jelzem, párom amióta megtudta, hogy terhes vagyok nem enged dolgozni!

Teljesen le vagyok törve, már arra is gondoltam, hogy elköltözöm a páromtól, hogy ezzel is bizonyítsam, hogy nem kell a pénzük.

Ti mit tennétek a helyemben?

2014. júl. 8. 10:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%

Párom? Véletlenül tehes lettem? Nem enged dolgozni, MERT terhes vagyok? Utcán veszekedés?

Szerintem ha életerős, felnőtt nő vagy, akkor az a minimum, hogy a MAGAD részéről is nem a semmire vállalsz gyermeket, tehát legalább elegendő biztosítási idővel (munkaviszonnyal) rendelkezel ahhoz, hogy legalább nem kelljen magad után mással fizettetni a TB-t és a kicsi után megillessenek az ellátások.

Nem tudom, mennyi ideje vagytok a "pároddal" együtt, de én akkor lennék a helyedben nyugodt, ha saját jogomon is lenne valamilyen bevételi forrásom- ezáltal nem kerülnék maximálisan kiszolgáltatott helyzetbe és bárhogyan is alakul az élettársi kapcsolatom, nem kényszerülnék utcára, minden jövedelem nélkül a picivel.

Hogy hisztisen elköltöznél (hová is, miből is munka nélkül?) valahová, mert az élettársad anyja az utcán beszólt neked- inkább nem minősítem, finoman szólva sem egy átgondolt, témába illő, bölcs döntés- betudjuk a hormonoknak- de azért ha már felelős édesanyának készülsz- lehet, hogy célszerű lenne egy picit nyugodtabba, higgadtabban szemlélni a problmát és nem gyerekes hisztivel lereagálni.

Minden jót: egy édesanya :)

2014. júl. 8. 11:29
 12/27 anonim ***** válasza:
48%

Anyós egy elkeseredett, elhagyott (kitartott) vén k....

Nem értem ezt a vagyon dolgot ha a férjed és te válnátok (bár Hála Istennek nem úgy tűnik), akkor a közösen szerzett vagyont felezitek.

Olyan jogi helyzet, hogy te örökölnél anyósod után nemigen létezik.

Mond meg a férjednek, hogy még egy ilyen beszólás, és mész is.

2014. júl. 8. 11:56
 13/27 A kérdező kommentje:
Nekem ott csak a ruháim vannak, minden a páromé.
2014. júl. 8. 12:00
 14/27 anonim ***** válasza:
22%
És akkor, hogy hagynád el, miből nevelnéd fel a gyereket? Ha együtt laktok anyóssal, költözzetek külön, ha nem, akkor ne foglalkozz vele.
2014. júl. 8. 12:07
 15/27 anonim ***** válasza:
55%

Ilyen helyzetben ha azt mondanád, hogy elhagyod a párod, jobb esetben csak körberöhögne "anyósod", rosszabb esteben mondaná hogy hajrá.

Amúgy mit dolgoztál, amit terhesen nem lehet?

2014. júl. 8. 12:11
 16/27 anonim ***** válasza:
30%

én a véletlen teherbeesésből, a nincstelenségből és az utcán való ordítozásból azt gondolom, a kérdező többdiplomás kutató-vegyész. :D:D:D

mert akkor ez magyarázná, miért nem dolgozhat, hiszen veszélyes szerekkel kísérletezik.

2014. júl. 8. 12:53
 17/27 anonim ***** válasza:
37%
Tudn kéne hogy ez a "nem enged" pontosan mit jelent. mert azért ennek is vannak fokozatai.
2014. júl. 8. 13:17
 18/27 anonim ***** válasza:
47%

Én anyósom miatt biztosan nem költöznék sehova...

Másodsorban, mi az, hogy "nem enged" dolgozni a párod?

2014. júl. 8. 13:36
 19/27 anonim ***** válasza:
52%
Engem pl. a "párom" úgy nem engedett dolgozni, hogy mikor nem "engedelmekedtem", közölte, hogy "aki hülye az haljon meg". Mondanom se kell, már rég nem a párom. Viszont ott nem volt baba...
2014. júl. 8. 13:46
 20/27 anonim ***** válasza:
26%
Mit tennék? Beszélnék a párommal és elmondanám, hogy az anyja mit mondott. Majd pedig feltenném neki az 5000 forintos kérdést: vagy elvesz feleségül és ezzel legalizálja a kapcsolatot, hogy az anyóspajti ne tudjon többé cseszegetni, vagy megyek és elvetetem a gyereket és elhúzok a francba.
2014. júl. 8. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!