Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért furcsa nekem anyósom...

Miért furcsa nekem anyósom főztje?

Figyelt kérdés
Jól kijövök anyósommal,de nem nagyon szeretem a kajáit. Nekem olyan iztelenűl főz. Mondtam már neki,mindig az a válasz hogy rakjak bele magamnak ezt-azt,de az mégse olyan. Pl: a palacsinta tésztába nem rak cukrot mert ugy neki leragad,a brassóit foghagyma nélkül csinálja mert nem szereti a szagát,borsot se használ semmibe. Én nem tudok főzni itthon,mert reggel 7től délután 5ig dolgozok és van 6 óra mire hazaérek. Jó persze h meleg étel van az asztalon hála neki,de finomat enni csak otthon anyukáméknál tudok. Velem van a baj?
2014. júl. 8. 11:25
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
55%

valaki írja, hogy náluk lakik a kérdező, nekem ez nem volt világos eddig. azt hittem, hogy csak átviszi a néni a kaját nekik.

így még rosszabb...

2014. júl. 8. 11:49
 12/53 anonim ***** válasza:
17%
Veled.
2014. júl. 8. 11:49
 13/53 anonim válasza:
53%
Itt olyanokat olvasok,hogy örüljünk neki,hogy főz rád...! Oké az tényleg jó,de nem ízlik,akkor kelj fel előbb vagy rendelj ,hogy mire haza érsz,akkor tudj ős enni. Csak a párod ehhez mit szól? :D na mindegy,sok sikert!
2014. júl. 8. 11:54
 14/53 A kérdező kommentje:
Nem arrol van szo h bunko paraszt vagyok anyósommal emiatt,csak nekem furcsak ezek a dolgok ahogy ő csinalja. Főznék én 6órakkor is de kinek? Ugyis azt eszik amit ő csinal gondolok itt aposra meg a páromra mondjuk a párom nem nagyon eszik főtt kaját sajnos,és pont emiatt mert nincs hozzászokva,mert anyósom nem nagyon főzött eddig. Más lenne ha külön laknánk,mert akkor ugyis főzni kellene,de igy nem akarom megbántani se hogy magamnak csinálok külön valamit. Meg nem arrol van szó h utálom amit főz,mert megeszem én,csak nekem fura...ennyi az egész. Nem kellene ennyiért leoltani az embert,nem bántottam meg senkit ezzel csak egy kérdés volt.
2014. júl. 8. 11:56
 15/53 anonim ***** válasza:
84%

Sokan füznek kevesebb füszerrel, amit tudsz, az az, hogy utána füszerezed.

A fokhagymát, stb tedd rá a te adagodra egy 10-15 perccel evés elött, akkor jobban átveszi az ízét.

2014. júl. 8. 11:59
 16/53 anonim ***** válasza:
55%

"Más lenne ha külön laknánk"

igen, akkor azt úgy hívnák, hogy felnőtt élet:) ezt meg úgy, hogy "amíg az én házamban laksz, az én főztömet eszed, kislányom."

2014. júl. 8. 11:59
 17/53 anonim ***** válasza:
52%

"Én nem tudok főzni itthon,mert reggel 7től délután 5ig dolgozok és van 6 óra mire hazaérek"

...és a törvényben benne van, hogy 6 óra után tilos főzni????

Valahogy te nem is töröd magad érte, hogy főzzél, csak kritizálsz.

(Amúgy lehet, hogy a valóságban te nem is tudsz főzni??)

2014. júl. 8. 12:01
 18/53 anonim ***** válasza:
70%

Az én anyósom sem főz elég fűszeresen az én szájízem szerint.

De sosem volt ebből gond, már tudja, hogy én több sóval, borssal szeretem a kajákat, stb. Amikor megyünk hozzá, mindig kikészíti nekem a fűszereket az asztalra, és ezzel meg is van oldva. Persze utólag fűszerezve nem teljesen ugyanaz, de azért olyan nagy különbség nincs, hogy ne lehetne megenni.

És én is viszonzom az ő figyelmességét (mert hogy nem hisztizik emiatt, hanem odateszi a fűszereket az asztalra, az igenis figyelmesség a részéről)azzal, hogy amikor ő jön hozzánk, akkor én sem fűszerezem agyon a kaját a kedvéért.

El van intézve annyival, hogy "inkább sótlan legyen mint sós, utólag sót hozzáadni könnyebb, mint kivenni belőle". :)

Ennyi az egész, nem kell mindenből problémát csinálni. :)

2014. júl. 8. 12:05
 19/53 anonim ***** válasza:
26%
Miért nem rendelsz akkor magadnak kaját vagy miért nem állsz neki 6-kor főzni? Nem igazán értem. Ha nekem valami nem jó, akkor próbálok tenni ellene. De ne anyósod tegyen azért, mert neked nem jó, hanem te. Valszeg anyósod így tud főzni vagy neki így jó (és apósnak is), akkor te vagy egyedül, akinek ez nem jó, oldd meg akkor úgy, ahogy tudod. De ne őt csesztesd.
2014. júl. 8. 12:06
 20/53 anonim ***** válasza:
56%
Alapjáraton nem gond, ha nem ízlik az anyósod főztje. Én sem szeretem az én anyósom főztjét, vagyis nekem gusztusom nincs hozzá, mert ő minden higiéniától mentesen főz. (wc után nem mos kezet és társai) Mi is ott lakunk, de mi külön konyhán vagyunk gyakorlatilag a kezdetektől. Külön főzök, mosok, takarítok magunkra. Mindezt úgy, hogy napi szinten egy óra hosszát utazok oda-vissza a munkahelyemtől az otthonomig. Hogy ne kelljen minden hétköznap főzni, így szombat-vasárnap úgy főzök, hogy mondjuk még hétfőtől-szerdáig azt tudjuk enni, meg teszek le a fagyasztóba is mondjuk csirkeszárnypörköltet, amit ha reggel kiveszek mielőtt munkába indulok estére kienged és már csak tésztát vagy krumplit kell mellé főznöm. Az meg megvan max. fél óra alatt. Ha neked kényelmes így, akkor ne kritizáld, inkább húzd meg magad, mert nagyon sértő tud ám lenni egy-egy fintorgó arc kajálás közben. Ha meg nem jó, akkor menjetek külön konyhára. Hidd el, aranyéleted van.
2014. júl. 8. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!