Anyósom azt mondta menjek dolgozni, ő meg elmegy gyesre, szerintetek?
Másfél éves a kisfiam. Eszemben sincs visszamenni dolgozni 3 éves koráig, jól megvagyunk itthon ketten, a pénzbõl is kijövünk, férjem dolgozik, jól keres, anyagi gondjaink nincsenek. Elõször poénnak hittem, amikor megemlítette, hogy dolgozzak õ meg majd babázik, de nem annak szánta, már többször is mondta. Én meg köpni ntelni nem tudtam....Mindene az unoka, de mintha kezdene átesni a ló túloldalára. Nem az õ gyereke, az enyém könyörgöm ! Imádok vele itthon lenni, soha nem említettem, hogy megint dolgozni akarnék.
Erre mit lehet mondani????
45-ös vagyok.
Igaza van az előzőnek, szard le ezeket. Vagy nincs gyerekük, és fingjuk nincs, miről beszélnek, vagy ahogy mondtad, amint lehetett, berakták a bölcsibe, rá se néznek egész nap, és rohadt jó anyának tartják magukat, meg hatalmas királynak, mert ők bezzeg nem "meresztik otthon a seggüket", hanem dolgoznak. Ühüm, aztán mikor a gyerekük egy neveletlen kis paraszt lesz, nem fog rájuk hallgatni, nem fogják tudni kezelni, felnőtt korában meg nem nyitja majd rájuk az ajtót se, lehet csodálkozni.
Az utolsónak igaza van, semmi se jó senkinek. Ha nem szülsz, hanem kidolgozod a beled, karrierista, fölösleges némber vagy, mert a cél a szaporodás. Ha szülsz és bölcsibe adod a gyereket, visszamész dolgozni amiatt lehet, megintcsak karrierista némber vagy, meg szaranya, neked minek gyerek. Ha otthon maradsz gyereket nevelni, amíg lehet, akkor meg lusta dög vagy, akinek büdös a munka. Úgyse tudsz mindenkinek megfelelni, ne törődj vele, lényeg, hogy a férjednek és a gyerekednek megfelelj, csináld úgy, ahogy nektek jó. Anyóst meg hajtsd el a sunyiba :D
Egyébként tényleg max akkor lennél fasza mindenkinek, ha lenne 3 gyereked, dolgoznál mint az állat, sokat keresnél, de természetesen maximálisan foglalkoznál a gyerekeiddel, csillogna a ház, lenne főtt kaja, a kutyának fényes lenne a szőre, ja és természetesen éjjel meg legyél szexistennő ám. A gond csak az, hogy a nap mindenkinek 24 órából áll.
"Kérdező ne húzd fel magad!"
sok értetlen tini, meg retardált senkiházi fröcsög csak.
Mondanám, majd rájönnek, ha lesz gyerekük mennyi öröm az,, meg mennyivel fontosabb mindennél neki, - hogy az anyjával legyen, de nem mondom.
Inkább ne szaporodjanak, már így is van belőlük.
Szia!allitsd le idöben..
Mondjuk ha megint felhozza a témàt kezdj el rajta hangosan röhõgni h vegye a lapot h ne is almodjon róla.
A masik az hogy szerintem egy nõ eletében a legcsodalatosabb dolog a vilagon az hogy anya lehet. Ettol fontosabb feladat NINCS. A gyereknek szuksege van az anyjara, ugy utalom ezt a "jajj kivagyok nem birok otthonmaradni" tipusu nöket!akkor mi a faszert szültek gyereket???hogy ha rendesen neveled a gyerekedet,foglalkozol vele,fwjleszted,olvasol neki,jatszol vele,stb stb plusz elvegzed a hazimunkat nekem ne mondja senki hogy ez semmi!ppersze aki bebassza a sarokba a gyereket a tv elé elhiszem hogy unatkozik otthon!
Ezt a 3 evet hasznald ki,a gyerekeiddel töltõtt idö pótolhatatlan! A 28 ezer hat igen nagyon keves,de hidd el megterul az az egy ev..ha nagyon nincs persze akkor menjen vissza az ember de ne azert mert a gyerekneveles neki nem elég "nagy feladat"...meg unatkozik meg elbutul..jesszus az mar elotte sem lehetett egy êszlény...
Ha vissza is mesz majd dolgozni ne egy akaratos vénasszonyra hagy a kicsit hanem szakemberekre akik szimpatikusak es akiknel ugy erzed jo kezekben lesz.
Akik úgy érvelnek, hogy neveletlen kis "paraszt" lesz a gyerek, ha nem vagy otthon vele 3 évig, azok szerint akkor minden országban ilyenek élnek? Mert azt ugye tudjuk, hogy Magyarországon nem fél év, hanem 3 év a gyed/gyes, míg nyugaton vagy 6 hét vagy fél év a legtöbb országban?
Szóval rajtunk kívül mindenki neveletlen kis paraszt?
"Akik úgy érvelnek, hogy neveletlen kis "paraszt" lesz a gyerek, ha nem vagy otthon vele 3 évig, azok szerint akkor minden országban ilyenek élnek? Mert azt ugye tudjuk, hogy Magyarországon nem fél év, hanem 3 év a gyed/gyes, míg nyugaton vagy 6 hét vagy fél év a legtöbb országban?
Szóval rajtunk kívül mindenki neveletlen kis paraszt?"
Ez azért nem állja meg a helyét, mert nyugaton egy kisgyerekes anyuka nem robotol reggel 8-tól este 8-ig. ott létezik 4 és 6 órás munka, ami tényleg 4 és 6 órás, nem úgy mint nálunk, hogy annyira vagy bejelentve, de alsó hangon 10-12 órát melózol. Ja, és persze ezért ugye nem éhbért kap. De még ha 8 órában dolgozik, az 8 óra, és nem 12, mint itt, semmi pénzért. Nem a levegőbe beszélek, van némi rálátásom a témára.
Igen, ha egy anya visszamegy az egy éves gyereke mellől dolgozni, és este 8-ig nem esik haza, mert ha nem vállalja a túlórát, mehet, amerre lát, és addig hol a nagyi, hol a bébiszitter múlatja vele az időt, jó eséllyel lesz neveletlen és kezelhetetlen, mivel az anyjának esélye sincs foglalkozni vele. A bébiszitter, a nagymamák köztudottan csak játszanak a gyerekkel, ezer meg ezer példát látok erre, mivel úgy vannak vele, hogy nevelnie a szüleinek kell. Ami igaz is, csak úgy, hogy nincs ideje rá, nem lehet.
Ezzel nem akarom leszólni azokat, akik muszájból mennek vissza dolgozni, mert különben éhen hal a család. Ők nyilván a kisebbik rosszat választják, nincs más lehetőségük. Egy barátnőm sajnos épp ennek issza a levét, muszáj volt visszamennie, mikor 1 éves volt a kicsi, az anyja vigyázott rá este 7-8-ig. Most 4 éves a gyerek, meg is van a következménye annak, hogy a mama "nevelte", a barátnőm is tudja, hogy ezért kezelhetetlen a gyereke, de neki nem volt választása.
Anyósom szokta mondani,hogy Őt szinte a nagymamája nevelte,mert az anyja egész nap dolgozott. Nem hinném,hogy ezzel dicsekedni akar. Én is megtehetném,hogy szülök három gyereket mint Ő és leadom anyámnak vagy az anyósnak őket,dolgozhatnék reggeltől estig,aztán elmondhatnám öregkoromban ,hogy én milyen dolgos asszony voltam,mint ahogy az anyós anyja teszi.Csak épp a gyerekeket nem tudta nevelni.
Én 3 gyereket tervezek,ha Isten és a pénztárca is úgy akarja és simán itthon maradok velük 10-12 évet,mert kis korkülömbséget szeretnénk köztük.Ezzel az egész családom egyet ért és nem lesz lelkiismeret furdalásom,pedig imádtam dolgozni.
Szóljátok le azt aki anélkül megy gyesre,hogy egy percet dolgozott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!