Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom azt mondta menjek...

Anyósom azt mondta menjek dolgozni, ő meg elmegy gyesre, szerintetek?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kisfiam. Eszemben sincs visszamenni dolgozni 3 éves koráig, jól megvagyunk itthon ketten, a pénzbõl is kijövünk, férjem dolgozik, jól keres, anyagi gondjaink nincsenek. Elõször poénnak hittem, amikor megemlítette, hogy dolgozzak õ meg majd babázik, de nem annak szánta, már többször is mondta. Én meg köpni ntelni nem tudtam....Mindene az unoka, de mintha kezdene átesni a ló túloldalára. Nem az õ gyereke, az enyém könyörgöm ! Imádok vele itthon lenni, soha nem említettem, hogy megint dolgozni akarnék.

Erre mit lehet mondani????

2014. jún. 28. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
24%

Igaza van az utolsónak. Annyira jól álltok anyagilag, hogy nincs szükségetek a pénzre?

Bölcsibe is be lehet adni a picit, nem kell az anyósra bízni. Én ki sem bírtam volna otthon 3 évet. Meg bolondultam volna a semmit tevésben. A gyerek és a háztartás nem elégített ki.

2014. jún. 28. 22:57
 12/63 anonim ***** válasza:
84%
Ennyit kell rá mondani: "Nem, anyuka (vagy ahogy szólítod). Én szeretnék otthon maradni vele." Kész, téma lezárva
2014. jún. 28. 23:04
 13/63 anonim ***** válasza:
90%

Erre mit lehet mondani?

Bözsi, köszönjük szépen, hogy ezt nekünk felajánlottad, és értékeljük, hogy ennyire szereted az unokád, és támogatsz bennünket, de ezt ne ezen a módon tedd, mert erre nincs szükségünk. A gyerek édesanyja én vagyok, te pedig a nagymamája, aki szntén fontos neki, de szerintünk nem ennyire. Ezek és mivel szerencsére nincsenek anyagi problémáink, inkább gyere gyakrabban, de nem kell gyesre jönnöd. puszi puszi, mosolygás, majd mondod h fontos dolgod van és elküldöd. csóksziapuszipá

2014. jún. 28. 23:05
 14/63 anonim ***** válasza:
13%
Lehet, hogy mint anya látja, hogy a fia látástól mikulásig dolgozik, és úgy gondolja, könnyebb lenne két fizetésből... Azért a 25 ezer Ft gyes baromi kevés, ezért is hívják segélynek... Munkába is könnyebb 1,5-2 év után visszarázódni.
2014. jún. 28. 23:06
 15/63 A kérdező kommentje:
Jó fejek vagytok nem mondom. ( utolsó kettõ) azt azért nem mondanám hogy nem csinálik semmit, másoddiplomámat csinálom. Engem se elégít ki a gyerek meg a takarítás,.kihasználom az idõt, tanulok. Emellett a saját vállalkozásom beindításán gondolkozom.
2014. jún. 28. 23:07
 16/63 anonim ***** válasza:
63%

Figyelj, ő más világban szült. Régen dolgoztak az emberek, nem volt ennyi segély. Régen a tehetősebb, képzett réteg egyetem alatt szült, hogy soha ne essenek ki a munkából. És régen nem fél óra volt naponta elintézni a háztartást, ha otthon maradtak.

Már a 80-as években is egy évet voltak otthon az anyukák (volt oszt. társaimtól is tudom), nem hármat.

Az anyósodnak csak nehéz megértenie, hogy miért maradsz otthon. Szerintem nagyon borúsan látod ezt a szitut, nem akar rádtelepedni ezzel, csak segíteni akar, hogy értelmes életed legyen. (Persze mint írod, neked oké három évig otthon ülni, de szerinte ez nem értelmes élet. el kell neki magyarázni, hogy szerinted meg az)

27N

2014. jún. 28. 23:09
 17/63 A kérdező kommentje:
10-es 11 esnek szántam az elõzõt!
2014. jún. 28. 23:09
 18/63 anonim ***** válasza:
67%
Azt nyugodtan megmondhatod, hogy te szeretnéd átélni az anyaság minden percét (feltehetőleg anyósod is átélte annak idején). Ő valószínűleg menekülni akar a munkájától (ha van), vagy úgy gondolta, hogy akkor a gyes pénz az övé lesz.
2014. jún. 28. 23:11
 19/63 anonim válasza:
94%
Velem is pont ez volt... Azt hittem csak azert mondja hogy bosszantson vagy hasonló mert en kerek perec megmondtam neki elsőre hogy szó sem lehet róla. De csak akkor állt le ezzel mikor a férjem mondta neki. Addig mintha meg se hallott volna engem a "kedves" anyós...
2014. jún. 28. 23:16
 20/63 A kérdező kommentje:

Értem én hogy más világban él de ennyire?

16 éves korom òta melózok, 21 éves koromtól fõálásban. Baj, hogy most a gyerkemre akarok figyelni? Még olyan kicsi, minden nap történik valami amirõl nem akarok lemaradni! Nekem most az a munkám, hogy õt nevelem! Akinek van az tudja, hogy ez nehezebb mint bármilyen állás!

Anyós tutira nem megy gyesre, százszor inkább a bölcsi..

2014. jún. 28. 23:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!