Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom azt mondta menjek...

Anyósom azt mondta menjek dolgozni, ő meg elmegy gyesre, szerintetek?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kisfiam. Eszemben sincs visszamenni dolgozni 3 éves koráig, jól megvagyunk itthon ketten, a pénzbõl is kijövünk, férjem dolgozik, jól keres, anyagi gondjaink nincsenek. Elõször poénnak hittem, amikor megemlítette, hogy dolgozzak õ meg majd babázik, de nem annak szánta, már többször is mondta. Én meg köpni ntelni nem tudtam....Mindene az unoka, de mintha kezdene átesni a ló túloldalára. Nem az õ gyereke, az enyém könyörgöm ! Imádok vele itthon lenni, soha nem említettem, hogy megint dolgozni akarnék.

Erre mit lehet mondani????

2014. jún. 28. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
92%

Az anyósod hány gyereket szült?

Nagyon furcsa válaszok vannak itt.Miért ne lehetne egy anyuka otthon a gyermekével, amely nagyon fontos a gyermek fejlõdéséhez.

Akit nem elégit ki,hogy figyelje hogyan fejlõdik a babája (és az mellett lehet csinálni értelmes dolgokat is ), az olyan menjen dolgozni és tegye bölcsibe a babáját és majd 2 hetenként otthon kell maradnia, mert mindig megbetegszik.

2014. jún. 29. 11:16
 42/63 A kérdező kommentje:
2 fia van. Az én kisfiam az elsõ unoka a családban.
2014. jún. 29. 12:35
 43/63 anonim ***** válasza:
50%

Lehet, pocsék anya volt, aztán most szeretné kompenzálni.

Beteg ötlet, még jó, hogy szoptatni már nem akarta.

Férje nincs?

2014. jún. 29. 12:45
 44/63 anonim ***** válasza:
96%

Egyszerű a válasz: Én vagyok az anyja,én maradok vele otthon!

Semmi sem pótolja azt a három évet,amit a gyerekeddel tölthetsz,homokozhatsz,mondókázhatsz és taníthatod Őt!Neki erre van még szüksége,akármilyen monoton is,meg gyerekes dolgok,most az Ő szükségleteit nézd,főleg,ha megéltek így is és Te is szereted ezt csinálni!

2014. jún. 29. 13:32
 45/63 anonim ***** válasza:
95%

Pfff, mikor megnyitottam a kérdést, gondoltam, hogy lesz egy két fröcsögő idióta, aki szerint a kérdező lusta, és milyen már, hogy nem megy dolgozni, és passzolja le a gyereket, de hogy ennyi???

Magyarországon 3 évig van lehetőség otthon maradni. Ha anyagilag nem megterhelő a családnak, szerintem igenis használja ki, ha akarja. Utána robotolhat tovább egész életében, meg amúgy is, leírta, hogy 21 éves kora óta dolgozott teljes állásban, bőven megérdemli. Meg a gyereknevelés az első 3 évben otthon amúgy sem Hawaii, aki ezt hiszi, annak vagy nincs gyereke, vagy extra szerencsés, és nyugis gyereke van, akit ha letesz a sarokba, ott marad. Ha ez viszont nem így van, és még a háztartást is normálisan ellátja az ember, főz rendesen stb., rohadt kimerítő.

Amúgy azzal a válaszolóval is egyetértek, aki azt mondta, hogy olyan isten nincs, hogy bármelyik nagyszülőnek így átadjam a gyeplőt ilyen pici korban. Azt csinálna a gyerekkel, amit akar, cseszhetnéd a nevelési elveidet, aztán lehetne csodálkozni, hogy semmi nem úgy van, ahogy gondolod. Legyen sokat a mamával, persze, de nem állandóan. Magának szül az ember gyereket, nem az anyósának vagy az anyjának.

2014. jún. 29. 13:33
 46/63 anonim ***** válasza:
25%
A 3 év nagyon sok ahhoz, hogy a gyerek otthon legyen a szülővel. És most a gyerek szempontját mondom, a szülő szempontjából teljes kiesés és elbutulás. Én egyetem alatt szültem orvosin, mindenki meg volt rökönyödve, hogy nem passziváltatok. Egy hónapot voltam otthon vele, aztán napi 3-4 órát egyetemen, és baromi jól esett emberek között lenni, nem a gyerekről beszélni. A másodikkal fél évet voltam otthon, már ennyitől is éreztem, hogy kijöttem a gyakorlatból a munkahelyen. A gyerekek hamar átestek a betegségeken a bölcsiben, közösségben voltak, SZAKEMBEREK között, akik jobban tudják fejleszteni a készségeket, mint egy hozzá nem értő, és ezt nem tanuló szülő. Lehet itt jönni az érzelmi oldalával a dolgoknak, de a minőségi idő számít a gyereknél, az, hogyha hazaérek csak vele foglalkozunk, ráfigyelünk, nem vágjuk le a tv elé (nincs is tv), nem zavarjuk el, mert épp nincs hozzá kedvünk. Az, hogy most ki rakja elé az ebédet, vagy teszi épp tisztába, a fejlődése tekintetében teljesen irreleváns. Csak a szülők szeretik felnagyítani önnön nagyságukat, mert jó azt hinni, hogy pótolhatatlanok vagyunk...
2014. jún. 29. 13:53
 47/63 A kérdező kommentje:

A 45-ös válaszolónak 100%-ig igaza van :-)

Amúgy anyósnak van férje, furcsa de amikor még szoptattam párszor eszembe jutott, hogy ha tehetné akkor biztos megszoptatná ő is.... elég beteg gondolat azért, de megfordult a fejemben. Ismerősök is mondták neki, hogy ha tehetnéd biztos szoptatnád, de nem reagált rá semmit.... na ezt hagyjuk is, a gondolat is ijesztő....... Fogalmam sincs mit akar kompenzálni. Jólnevelt gyerekei vannak, sikeresek, önállóak.

A 46-os válaszoló elég furcsám gondolkodik a dolgokról. Egy gyereknek 3 éves koráig semmi másra nincs szüksége csak az anyjára, játékra és zenére, ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön és megfelelően kialakuljon a biztonságos kötődés. Szociális igényei csak utána vannak, amikor már egyébként is óvodaérett. Nem tudom, hogy kire gondolsz amikor azt írod, hogy szakképzett emberek nevelik. Az én fejemben az van, amit az ismerősök mondanak a bölcsikről, hogy leteszik a gyereket a sarokba reggel, egész nap hiába ordít szerencsétlen, le se S__rják. Persze biztos van más bölcsi is, de a környékbeli, ahova vihetném ha akarnám ilyen....

Igenis szeretném kiélvezni ezt az időszakon ÉN magam. Olyan jó nézni, ahogy napról napra ügyesebb. Nem mondanék le erről csak ha nagyon muszáj lenne. Az hogy anyós nevelje, azt meg végképp nem szeretném. Sok mindenben nem értünk egyet, sokat van vele persze, de én tanítgatom, nevelgetem,ahogy jónak látom.

2014. jún. 29. 16:27
 48/63 anonim ***** válasza:
92%

Egészen biztos, hogy nem engedném, hogy az anyósom nevelje a pici babámat... Hogy jobban kötődjön hozzá, mint hozzám, mikor én is imádom szeretem és gondját tudom viselni?

Anyóskedves át akarja venni az irányítást, vagy épp jogot szerezni ahhoz, hogy beledumáljon az életetekbe.

Én azt javaslom, semmiképp se engedd ezt meg!

2014. jún. 29. 19:27
 49/63 A kérdező kommentje:
Kedves 49-es, mielőtt elhordasz mindennek olvasd el a hozzászólásaimat!
2014. jún. 30. 11:23
 50/63 A kérdező kommentje:

Azt a legkönnyebb mondani, hogy lusta dög vagyok. Hát nem vagyok!!!!!!!!! Keményen megdolgoztam azért, hogy most a kisfiammal lehessek!!!!!!!!!!! Nem tudom miért ilyen nehéz felfogású sok ember. Az sem igaz, hogy nem dolgozom, 0-24-es műszakban vagyok hétfőtől vasárnapig!!!!!!!!! Ja és nincs szabim se!!!!!!!!

Aki ezt nem fogja fel, hogy milyen, annak tuti nincsen gyereke. A gyerek előtt is folyamatosan dolgoztam, soha életemben nem voltam munkanélküli!!!!!Kedves utolsó és a többiek, próbáltatok pl. végigcsinálni egy vizsgaidőszakot egy újszülött, fél majd egyéves, gyerek mellett, egy másfél éves mellett meg szakdogát írni és államvizsgázni????????? Valószínűleg nem, azért van ekkora szátok!!!!!!!!! Emellett a gyerek ugyanúgy kel éjjel, ugyanúgy főzök mosok takarítok, stb stb stb

ROHADTUL KIAKADTAM, BOCS MINDENKITŐL!!!!!!!! AKINEK NEM INGE.....

DE NEM IS EZT KÉRDEZTEM NAGYOKOSOK!!!!!!!!!!

Nekem büdös a munka,anyós meg nyugodtan hagyja ott a saját állását, hogy ő "lazsálhasson" egész nap????? Neki akkor nem büdös a munka??? Az rendben van???Ti biztos olyan anyósok vagytok, akiket itt a gyakorin is folyamatosan mindenki szapul. Gratulálok az életetekhez!

Kikérem magamnak, hogy műkörmös p--csának néztek! Ha van is gyereketek, akkor biztos őt is beatátok bölcsibe amint betöltötte az 1 hónapot igaz?????? Ti meg mentetek robotolni a gyárba. Ha igen, akkor tuti jól csináltátok, semmi gond, csak majd ne csodálkozzatok, ha a gyerek 30-40 évesen rátok se nyitja az ajtót. Megérdemlitek!!!!

Elegem van a sok gusztustalan fröcsögő baromból!!!! Nem kell velem egyetérteni, ha nincs értelmes gondolat a fejetekben, akkor lapozzatok tovább és kész. Tök ismeretlenül elhordani mindenféle lusta, műkörmös, elkényeztetett nőnek, anélkül, hogy vetted volna a fáradtságot és végigolvastad volna a hozzászólásokat, hatalmas bunkóság!!!!!!

2014. jún. 30. 12:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!