Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert ilyen anyosom?

Miert ilyen anyosom?

Figyelt kérdés
Kivancsi lennek mas kivulallo velemenyere.Az tortent hogy ma mennem kellett egy munka elbeszelgetesre.A kislanyom a bolcsiben lett volna de delelott felhivtak hogy lazas lett uh hazakellett hoznom.Anyos szabadsagon van 1 honapig es megkertuk hogy eljonne e 2 orara vigyazni ra es o erre azt mondta hogy nem mert o most a varosban csavarog.A helyzet az hogy en kulfodon elek kicsit beszelem a nyelvet de nem felsofokon ez lenne az elso munkam es nem allunk jol anyagilag se ezt anyos is tudja.A parom egy masik orszagba jar at csak hetvegent van itthon szoval nehez a helyzetem es mikor adodik egy allas akkor meg ennyire se kepes.Csak en botrankozok meg ezen vagy mas is? Amugy az egesz csalad nagyon szeret jol kijovuk veluk.
2014. jún. 25. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
25%

Nézd. Bár nem helyeslem az anyós reakcióját, de végül te vagy az édesanyja a kislánynak, és neked úgy kell alakítanod a napi teendőidet, hogy csakis magadra számíts, hogy nincs segítség. Nem köteles az anyós rögtön ugrani, hogy vigyázzon a lányodra. Mivel volt programja, így nem ért rá. Van ilyen.

Te megtehetted volna azt is, hogy felhívod a céget, és kérsz másik időpontot. Jó magam is külföldön élek, és volt rá példa, hogy az időpont nem volt jó, így kértem másik időpontot. Adtak, nem volt semmi gond belőle.

Amúgy nem árt úgy intézned a dolgokat, hogy ha dolgozni fogsz akkor megtudj oldani olyan helyzeteket amikor az anyós nem lesz kéznél..

2014. jún. 25. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
akkor a párod gondolom külföldi állampolgár. milyen nemzetiség? mert vannak anyosok akik nagyon segiteni akarnak és vannak olyanok akik egyáltalán nem veszik előbbre az unokàt mint a saját igényeit. sajnálom, sajnos nem vagy egyedül ezzel a problémával de legközelebb kérj meg egy barátnőt vagy egy másik rokont.
2014. jún. 25. 19:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Az elso valaszolonak mondom hogy soha egy percre se vigyazott a lanyomra nem volt meg olyan helyzet amit ne tudtam volna megoldnai.Tudom hogy magamra vagyok utalva es soha nem akasztottam le a szogrol hogy na akkor most azonnal gyere.De en itt egyedul vagyok se csalad se baratok.Igen a parom sved.Amugy meg ha eleve ugy inditok egy munaknal hogy mar az interjura se birok elmenni az eleg rossz kezdes.
2014. jún. 25. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
8%

első vagyok.

Írod, hogy soha 1 percet sem vigyázott az anyós a lányodra. Akkor nyilván ezt mindig is tudtad, hogy ilyen téren nem számíthatsz rá.

Neked azt is tudnod kellett, hogy úgy vállaltad a kislányodat, hogy nincs senki a közeledben akitől segítséget várhatnál. Tapasztalatból mondom, fel lehet nevelni a gyermeket úgy is, hogy senki nem segít.

Írod, hogy elég problémás az, hogy már az interjúra sem tudsz menni.. Akkor mit csinálsz ha már dolgozol, és 2 hetenként beteg lesz a lányod?? Szintén tapasztalatból mondom: Egy újabb interjú időpont kérés fele annyira nem probléma (csak páran gondolják ezt, és te) mint az amikor 5-dik alkalommal mész a főnököd elé, hogy bocsásson meg, de megint nem mész 3 napig dolgozni mert a kicsi beteg.. Külföldön még annyira sem toleránsak ilyen esetben mint otthon.

Én tényleg megértem, hogy el vagy keseredve, meg jó lenne ha lenne egy kis segítség.. De végül is te választottad ezt az életet. Te akartál távol lenni a családodtól, barátaidtól, és kiköltözni Svédországba. Nyilván ha kint barátod még aki segítsen, még mindig ott van a gyors babysitter lehetőség is. 2 órát csak ki tudtál volna fizetni ha fontos az interjú..

2014. jún. 25. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözlet a szomszédból :) Én Koppenhágából írok.

Egyébként hogy miért ilyen, azt nehéz megmondani. De én is azt tapasztalom a dán családomnál, hogy annyira nem összetartóak, szerintem a svédek is hasonlóak.

2014. jún. 25. 19:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Nezd elso nem azert nem kertem meg anyost eddig mert tudtam hogy nem fog segiteni hanem azert mert eddig nem volt ra szuksegem.Amugy latom te is pont ilyen leszel majd az unokaddal.Igen bevallatam a gyereket es magamnak szultem csak azert esik ez rosszul mert mar felajanlotta hogy ha segitseg kell akkor csak szoljak mert tudja milyen nehez stb...amugy a svedek ilyenek tobb csaladban is igaza van az utolsonak.A parom Koppenhagaba dolgozik:)
2014. jún. 25. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:
1%
Bocsáss meg, de nem kötekedni szeretnék. Ha ennyire rosszul álltok anyagilag, akkor mégis, honnan van pénzetek repülőjegyre, hogy a férjed mindig más országba megy ki? A kérdésedre válaszolva: Nem tudom, miért ilyen az anyósod. Mi ezt sajnos nem tudhatjuk. Tőle kérdezd meg, miért ilyen. Mi ezt honnan tudnánk? Egyébként nincs valami barátnő vagy ismerős, aki vigyázna a kislányodra? Csak van megoldás!
2014. jún. 25. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, szerintem a kérdező Malmö környékén lakik, Malmö központi pályaudvarról Koppenhága körülbelül 40 perc vonattal. Nem kell ahhoz repülő :) :
2014. jún. 25. 20:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy ehezunk de kellene a masodik fizu is nagyon.A ceg fizeti neki a benzint nem kell repulore ullnie.Igen masfel orara lakunk Koppenhagatol.Nem olyan baratno nincs aki raer mert mindenki dolgozik.De igen van volt megoldas a parom nagynenje jott el az o munkahelyerol es vigyazott ra nagyon szivesen pedig csak 3 szor ha talalkoztam vele nagyon kedves es megerto.Igazabol anyosomat nem ertem egy nagyi nem ilyen.Az en anyukam orommel jonne keres nelkul is.Itt a svedek nagy reszre meg a rokonsagnal inkabb azt erzem h pofa vizit van megteszik hogy ket hetente elmennek latogatoba 2 orara es kesz.En azt is megertem ha programja van tenyleg de mar egy eve mondja hogy tudja milyen nehez munkat talalni meg vigyem nyugodtan oda a gyereket es o mondta hogy jelentkezzek ehhez a ceghez mert ugy tudja van felvetel.Vegul is segitett ha igy nezzuk....
2014. jún. 25. 20:52
 10/10 anonim ***** válasza:
14%

"Amugy latom te is pont ilyen leszel majd az unokaddal."

Na kedves ezt benézted. Van 2 unokám, és imádom őket. Nem lakunk együtt, mert hiszek abban, hogy két generáció békében csakis külön élhetnek. De bármikor segítek ha kérik a segítségemet. Dolgozom, vannak programjaim, igen, eljárok én csavarogni a központba a barátaimmal, de mindig megyek ha szólnak. De érthető is, ha önzetlenül segítek, mondjuk mert magyar vagyok, és nekem fontos a család, másrészt mert a menyem egy tünemény..

2014. jún. 25. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!