Miert ilyen anyosom?
Nézd. Bár nem helyeslem az anyós reakcióját, de végül te vagy az édesanyja a kislánynak, és neked úgy kell alakítanod a napi teendőidet, hogy csakis magadra számíts, hogy nincs segítség. Nem köteles az anyós rögtön ugrani, hogy vigyázzon a lányodra. Mivel volt programja, így nem ért rá. Van ilyen.
Te megtehetted volna azt is, hogy felhívod a céget, és kérsz másik időpontot. Jó magam is külföldön élek, és volt rá példa, hogy az időpont nem volt jó, így kértem másik időpontot. Adtak, nem volt semmi gond belőle.
Amúgy nem árt úgy intézned a dolgokat, hogy ha dolgozni fogsz akkor megtudj oldani olyan helyzeteket amikor az anyós nem lesz kéznél..
első vagyok.
Írod, hogy soha 1 percet sem vigyázott az anyós a lányodra. Akkor nyilván ezt mindig is tudtad, hogy ilyen téren nem számíthatsz rá.
Neked azt is tudnod kellett, hogy úgy vállaltad a kislányodat, hogy nincs senki a közeledben akitől segítséget várhatnál. Tapasztalatból mondom, fel lehet nevelni a gyermeket úgy is, hogy senki nem segít.
Írod, hogy elég problémás az, hogy már az interjúra sem tudsz menni.. Akkor mit csinálsz ha már dolgozol, és 2 hetenként beteg lesz a lányod?? Szintén tapasztalatból mondom: Egy újabb interjú időpont kérés fele annyira nem probléma (csak páran gondolják ezt, és te) mint az amikor 5-dik alkalommal mész a főnököd elé, hogy bocsásson meg, de megint nem mész 3 napig dolgozni mert a kicsi beteg.. Külföldön még annyira sem toleránsak ilyen esetben mint otthon.
Én tényleg megértem, hogy el vagy keseredve, meg jó lenne ha lenne egy kis segítség.. De végül is te választottad ezt az életet. Te akartál távol lenni a családodtól, barátaidtól, és kiköltözni Svédországba. Nyilván ha kint barátod még aki segítsen, még mindig ott van a gyors babysitter lehetőség is. 2 órát csak ki tudtál volna fizetni ha fontos az interjú..
Üdvözlet a szomszédból :) Én Koppenhágából írok.
Egyébként hogy miért ilyen, azt nehéz megmondani. De én is azt tapasztalom a dán családomnál, hogy annyira nem összetartóak, szerintem a svédek is hasonlóak.
"Amugy latom te is pont ilyen leszel majd az unokaddal."
Na kedves ezt benézted. Van 2 unokám, és imádom őket. Nem lakunk együtt, mert hiszek abban, hogy két generáció békében csakis külön élhetnek. De bármikor segítek ha kérik a segítségemet. Dolgozom, vannak programjaim, igen, eljárok én csavarogni a központba a barátaimmal, de mindig megyek ha szólnak. De érthető is, ha önzetlenül segítek, mondjuk mert magyar vagyok, és nekem fontos a család, másrészt mert a menyem egy tünemény..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!