Anyósom azt mondta menjek dolgozni, ő meg elmegy gyesre, szerintetek?
Másfél éves a kisfiam. Eszemben sincs visszamenni dolgozni 3 éves koráig, jól megvagyunk itthon ketten, a pénzbõl is kijövünk, férjem dolgozik, jól keres, anyagi gondjaink nincsenek. Elõször poénnak hittem, amikor megemlítette, hogy dolgozzak õ meg majd babázik, de nem annak szánta, már többször is mondta. Én meg köpni ntelni nem tudtam....Mindene az unoka, de mintha kezdene átesni a ló túloldalára. Nem az õ gyereke, az enyém könyörgöm ! Imádok vele itthon lenni, soha nem említettem, hogy megint dolgozni akarnék.
Erre mit lehet mondani????
27-30! 100%-ban egyetértek! :)
De mondom, nem igaz, hogy nem csinálok semmit, egyetemre járok.
"21-es hol élsz? Mert lehet hogy a köz szférában így van, de versenyszferaban örülsz, ha este hétre otthon vagy. Az én környezetemben mindenki megszakad, annyit dolgozik."
Felénk a közszférában van aki este kilenckor jön ki az ajtón, annyit se mondanak, hogy köszönöm, ki nem fizetik, max. ha nagylelkűek, akkor csúsztathatsz, bár úgy sincs olyan kevés munka, hogy lehetőséged legyen rá.A versenyszférához képest mindössze az a különbség, hogy a közszférát nem ellenőrzi senki, mert majd pont az állam ellenőrzi saját magát? Így aztán azt csinálnak, amit akarnak.
Miért kellene visszamennie dolgozni még hogyha jó az anyagi helyzetük?
Másfél éves gyereket szinte csak az anyja ért meg. Hadd legyen már legalább 3 teljes évig kettesben a saját gyerekével, ha már 3 évesen úgyis mennie kell oviba, szülőnek meg dolgozni, még ki tudja akkor mennyi idejük lesz egymásra a picivel.
Kérdező, ez a 3 év Neked jár, nem pedig anyósodnak, és igenis állítsd le ha kell hangosabban, mert nem ő éjszakázik a gyerekkel hanem te, viszont így nappal még tudsz pihenni, de ha eljárnál dolgozni, és még éjjel is virrasztani kellene, igencsak kimerítő volna.
Haha, ezzel nekem is bepróbálkoztak, pedig még nem is voltam terhes. Mert biztosan azért nem vállaltunk addig még gyereket, mert kell a pénz. Dehogy, egyszerűen nem vágytam babázásra 0-24-ben.
re16. Borzasztóan nincs igazad. A '70-es években bizony otthon maradtak az anyukák 3 évre. ("Az 5/1969. (I.28.) Korm. sz. rendelet szerint a GYES a gyermek 3 éves koráig jár.") Kb annyit jelentett vásárlóértékben, mint most a gyes (vagyis =baromi kevés.)
Az, hogy ki mit csinál vagy nem csinál otthon, amíg gyesen/gyeden van, senkinek semmi köze hozzá. Én 10x annyi pénzt keresnék, ha dolgoznék, mint gyesen. Ez a férjem és az én döntésem volt, hogy itthon maradok.
Anyósod beteg, ahogy írod ez valami folyamat nála. Az a fontos, hogy a férjed a családja oldalán áll.
Én négy gyerek apja vagyok, de ma is bánom azt a baromságomat amikor a legnagyobbik lánynak nem mentem segíteni zuhanyozni (jó 20 éve volt, ő akkor 5-6 körül), mert valami sörrel voltam elfoglalva.
Másnap meg bejelentette, hogy: kifelé, mert ő már nagylány, és egyedül fürdik.
Egyetlen pillanat sem pótolható, amit kihagysz, ne is hagyj!
"21-es hol élsz? Mert lehet hogy a köz szférában így van, de versenyszferaban örülsz, ha este hétre otthon vagy. Az én környezetemben mindenki megszakad, annyit dolgozik."
21-es vagyok. Az én ismerőseim meg azért élnek Budapesten, és azért tanultak tovább és váltanak állást kicsit gyakrabban, mert ez nem élet számunkra, amit te leírtál...Nem, nem közszféra, hanem magán. De azért lehet lazázni azt is, ha az ember okos/szakértelme van és bármikor átmehet máshová dolgozni! Attól, hogy ti robotoltok, szerencsére ez nem mindenki igaz.
A szüleim vidéken közszférában, na ők 7-re vannak otthon, de mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!