Hogy reagáljak majd (leendő) anyósom beszólásaira?
beakarom festetni a hajamat vörösre (most szőkés barna) egyszer már volt festve rézvörösre mióta párommal vagyok, de akkor megkaptam hogy milyen ronda lettem, mi ez a haj? miért kellett ezt a hülyeséget csinálnom a szép szőke hajammal? azonnal fessem vissza? miért nem festem vissza? egyszer hallottam, hogy kérdezi páromtól, hogy miért nem szól nekem, hogy mennyire rossz a hajam? erre mondta neki a párom, hogy mert neki is és nekem is tetszik.
nem arról van szó, hogy nem áll jól a vörös szín. mindenki (anyósékon kívül) azt mondta h sokkal jobb mint a szőke. viszont anyós élből utál mindent ami vörös. még a vörös cicákat se tűri meg..
előre félek, hogy megint hónapokig ezt hallgathatom majd hétvégente ha náluk vagyok, hogy milyen ronda vagyok.
Valami ilyesmit mondanék: Marika néni, köszönöm a véleményt, de nekem így tetszik a hajam és nem szeretném, ha többet ez beszédtéma lenne.
Ha ezután is folytatná akkor úgy tennék, mint aki nem hallja. Emellett pedig szólnék a páromnak, hogy állítsa le az anyját.
Szerintem ilyenkor magadban röhögni kell. Nem hangosan, csak belül. Aztán kívül meg rezzenéstelen arccal mondani, hogy köszönöm a véleményt, gondolkodom rajta.
Ha már nagyon bántóan nyomul, akkor én csak üveges tekintettel néznék és ásítanék mondata közben, hogy lássa, milyen érdekes, amit beszél:D
27N
Én eleve nem venném magamra egy számomra közömbös ember megjegyzéseit, mert egyáltalán nem érdekel. Viszont ezt érzékeltetném vele. :)
Nem értem, mit érdekel téged, mit mond? És miért bizonygatod nekünk, hogy igenis jobban áll a szőkénél, és anyósod téved? "mindenki (anyósékon kívül) azt mondta h sokkal jobb mint a szőke" Hol érdekel engem, melyik szín áll neked jól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!