Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normálisan "ingyen" van, hogy...

Normálisan "ingyen" van, hogy anyós vigyáz az unokájára?

Figyelt kérdés

Néha-néha anyós vigyáz a gyerekünkre, mikor másképp végképp nem tudjuk megoldani. De ilyenkor mindig kér érte valamit, kifejezetten mondja is, hogy cserébe ezt meg ezt csináljunk meg neki.

A múltkor pl családi bulit szervezett hozzánk ("mert nálunk van hely"), 20 embert kellett egy teljes napig körbeugrálni, nagyon kikészültünk benne. És mondta anyós (aki mindössze másfél órát volt ott, mert dolga volt), hogy cserébe 2 napig vigyáz majd a gyerekünkre, ha legközelebb szükség lesz rá.

Ezek nekem nem esnek valami jól, tényleg olyan, mintha ez neki erőfeszítés lenne. Holott egy másik unokáját (aki 2 óra autóútra van), hetente viszi babatornára, mert az milyen jó program.

Hozzáteszem az én anyám akármikor jön, segít ahol tud, erején felül bármikor lehet rá számítani akár az éjszaka közepén is.

Sajnos nem tudjuk anyóst kizárni, mert néha tényleg nem tudjuk másképp megoldani a gyerekfelügyeletet, max ha fizetnénk egy babysittert.

Jogosan bánt, hogy ennyire valamit-valamiért alapon jön anyós vigyázni a gyerekünkre?

2014. jún. 26. 11:43
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
14%
Kérdező te pont ugyan olyan vagy mint az anyósod. Neked sem került többe az a buli az anyósért mint neki az unokára vigyázás. Mi a fenét kell ezen hisztizni.
2014. jún. 26. 11:57
 12/47 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem nincs igazad, mert amúgy nem segítenél semmit az anyósodnak, így legalább igen.
2014. jún. 26. 11:57
 13/47 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem azzal van a baj, hogy ő is kapjon valamit, hanem hogy nincs kompromisszum. Normál esetben nektek kellene valami aprósággal, figyelmességgel meghálálni az ő segítségét. (bevásárlás, cipekedés, autóval elvinni orvoshoz stb.) Az fura, hogy csak odaszervez egy bulit hozzátok? Ezt nem is értem amúgy, hogy hogy történt, egyszer csak felbukkant 20 ember, vagy mi? Ha meg megbeszéltétek előre, akkor meg lehetett volna mondani, hogy ne haragudjon, de ez nem alkalmas nektek.
2014. jún. 26. 11:58
 14/47 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem senkitől ne várjunk el semmit.

A te gyereked felügyeletét neked kell megoldani, de nem várhatod el, hogy a nagymama a te elvárásaid szerint vigyázzon a gyerekre.

2014. jún. 26. 11:59
 15/47 anonim válasza:
74%

Ez a nő egy érdekember. A saját unokájára nem képes fizetség nélkül vigyázni?!

Szerintem inkább megérné egy babysittert felfogadni, akkor is, ha az pénzbe kerül.

Amiket leírtál az anyósodról, én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán figyel a gyerekre.

2014. jún. 26. 12:05
 16/47 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg egy jó nagymama örül, ha vigyázhat az unokájára.Nem az, hogy cserébe mindig kér valakit. Milyen nagyszülő az ilyen? pff, nem sokra tartanám. És azért ne hasonlítsunk már össze egy 20 fős bulit meg a gyerekre vigyázást. Még idegen gyerekre vigyázni sem olyan megterhelő, nem hogy saját unokára. Nem értem az itteni embereket, bár ez nem újdonság.
2014. jún. 26. 12:06
 17/47 anonim ***** válasza:
20%

Utolsó miért egy menynek nem kell segíteni ott ahol tud az anyósnak?

Szerintem felnőtt ember akkor várhat el bármit is ha ő is tesz érte. Azért azt ne felejtsük el, hogy a mostani nagyik is bőven napi 8 órát dolgoznak nem mint régen hogy csak a háztartás van.

2014. jún. 26. 12:09
 18/47 anonim ***** válasza:
81%
De segítsen, de 20 fős bulit túlzásnak tartom, meg azt is, hogy feltételhez van kötve a segítség.
2014. jún. 26. 12:12
 19/47 anonim ***** válasza:
59%
Hat mi egyutt élünk anyóssal, a gyerekfelvigyazas pedig konkretan csak annyi, hogy ne menjen el otthonról. Amúgy se járkál el, de azert megkérdezzük, higy megtenné e. Es en bizony "fizetek" neki : a kedvencet fozom, sutok neki sutemenyt, veszek neki valami aprosagot. Nem dolga a gyereke vigyazmi, meg akkor se, ha semmi mas tennivalója es nálunk lakik.
2014. jún. 26. 12:13
 20/47 anonim ***** válasza:
21%

" feltételhez van kötve a segítség."

De ha máshogy nem segít akkor valahogy eléri. Igen a kérdezőnek fel kellene ajánlani és nem várni míg anyós kér.

2014. jún. 26. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!