Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normálisan "ingyen" van, hogy...

Normálisan "ingyen" van, hogy anyós vigyáz az unokájára?

Figyelt kérdés

Néha-néha anyós vigyáz a gyerekünkre, mikor másképp végképp nem tudjuk megoldani. De ilyenkor mindig kér érte valamit, kifejezetten mondja is, hogy cserébe ezt meg ezt csináljunk meg neki.

A múltkor pl családi bulit szervezett hozzánk ("mert nálunk van hely"), 20 embert kellett egy teljes napig körbeugrálni, nagyon kikészültünk benne. És mondta anyós (aki mindössze másfél órát volt ott, mert dolga volt), hogy cserébe 2 napig vigyáz majd a gyerekünkre, ha legközelebb szükség lesz rá.

Ezek nekem nem esnek valami jól, tényleg olyan, mintha ez neki erőfeszítés lenne. Holott egy másik unokáját (aki 2 óra autóútra van), hetente viszi babatornára, mert az milyen jó program.

Hozzáteszem az én anyám akármikor jön, segít ahol tud, erején felül bármikor lehet rá számítani akár az éjszaka közepén is.

Sajnos nem tudjuk anyóst kizárni, mert néha tényleg nem tudjuk másképp megoldani a gyerekfelügyeletet, max ha fizetnénk egy babysittert.

Jogosan bánt, hogy ennyire valamit-valamiért alapon jön anyós vigyázni a gyerekünkre?

2014. jún. 26. 11:43
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy okoz ez neki plusz terhet? PL. szabadnapot kivenni, vagy kiesik valami bevétele? Alapból az lenne normális, hogy segít nektek és ti is neki. Ő 2 nap munkával segít és 1 nap segítséget kért érte. Nekem ez nem tűnik horrornak.
2014. jún. 26. 11:45
 2/47 anonim ***** válasza:
93%
Jogosan bánt, de nem értem, hogy a fentiek alapján miért kerül többe az alkalmi bébiszitter?
2014. jún. 26. 11:46
 3/47 anonim ***** válasza:
98%
Normálisan igen.Nekem az a fizetségem ahogy rám vigyorog puszit ad:))Azt sem tudom,hogy és mivel "kényeztessem"nem hogy pénzt kérjek vagy bármit.Külön öröm ha itt is hagyják 1-2napra.
2014. jún. 26. 11:48
 4/47 anonim ***** válasza:
72%

Én "lecserélném" az anyósomat ebben az esetben!

Ő nem nagymama, azt ki kell érdemelni!

5/47 anonim ***** válasza:
6%

Ott volt nálatok egy családi összejövetel, és belerokkantatok :) ? És cserébe 2 napig vigyáz a gyerekre? Ez szerintem nem rossz biznisz.

Nem tudhatod, hogy a másik unokáért cserébe mit kap.

Egyébként miért okoz gondot a valamit valamiért?

6/47 anonim ***** válasza:
40%

Hozzáteszem az én anyám akármikor jön, segít ahol tud, erején felül bármikor lehet rá számítani akár az éjszaka közepén is

Ezt nem lehet elvárni senkitől. Ha valaki szeretne segít ,de ha nem,egyáltalán nem kötelessége. És az,hogy "kér" cserébe valamit ,hogy a családi bulit nálatok tartsátok,szerintem ez nem volt egy hatalmas kérés,de én pl magamtól is mindig felajánlom neki,hogy bármi van szóljon és megyünk én/a férjem. Mert ez egy szivesség.

Ha nem tetszik,akkor fizesd ki a babysittert . Más unokázni 1-2 órát,meg más napokig egy kisgyerekkel/csecsemővel (nem tudom mennyi idős a gyerek) foglalkozni,úgy,hogy az ember már felnevelt egyet legalább,idősebb,inkább pihenne ,vagy ha dolgozik még akkor sem feltétlenül bébiszitterkedni akar a szabadidejében.

Én soha nem is vártam el egy percig senkitől,hogy mindent dobjon el ami a kezében van,és jöjjön,mert az én gyerekeim körül forog a világ. Oldd meg máshogy a gyerekfelügyeletet,ha pedig nem akarsz érte fizetni ,akkor ne legyenek irreális elvárásaid.

2014. jún. 26. 11:49
 7/47 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező ti mivel szoktatók neki segíteni ezen kívül? Lehet rászorulna néha ő is a segítségre és csak íg tudja elérni nálatok.
2014. jún. 26. 11:50
 8/47 anonim ***** válasza:
84%
Ebben az esetben fogadjatok bébi szittert, jobban jártok.
2014. jún. 26. 11:50
 9/47 anonim ***** válasza:
95%
Az én anyósom bár soha nem kér pénzt ha vigyázni kell az unokára, de mi mindig fizetünk neki. Azért, mert az anyósom sokszor a mi kérésünkre nem megy hétvégén dolgozni (nem nyugdíjas) így kiesik miattunk a hétvégi bevételből. Sosem panaszkodik, sőt sokszor vissza adja a pénzt, hogy költsük a kicsire, de tudom, hogy neki is pénzbe kerül az utazás, és hát elég jól keresne hétvégén ha nem a kicsire vigyázna.. Így ha pénzt nem is fogadja el, valahogy mindig viszonozni szoktuk a segítségét.. Ugyanis nem kötelező egy anyósnak sem az unokájára vigyáznia..Hál istenek nekem tündér anyósom van.
2014. jún. 26. 11:52
 10/47 anonim ***** válasza:
11%

Érdekes anyósod van.Lehet hogy sejti hogy nem az unokája...

Normális esetben a nagyszülő kéri hogy vigyázhasson a gyerekre ,mert hogy még is csak az unokája.

De akár lehet az is hogy ilyen anyagias ember aki csak valamit valamiért ad,nos ha kér tőletek valamit,bármit akkor csináld ezt nyugodtan vele hátha mág is csak észbe kap,de mi van ha egyszer azt mondod hogy nem most nem tarthatsz bulit a házamban!

2014. jún. 26. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!