Ki az aki szintén örülne, ha anyóspajtás önként és dalolva kivasalná a ruháit?
Avagy udvariatlanság nem hagyni kibontakozni a segítő szándékú anyósokat, és amit adnak az egyébként is el kell fogadni! :-)
Mostanában annyira menő a téma, gondoltam ellenfórumot indítok:-)
(Bocs mindenkitől, nem tudtam kihagyni :-))
Ha megkérdezi, vagy én megkérem, és így vasal ki, akkor nagyon szépen megköszönöm neki.
De ha magától elkezd tenni-venni a háztartásomban, akkor arra be tudok pipulni. Ezt még anyu sem teszi meg.
Ha megkérdezi vagy én kérem meg akkor tőlem vasalhat ha nagyon akar.
Ha kérdezés nélkül vagy szimplán bosszantásból(ha megkérem hogy ne ) akarna nálam ügyködni akkor leállitanám.
Amikor gyes mellett suliba jártam, és anyósom vigyázott a gyerekekre, többször előfordult, hogy kivasalt meg sütött valamit, majd felmosta a konyhát. Másba nem nyúlt bele. Vasalni akkor vasalt, ha ő szedte le a szárítót.
Nekem nagy segítség volt mind a vigyázás, mind a vasalás, mind a sütés.
Én ezt nem beavatkozásnak, hanem segítségnek éreztem. No meg azért is rettentő hálás voltam, ha megvarrta a gyerekek itt-ott elszakadt ruháit amiben játszani szoktak, mert varrni abszolút nem tudok.
Nálunk is így kezdődött a régi kapcsolatomban! :)
Akkor nem volt olyan vicces. Mert egy idő után rájöttem, hogy nem hagyja a kisfiát(kor44) felnőni, engem meg nőnek lenni... Nem engedném meg vasaljon otthon!
Nálunk hetente egyszer jön át és segít kitakarítani az egész házat. Hatalmas házunk van, én egyedül sosem érnék a végére. Neki meg van 40 év rutinja, így egy délelőtt alatt megvan. Olyan is volt már, hogy nem voltam otthon és úgy takarított ki minden előzetes megbeszélés nélkül. Én ezért rettentően hálás vagyok neki. Hatalmas segítség, ettől én nem fogom kevesebbnek érezni magam. Sőt inkább örülök a törődésnek. Neki annak idején nem volt segítsége, ezért pontosan tisztában van vele, hogy milyen nehéz egy háztartást elvezetni, közben dolgozni meg persze a gyereknevelés.
Sógornőm viszont nem fogadta el az anyósa segítségét, amikor az ikrei megszülettek. Az első 3 évben azt sem engedte meg, hogy vigyázzon az anyósa rájuk. Ennek az lett az eredménye, hogy ma már összetenné a két kezét a segítségért, de a gyerekek már nincsenek el az anyósával, csak akkor ha az anyjuk is ott van. Az anyósa pedig egyáltalán nem hajlandó segíteni neki a háztartásban. Múltkor panaszkodott, hogy milyen nehéz neki, ki fogják rúgni, ha még egyszer hiányoznia kell a munkahelyéről, ha a gyerekek betegek. Azon is nyavalygott egy sort, hogy úszik az egész háztartás és semmi segítsége nincs. Hát lett volna... Én megbecsülöm az anyósom segítségét, és amiben kell abban én is segítek neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!