Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki az aki szintén örülne, ha...

Ki az aki szintén örülne, ha anyóspajtás önként és dalolva kivasalná a ruháit?

Figyelt kérdés

Avagy udvariatlanság nem hagyni kibontakozni a segítő szándékú anyósokat, és amit adnak az egyébként is el kell fogadni! :-)

Mostanában annyira menő a téma, gondoltam ellenfórumot indítok:-)

(Bocs mindenkitől, nem tudtam kihagyni :-))

2014. jún. 25. 13:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
66%
Meg nem értem miért hisztizik be valaki azon, hogy kivasalják a ruháit? :D Annyira nevetséges.
2014. jún. 25. 13:34
 12/29 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem miért kell ilyen provokáló kérdést kiírni :) Ne süllyedj le mások szintjére :)
2014. jún. 25. 13:35
 13/29 anonim válasza:
96%
Felölem vasalhat,takaríthat, sőt a leg jobb ha még a kocsit is lemossa...
2014. jún. 25. 13:35
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
Persze, nem fejtettem ki bővebben. Mert önként és dalolva, kivasalt( ez nem bűn és nem rossz dolog), de a folytatása már az volt. Feljogosította magát mindenre, akkor jött hozzánk mikor kedve tartotta, mire hazamentem rend volt, megfőzött, kitakarított... a fiát napjában hívta telefonon,, mindenben ő diktált. A lepedőmet, meg a bugyimat ne mossa már ki egy 70 éves nő, na! Megkértem szépen hogy hagyja, ha ott áll a szennyesben 2 napig az nem baj, majd én megcsinálom. De a mama hajthatatlan volt és így jobbnak láttam arrébb tolni a bringát.
2014. jún. 25. 13:40
 15/29 anonim ***** válasza:
73%

Ha jó lenne vele a viszonyom, akkor természetesen nem haragudnék ilyenért meg, sőt, biztosan jól esne, megköszönném.

Mi azonban nem jövünk ki jól egymással, így ha idejönne takarítgatni, valószínűleg a sok régebbi sérelem miatt ez is rosszul venné ki magát, hisz régebben is sokat sértegetett. De ha valakinek jó a kapcsolata az anyósával és besegít, mire hazaér, szerintem az nagyon jó. Egy fárasztó nap után kinek ne esne jól, ha hazaérve rendbe találja a lakást.

2014. jún. 25. 13:58
 16/29 anonim ***** válasza:
48%

Én örülnék, mert akkor azt jelentené hogy nem csak anyukám segít! Ha anyukám vigyáz a lányomra, és látja hogy van ruha a szárítón, amíg alszik a gyerek, simán kivasal. Én örülök neki, pedig nem úgy hajtogatja a gyerekruhákat ahogy én.

Az ominózus régebbi kérdésre utalva, fogja majd még szidni magát a kérdező, hogy elmarta az anyósát, amikor 3 hónapja nem aludt az újszülöttje mellett...

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért zavarja, ha saját elmondása szerint is szépen csinálja az anyósa és nem naponta jár a nyakukra, csak akkor ha kell valami.

2014. jún. 25. 14:26
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem mindenki tudja, hogy milyen az anyósa, mit miért csinál és milyen "minőségben".

Hülyeség azokat ostorozni, akiket zavar, nyilván okuk van rá. Van amelyik jószívvel megcsinálja szépen, van amelyik kérés nélkül megcsinálja, amit amúgy is megcsináltál volna, ha hazaérsz, majd végig megy az összes ismerősön, hogy azt is neki kellett, mert erre se vagy képes, és úristen, van amelyik rádkiabálja, hogy bezzeg ő még ki is vasal rád, van amelyik úgy csinálja, hogy csinálhatod elölről, és még el is van szállva magától, hogy ő megcsinálta. Van amelyik meg kedvesen megjegyzi, hogy ha férjes asszonynak már nem illik a randibugyi (értsd: tanga), mert látta mikor szedte be a ruháidat, hogy kivasalja, hogy te olyat hordasz stb.

Én pl. már láttam anyósomat vasalni és nem szeretném, ha nekem kivasalna. Főleg mivel neki teljesen természetes, hogy ha valamit ráéget a vasalóra, akkor le sem takarítja, hanem úgy vasal tovább, és az sem zavarja, ha emiatt a többi foltos lesz például.

2014. jún. 25. 14:31
 18/29 anonim ***** válasza:
85%

Ja és igen! Az sem mindegy, hogy mit vasal ki. Ahogy írta itt valaki: "vasalni akkor vasalt, ha ő szedte le a szárítót" Ez így oké. De ha ő mondjuk jártában-keltében benéz a ruhásszekrényedbe, átnézegeti a ruháidat vagy más elrakott textileket mit tudom én lepedőket és ő úgy dönt, hogy "jaj hát hogy lehet ezt így elrakni" és kipakol és kivasalja, az már nem oké. Mert felnőtt ember vagyok, úgy rakom el a ruháimat, ahogy az megfelel és ez egy kicsit olyan, mintha egy gyereknek a fejére koppintana, hogy márpedig ez így nem jó. Meg eleve mit csinál a zárt szekrényben. Meg az is lehet, hogy nem vasalva akartam elrakni. Én pl. azt tanlutam, hogy nem rakok el semmit vasalva, hanem használat előtt vasalom ki, mert pl. egy-egy lepedő, ha aztán sokáig nincsen elővéve, ha vasalva volt elrakva, sokszor megsárgul. Lehet valaki szerint ez hülyeség, de az én házamban, az én szekrényemben ez így van, és ezt senki ne bírálja felül, ahogy én sem teszem ezt másnál.

Így engem végül is nem tenne boldoggá, ha a szárítóról leszedett dolgokat kivasalná, de ezt ő nem tudhatja, így max. csak megjegyezném, hogy köszönöm, bár én nem szoktam és nem is szeretném ezután sem és ennyi.

De a szekrényből kipakolás és majd-én-megmutatom-hogy-hogy-kéne-ezt-csinálnod előadáson azért kiakadnék, hogy

hogy jön ő ahhoz, hogy a szekrényemben pakolásszon.

Ugyanígy, ha megkérem, hogy valamit NE csináljon meg, akkor fogja fel és ne csinálja meg. Nem hiszem, hogy magyarázkodni kéne miért ne. Mert ne. Örüljön, hogy nem kell csinálni. És kész.

2014. jún. 25. 14:40
 19/29 A kérdező kommentje:

Én a magam részéről egyébként jó viszonyban vagyok az anyósommal. Sokat segít, főleg amióta megszületett a kisfiam, és én nagyon hálás is is vagyok neki, szintén próbálok segíteni ott ahol tudok.

Nem mondom, hogy mindig felhőtlen volt a viszonyunk, egyikünk sem könnyű eset, de intelligens felnőtt emberek módjára végül megoldottuk, megbeszéltük a dolgokat, és most már minden happy :-) Vannak azért viták, de hát nem a vasalnivalón :-)

És igen, volt, hogy kivasalta a ruháimat vagy a gyerekét, pedig nem is kértem rá :-D Örültem, megköszöntem, legalább nem nekem kellett, ennyi :-D

2014. jún. 25. 15:26
 20/29 anonim ***** válasza:
41%

Örölünk, hogy jóban vagy az anyósoddal, de nézz át a saját életed korlátain és vedd észre, hogy nem mindenki anyósa ugyanolyan, nem mindenki anyósa ugyanúgy csinálja, nem mindenki anyósa ugyanazért csinálja, és nem mindenki ugyanazt tolerálja.

Gyakorlatilag az egész kérdés meg a kommented alapján egyértelmű, hogy nem is akarod ezt megérteni, a lényeg ennyi, hogy "neked is vasalt már és szerinted az tök jó, aki szerint nem az meg hülye"

2014. jún. 25. 15:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!