Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez egy jó viszony esetében...

Ez egy jó viszony esetében normális kérés lenne?

Figyelt kérdés

Az anyósom egy élősködő, sunyi némber, nem akarok kitérni erre mert hosszú lenne.

Sajnos a feleségem szereti, mert az anyja, és elnézőbb vele mint én.

Engem többek között azzal tud mostanában kidegelni, hogy ő egész nap kávézik,cigizik, meg boros kólát iszik.

Egy óriási Tesco mellett lakik közvetlenül (10 km-re tőlünk) de mindig nekünk kell kartonnal vinnünk a tejet, a kólát meg a borát mert van autónk és ő nem bírja el.

Én mondtam hogy minden nap mindneből 1-1-et kell venni, és soha nem fogy el.

Természetesen néha elfelejti kifizetni is, bár erről már nagyjából sikerült leszoktatni, de azért erre játszik. (szólni kell neki amit én meg is teszek)

A bor a legnagyobb probléma, mert ezt az ócska kannás szrt issza 2 literes kiszerelésben, és az "pont" sosincs a Tescoban, én meg mondtam a feleségemnek hogy nem fogom leégetni magam azzal, hogy ilyet veszek, vegye meg ő, nekem épp elég becipelni neki.

Persze ő sem akarja megvenni, de nem mondaná meg az anyjának hogy a bort intézze magának.

Nyilván azért mi vesszük, mert kényelmesebb ha házhoz viszik, és meg se kell mozdulni, meg hátha megússza a fizetést is.

Sajnos túlságosan sok düh van bennem irányába, így kíváncsi lennék, hogy szerintetek egy dolgozó, 60 éves felnőtt embernek ezeket a létszükségletű dolgokat kocsival kell odavinni hetente, vagy igenis megoldható?

Mondjuk egy normális viszony esetében ez a kérés is normális lenne (hogy karton számra vigyünk neki ezt-azt mert nehéz), vagy egy jó viszonynál sem korrekt hogy egy mozgásában nem korlátozott, fizikailag is korának megfelelő állapotban lévő embert így "ellátni"?

Nekem elegem van ebből, csak akkor meg valószínű a feleségem fogja neki odacipelni kocsi nélkül, de lehet már az sem érdekel ha neki megéri, majd megunja....és gondolkozom hogy megér e egy vitát, amikor megmondom hogy én többet nem futárkodom az anyósnak, vagy ennyi bele kell, hogy férjen?

(feszült a viszonyunk, de mostanában épp nem utáljuk egymást az anyóssal - vagyis látszólag mert én utálom)

jan. 8. 19:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
96%
Hagyd a feleségedre, majd ő cipeli.Az ő anyja.Ha ennyire nem bír nemet mondani, akkor megérdemli.
jan. 8. 19:29
 2/24 anonim ***** válasza:
92%
Dehogy kell, akárhonnan lehet házhoz rendelni. Ha lusta hazavinni rendeljen, vagy tényleg cipelje a lánya ha szerinte azt úgy kell.
jan. 8. 19:32
 3/24 anonim ***** válasza:
94%
Hagyd a feleségedre.
jan. 8. 19:33
 4/24 A kérdező kommentje:

Csak nyilván én ezt a feleségem miatt csináltam eddig.

Meg nem akarom, hogy ő cipekedjen, de már unom annyira, hogy nem érdekelne.

Viszont ha tényleg eltekintünk a viszonyunktól, ti akkor se tennétek meg ha jóba lennétek az anyóssal, vagy legalább nem egy tetű lenne mint az enyém?

Szóval ez akkor tényleg ilyen pofátlan kérés még egy jó viszony esetében is?

jan. 8. 19:35
 5/24 anonim ***** válasza:
95%
Tesco házhozszállítás..? Ott nem elérhető? Ki fogják röhögni, ha 500 méterrel arrább kéri, és nem tud sunnyogni se, hogy "elfelejt" fizetni.
jan. 8. 19:35
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is pofátlan kérés. Ha beteg lenne és/vagy mozgáskorlátozott, akkor bevásárolnék és elvinném. A tejet, kenyeret, nehéz mosóport, 10 kilós krumplit, 24 tekercses budipapírt, stb. Amit egy egészséges ember se szeret cipelni.

De a kólát meg a borát azt vegye meg és vigye haza saját maga.

jan. 8. 19:40
 7/24 anonim ***** válasza:
97%
Ha a bolt mellett lakik, normális viszony esetén csak akkor merülne fel ilyen kérés ha mondjuk évente kétszer virágföldet vagy zsákos trágyát szeretne venni, De onnan még sunyiban haza is tudná tolni a kosárban, utána meg visszavinné az üres kosarat. Normális viszonyban nem terhelünk feleslegesen másokat.
jan. 8. 19:40
 8/24 anonim ***** válasza:
95%
A Tesconál van házhozszállítás. Anyós rendelje meg online azt, ami kell neki, másnap kiszállítják, probléma megoldva.
jan. 8. 19:46
 9/24 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen pofátlan. Vegyen banyatankot és cipelje ő. Teljesen igazad van, én is ki lennék bukva, és én is hangot adnék neki.
jan. 8. 19:47
 10/24 anonim ***** válasza:
97%
Mondd meg a kedves mamanak, tobbet nem all mododban a rendelkezesere allnod, ezentul rendeljen! 🤫🤔😈🤷‍♀️
jan. 8. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!