Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)

Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.

Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).

Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.

Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.

Hogyan lehetne elmagyarázni neki?

2014. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy. Nem vágatod le és kész. Ő meg duzzogjon ha nem tetszik neki.
2014. jún. 24. 16:06
 2/49 anonim ***** válasza:
93%
Anyukád bölcs asszony, hallgass rá. Tedd azt, ami neked jólesik.
2014. jún. 24. 16:06
 3/49 anonim ***** válasza:
70%
Sehogy. Egyik füleden be, másikon ki. Nem kell vitába szállni vele. "Igen, anyuka, jól van anyuka, még nem, anyuka, majd egyszer...".
2014. jún. 24. 16:11
 4/49 anonim ***** válasza:
95%
Sehogy nem kell elmagyarázni, nem vágatod le és kész. Ilyen butaságot még nem hallottam, hogy le kell vágatni a hajat, ha valaki anyuka lesz. Semmivel nem nehezebb gondozni egy hosszú hajat, mint egy rövidet, nekem is hosszú hajam volt, megmostam, megszárítottam és kész.
2014. jún. 24. 16:20
 5/49 anonim ***** válasza:
94%
Ne is próbáld elmagyarázni neki. Hajad marad és kész!
2014. jún. 24. 16:21
 6/49 anonim ***** válasza:
95%
Sose fogod tudni neki megmagyarázni. Míg picik voltak a gyerekeim, összefogtam napközbe. Hosszú hajam volt végig, semmi bajuk nem lett.
2014. jún. 24. 16:21
 7/49 Őszödi Ferenc ***** válasza:
84%

Hát az idősödő hölgyeknek vannak bogaraik, de ez az anyós egy egyenesen hangyás.

Mellesleg a rövid hajjal óvatosan: az csak a nagyon szép arcú nőknek áll jól.

2014. jún. 24. 16:24
 8/49 anonim ***** válasza:
92%
Sehogy. Mondd meg, hogy te nem vágatod le, és pont. Nem is értem a kérdésed, mármint persze, értem, de máshogy nem tudod, egyszerűen nem vágatod le és kész.
2014. jún. 24. 16:24
 9/49 anonim ***** válasza:
88%
Egy anyának nem illik a hosszú haj? Lol. Pedig van néhány hosszú hajú anya. Be kell fonni és kész. Ne vágasd le semmiképp! <3 Hosszú haj foreva! Anyunak is csak egyszer volt rövid haja, többet sose. Szerintem egy hosszú hajjal kevesebbet kell foglalkozni, mint egy röviddel. Alig kell vele fodrászhoz járni, nem alszom el, nem kell havonta fazonra nyírni, nem kell beszárítani, stb...
2014. jún. 24. 16:25
 10/49 anonim ***** válasza:
92%

Így : " Nem fogom levágatni a hajam, mert nem akarom "

Ennyi. Semmi köze hozzá, mit csinálsz a hajaddal.

2014. jún. 24. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!