Hogyan magyarázzam el anyámnak, hogy nem megy jobban a tanulás?
Így évvegére már belefáradtam a tanulásba és utolsó hónapban összejött pár rossz jegy. Egy elég erős suliba járok és úgy gonlom az átlagom nem olyan rossz (4,2) , anyám mégsincs megelégedve és azt mondja mindig hogy ennél lehetnék jobb. Sokszor próbáltam neki elmondani hogy próbálkozok jobban teljeteni de nem sikerül. Ilyenkor mindig felkapja a vizet és azt mondja hogy az ő átlaga sosem volt ilyen rossz (régebben ugyan abba a suliba járt mint én) és ha így folytatom kivesznek a koliból és a suliból is aztán mehetek kapálni vagy takarítani. Az ilyen helyzetekben szokott panaszkolni hogy miattam dolgozik ilyen sokat mert az az iskola nem pár forintjába kerül (természeén apa is rengeteget dolgozik és van egy öcsém is..). Sokszor mondja azt is hogy az utolsó hónapba javítsak, de nem sikerül és azt mondja hogy emiatt veszíti el a bizalmat mert ígérem hogy tanulók és mégis lerontom az átlagom. Emiatt nem enged bulizni és nem engedi hogy a barátaimmal lógjak vagy hogy pasim legyen. Ez sokszor kiborít de nem mondok neki semmit mert olyankor csak mérgesebb. Apa sem tud vele beszélni. Sokszor kértem hogy segítsen de ő sem tud beszélni anyámnak. Megértem anyát és hogy nincs megelégedve de szeretném ha megértené hogy nem tudok ennél jobban tanulni. Kérlek segítsetek hogy magyarázhatnám ezt el neki?!
(17/l)
Nekem is ez jutott eszembe amit a 2-es válaszoló írt, pedig még a kommentekhez se jutottam mikor a gondolat megszületett.
Kérd meg Anyukádat, hogy, ha Ő olyan jó tanuló volt adja át a tudását, és akkor biztos ügyesebben teljesítesz. És elhiszem, hogy nem tudsz többet, nekem olyan ratyi általános iskolás jegyeim voltak, hogy sírni tudnék rajta a mai napig, de hiába tanultam valahogy ennyi maradt meg. Nem igazán ment 3.5 fölé az átlagom, főleg a matek amiből nem sokat értettem és a történelem (utóbbi tanára az utált engem, elkezdem felelni elmondtam amit kellet erre elzavart egy egyessel, pedig otthon megnéztem, hogy rosszat mondtam-e és nem. Ugyanazt mondtam fel ami a könyvben volt). De sajna matekból abból nem tudott senki segíteni. :(:(:
Melyik tantárgyak nem mennek?
"Így évvegére már belefáradtam a tanulásba "
Hogy mit csinaltal? WTF?
Ha belefaradtal a gimnaziumba, akkor keszulj fel hogy kuzdelmes, keserves eleted lesz.
Szuleid nyilvan csalodottak, plane ha alapbol nem vagy hulye, csak lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!